sobota 29. januára 2011

Vanilkové tarteletky

Tááák jednoduché,a táák dobréééé...jednoducho vanilkový sen:)

Vanilkové tarteletky:
lístkové cesto(ja som použila už hotové vyvalkané)
1 vanilkový struk (poprípade môžte nahradiť 2 CL vanil . extraktu)
1 šlahačka
3 PL cukru(dosladte si podla chuti)
1 PL vanilkového pudingu
1 vajce
škorica

Postup:
vanilkový struk si rozrežeme,a jeho obsah primiešame k šlahačke,a pridáme aj všetky ostatné suroviny..

z cesta si pomocou formičiek vykrajujeme kruhy,kt.vyplníme formičky..dáme na plech..a naplníme vanilkovým krémom..vrch posypeme škoricou,a pečieme pri 220C,cca 10 minút..

Dobrú chuť!





Print Friendly and PDF

21 komentárov:

  1. dokelu matka zase?? tak teraz aby som si sla zadovazit formicky na tartaletky :P mnam mnam ale isto spravim :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. chi:))ja som tiez nemala,ale svokricka pozicala:)))..ale podla mna to kludne mozes spravit aj v tej nizkej kolacovej forme..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no ved tu som si tiez "kvoli"tebe kupila :D po strede vyskusam ked bude konecne po skuskach a dam vediet ale verim ze to bude famozne ako vsetky tvoje receptiky!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Matka, uz len za tento tyzden mam nasporenej inspiracie na dezertiky od teba..vzdy si poviem, ze tak tymto pohostim tychto hosti a tymto zase inych. A ty znovu prides s niecim dalsim a tak lakavym! Sledovat tvoj blog je pre mna velmi slintava zalezitost :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Barborka,dakujem moc,a silno drzim palce pri skuskach,nech sa potom mozes v klude pustit do sladkeho vypekania:))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Evinka,noo..akosi sa neviem zastavit v tych laskocinkach..toolko toho ma laka vyskusat,a este k tomu mam teraz kopec volneho casu,tak sa snazim realizovat aspon takto:))len keby ma za to platili:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. dakujem mati...snad budem moct potom s kludnym svedomim vypekat :):) a inak s kamaratkou mame uz nazbieranych asi tridsat tvojich receptikov ktore sme si zaumienili robit:) P.S.to napichovatko na lievancoch je tvoja praca? robis ich aj na objednavku?:) sa mi zdalo ze som take cosi na mmb videla ale pisem sem ked uz som tu :P

    OdpovedaťOdstrániť
  8. jeej,to sa tesim:))snad vam tie receptiky budu chutit rovnako dobre ako nam:))a to napichovatko na lievancoch nie je zial moja praca,to je taka vidlicka srdieckova:)ja som totizto zatazena na srdiecka:)ale u mna v albume na MMB mam zapichovatka do kvetinacov,ktore vyrabam ja..a v podstate tie by sa dali tiez takto pouzit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ... Matulka Ty šikulka, ako si sa nám "rozpiekla" juj tak som to myslela, že pripravuješ samé fajnotečky :-) Gabika (nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Gabika,chi:)rozpiekla som sa veru:)az mam obavy,co z toho vznikne..zachvilu zo mna bude velka "rozpekanka":)))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. MAtka, krasna fotecka, ze ake vuaaav? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. no tak toto je mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam,jaaaj skúsim so strúdlovým cestom a puding spravím z mlieka.nebude to vadit ze nie? vies...dieta ...:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Matík, aj keď oneskorene, ale predsa /Ospravedlňujem sa, ale momentálne prežívam trošku ťažšie obdobie, tak moje sledovanie všetkých receptov a vlastne čohokoľvek je veľmi ťažké/, pridávam svoj prvý komentárik na Tvojom blogu. Maťka úžasné, nielen tento receptík, ale myslím celkovo celý blog. Máš moj obdiv a z celého srdiečka prajem čo najviac čitateľov a skvelých nápadov, ktorými nás zahŕňaš. paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Archaa- Slavka,tesi ma,ze sa receptik zapacil,a len kludne experimentujem..lebo inac nezistis:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Martinka,aale cosi ,vobec sa mi nemusis ospravedlnovat..ved kazdy prezivame rozne obdobia,a nie vzdy mame casu nazvys:)ja zas mam teraz obdobie,ze mam volneho casu az moc,kedze som momentalne v podstate nezamestnana:(..dakujem teda za krasne slova,a rada ta tu uvidim aj nabuduce:)inac aj ja som dnes komentovala tvoj receptik,len mi akosi komentar zmizol,a uz sa mi nechcelo to pisat zas..takze som chcela len tolko,ze mas velke sikulky doma:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  16. aaaach Martinkaaa tolko sladkych lahodok!!! uz nevladzem:)))tolko fantastickych inspiracii od teba!mnam, mnam a este raz mnam! tartaletky su vyzeraju supis. A moc peknucka kompozicia - myslim fotecku. Mati ja len dumam, ze ako to vy vsetko dokazete popapkat:))Ale vychadza mi z toho, ze asi dokazete:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Evinka,mooc dakujem za pochvaly:)))a viem,ze teraz vyzerame ako najvacsi papkaci sveta:))ale tak vacsinou robievam len tak v malom,alebo polovicne davky,a ked cele,tak vzdy nieco rozdam,zoberiem rodicom,takze az tak vela toho nespraskame,ako sa zda:))len teraz ,ako vies,mam vela volneho casu,a tak ho vyplnam tymto sladkym sposobom:))

    OdpovedaťOdstrániť
  18. to mi pripomína portugalské koláčiky.. bohužial ich názov si už nepamätám :) len viem, že chutili vynikajúco :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. tzv. "Pastel de nata"

    http://en.wikipedia.org/wiki/Pastel_de_nata

    http://leitesculinaria.com/7759/recipes-portuguese-custard-tarts-pasteis-de-nata.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem za odkazy:)zas som o nieco mudrejsia:))..kazdopadne,ci portugalske,ci slovenske, su super chutne:))

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...