streda 26. januára 2011

Mini focaccie s višňami a rozmarínom


Opäť som objavila novú tvár focaccie...chrumkavá kôrka..zlahodnená s creme fraiche..osviežená višňami..a okorenená čerstvým rozmarínom...dokonalé:)

Focaccia(6-8 mini kúskov)
250 g chlebovéj múky al. hladkéj T650
140 ml vody
1 PL olivového oleja
1 CL soli
1 CL cukru
8 g čerstvého droždia alebo 1 CL sušeného droždia
2 CL čerstvého rozmarínu
Obloha
100 g creme fraiche alebo krémového syra
zavárane alebo mrazené višne
čerstvý rozmarín

Všetky prísady na cesto si dáme do pekárničky,a zapneme program " Cesto",alebo ak pracujeme ručne,tak si zmiesame droždie s cukrom,primiešame trochu vody,a necháme cca 10 minút postáť..potom pridáme zvyšok vody,postupne primiešavame múku,a miesime cca 10 min..pridame sol a olej,a miesime dalsich 10-15 minút..potom cesto vytvarujeme do bochníka,premiestnime do olejom vymazanej misy,a prikryjeme utierkou alebo foliou..necháme kysnúť cca 1 hodinu..potom premiestnime na mukou vysypanú podložku,vyvalkáme do tvaru obdlžnika,a rozdelíme na 6 až 8 častí,z každéj vyformujeme malý bochníček,a dlaňou sploštíme ..opäť necháme cca 15 minút podkysnúť,a potom pečieme v predhriatej rúre na 220 C,približne 30-40 minút,kým povrch nezozlatne..necháme vychladnúť,a podávame s lyžicou creme fraiche,ozdobené višňami a čerstvým rozmarínom...

Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

23 komentárov:

  1. Maťka nádhera...ako všetky tvoje výtvory...ako tak pozerám a konštatujem, že sa mmb presúva na blogy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gabika,moc dakujem:)))a veru postrehla si dobre,MMB sa nam pekne zblogovatelo:)))ani ja som si na to prv nevedala zvyknut,ale tak ako sa hovori "zivot je zmena" :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty si veru už potrebovala na tie tvoje skvosty samostatnú stránku a toto je skvelý nápad...aspoň už viem kde ťa hľadať (keďže som si ťa dala k obľúbeným) na mmb sa to už mieša a to dobré sa akosi stráca :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dakujem Gabika za mile slova:)..tiez som mala v poslednej dobe pocit,ze to tam akosi viazne,a okrem potahovanych marcipanovych torticiek,tam clovek uz zriedka nieco najde:(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. waw Mati, dnes nam obom tusim ide karta v kucharceni:)))) nadherne fokace si vykuzlila len co je pravda a fotenka je tiez na spapanie. teda ale poviem ti taka kombinacia chuti by ma nenapadla ani v najlepsom sne...Ja len tlieskam!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dakujeem,Evka:)))fokaace som piekla este vcera a zlahla sa po nich zem:)))a kombinaciu zial nemam z vlastnej hlavy,len som sa sikovno inspirovala,kedze som tusila ,ze to bude bozskeeee:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zase nádherná mňamka !!!!!!!!!!
    Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Matka, ty si sikulka ;) vcera ci predvcerom som tento recept videla na tastespottingu a dnes je u teba ;)) sranda, ked som ho zbadala, som si pomyslela, ze toto je nieco pre matku a nemylila som sa :-) krasne su!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Andrejka,chi:)ale sa uz pozname:))ja som si zas hned povedala,ze ked pridam tento receptik,Andrejka urcite hned bude vediet,odkial ho mam:))nemohla som mu proste odolat:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. MAtka :-D nuz veru ;) niektorym receptom na Tastespottingu sa jednoducho neda odolat! Ja tam kazdy den achkam a ochkam ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Vyraz "ceresnicka na torticke" si tymto dielkom premenovala na "visnicka na torticke"! Nadherne! Tieto focaccia bochnicky mi na pohlad pripominaju svedske semlor. Su rozkosne! (evitchka)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ...Maťka moja focaccia moja najdrahšia ..vďaka tebe a skvelemu receptu na focaciu porušujem svoju diatu aspon raz za dva týždne ked ju musím pripraviť :-) .. a toto si už viem živo predstaviť ... len tir višne ked budú :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Evinka zlata,dakujeeem:)))nam tato kombinacia dokonale sadla:)a musim pokuknut po tych "semloroch" u teba:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Gabika moja,tesim sa,ze aj teba si facaccia ziskala..:)a visnicky kludne pouzi aj zavarane al.mrazene..nemusia byt cerstve..

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Matka, myslim, ze semlor su ako site pre teba: ide do nich mandlova plnka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Evulik,mas uplnu pravdu..prave som na ne nakukla,a veru ako site na mna:)uz teraz sa tesim,ako raz vyskusam..a chvalim aj tvoju novu krasnu fotecku♥

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Matka ,focaccie robim pravidelne- jasne , ze vdaka tebe :)) zboznuje ich cela rodinka...tieto tvoje s visnickou vyzeraju neoddolatelne mnaaaam ...pa Alka

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Alka,to mam velkuu radost,ze aj vy ste si ich tak oblubili:)a uvidis,tato visnicka na vrsku im doda zas ine grady:))))

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...