pondelok 24. januára 2011

Makové soufflé s višňovým ragú


Chcela som už konečne pridať aj nejakú slanú inšpiraciu,ale asi som proste "sladký typ",kedže som opät neodolala :)...ak ste milovníkmi višňovo makovéj štrúdle,tak určite aj Vy neodoláte tejto "upgrade verzii ",v podobe jemnučkého penového soufflé.....

Makové soufflé(4 porcie)
100 g masla
100 g cukru
4 žltky
125 g mletého maku
štipka soli
40 g hladkéj múky
4 bielky

Višňové ragú
1 višňový kompót bez kôstok
1 zvitok škorice
zopár klinčekov,poprípade badián
1-2 PL kukuričného al.zemiakového škrobu

Postup: maslo si vyšlaháme s cukrom a žĺtkami do peny,potom primiešame mak,soľ,múku a nakoniec do tuha vyšlahaný sneh z bielkov..šálky alebo formičky vymažeme maslom,vysypeme múkou,a naplníme zmesou..umiestnime na plech,v ktorom je voda siahajúca asi tak do polovice šálok..pečieme v predhriatej rúre pri 175 C,cca 35 minút..soufflé musí trošku vystúpiť z formičky..


Ragú si pripravíme tak,že si kompót aj so šťavou ,škoricou,a klinčekmi,privedieme k varu..chvílu povaríme,nech sa uvolní aróma z korenín,a potom zahustíme škrobom..

A môžme podávať:)..soufflé sa podáva výhradne čerstvé a najlepšie teplé,lebo ako chladne,tak postupne aj klesá..a nikto predsa nechce jesť splasnuté soufflé :)

Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

19 komentárov:

  1. Maťka tak to je telepatia , akurát dnes som rozmýšľala nad makovo-višňovou kombináciu v koláčiku a ty tu pridáš takú čarovnú dobrotku :) A to som si pred 5 min zapla PC reku kuknem kto čo pridal:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. chi,Andrejka.:)mame dnes asi spolocne chute..ja uz som sa na to chystala davnejsie,kompotik vyckaval v chladnicke na svoju chvilu,a dnes to prislo:))robila som len polovicnu davku,a aj nam veru malo bolo:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aaaaaaaaaaaaa, tak toto ano veru Matka,juuuj hned by som si dala.vyzerá úzasne

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyzerá to prudko jedle,a fotka nemá chybu.Lívia B.(livca)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Matka, tak toto vyzera exkluzivne! Ja som na suffle trosku zanevrela. Nedavno som skusala tuniakove suffle a aj napriek vsakovakym fajnovym koreninam a bylinkam mi to tuniakove suffle chutilo ako pouzite ponozky (niezeby som tie niekedy ochutnala, ale tak si proste ich chut predstavujem):D. Tvoje suffle vyzera paradne a mak zboznujem na akykolvek sposob, takze dlho sa asi neudrzim :) pa, Evi(tchka)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Evitchka,chi ,ale si ma rozosmiala:)ze pouzite ponozky:))))))ale vies,ze ti aj celkom verim,rybicky maju taku tu svoju special aromu,ze tiez neviem,ci by mi to v suffle chutilo,tiez som uz raz pokukovala po rybacom,ale nakoniec som to rozchodila,a sladke je vzdy fajneee,takze verim,ze na suffle predsa len nezanevries:)♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. jeeeeej! toto je super recept! aj preto, ze vsetky ingrediencie mame vzdy doma. perfektne! musim prestat pozerat dnes uz tie foodblogy, strasne nad tym slintam a v skutocnosti sedim na internate a jem stale dookola len cottage cheese:-DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  8. oooch,tak to je silno kruteee ten cottage cheese:(((...respect!!!aj ja chcem taku pevnu volu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Maťka moja tak týmto receptíkom si mi neskutočne ulahodila ...milujem makovo višňovú štrúdličku ... toto čoskoro určite urobím :-) Gabika (nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Gabika zlata,to som rada,ze som ti mohla ulahodit:)))ja zas paradoxne visnovu strudlicku moc nemusim,ale toto ma uuuuplne dostalo:)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. no toto, super kombinacia Martinka!!! mak a visne to su moje chute!!! A opat si mi raz pripomenula, ze musim to souffle uz vyskusat!!! a opat krasnunka fotenka, ten biely dzbanik v pozadi je taky milunky:)))!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. dakujem moc,Evinka:)dzbanik je moj oblubenec:))..a souffle kazdeho druhu(az na tuniakove:DDD ) urcite odporucam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ja milujem mak,hneď by som si dala...;)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahoj Maťka.
    Dík za blok, budeš sledovaná :-). Ja ochutnávam už len tvoje obrázky :-).

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...