štvrtok 24. februára 2011

Zapekané krevety


Tieto krevety som vymyslela len tak podľa svojich chutí,takže ani nebudem udávať presnú mierku surovín,kedže som ich pridávala len tak od oka..nie je tu čo pokaziť,nemusíte sa báť,stačí len dôverovať svojim chutiam,a tie Vás už povedú:)

Zapekané krevety :
krevety
citrónová šťava
cesnak
čerstvý zázvor
olivový olej
rybacia omáčka
sol
korenie
petržlenová vňať
rozmarín
strúhanka
maslo

Krevety si zmiešame so všetkými surovinami,okrem masla a strúhanky,premiestnime ich do zapekacích misiek,posypeme strúhankou,a preložíme plátkom masla...zapekáme pri 220 C,cca 15 minút,..ale to už uvidíte sami,že je "hotovo"...my sme k nim podávali toto pečivko ,a neviem si k nim predstaviť nič lepšie na vypapkávanie krevetovej šťavičky:))
Dobrú chuť!!!!! Print Friendly and PDF

16 komentárov:

  1. jaj ale mi robis chutky matka...uz len tie krevety kupit..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ajajajaaaaj, krevetky my mooozme. aj ja sa chystam na jedny super cestovinky s krevetami, dufam,ze coskoro nahodim recept na blog. Inak to pecivko k nim vyzera uzasne ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Matusik, co si ty za dobrotku navystrajal? :)) vymyslela si to senzacne a este aj specialny chlebik si si k jedlicku upiekla, wow!! krasne zapekacie misticky si pouzila, to je este vacsia radost varit, ked je nadobicko tak peknucke, vsak? aj fotecka v tvojom profile ziari, tip top kocka!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Slavka,oplati sa:)my krevetky milujeme:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mariannka,dakujem:)pecivko sa fakt super hodilo,a uz sa tesim na tvoj krevetkovy receptik:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Evulicek,zlatusik,dakujeeeeem:)))tip-top kocka urcite nie,ale nadobicko pochvalu prijima,to som kupila za par euricok minuly tyzden,tak uz som sa nevedela dockat,kedy ho pouzijem..krevetky si pochvalovali:)))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. A este nieco, zabudla som pochvalit misticky, chutnuckeee... podobne som aj ja chcela minule splasit v obchode, odolala som, no neviem na ako dlho ;o)))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. dakujem,Marianka:)aj ja som tymto odolavala dlhsi cas,ale nakoniec ma predsa len dostali:)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. super kombinácia - chrumkavé domáce pečivko a k tomu tieto krevetky - navyše v takých krásnych misočkách je to priam kráľovské papaníčko!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Evinka,dakujeeem:)veru zasytilo nas kralovsky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. dneska jsem narazila na váš blog, samé úžasné recepty a fotky, určitě si sem budu často chodit pro inspiraci! proč ale píšu... můžete mi prosím prosím prozradit, odkud máte ty krásné cocotte misky? tedy spíše značku, ze stejného města asi nebudeme :o) děkuji moc...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Anonymny: vitajte,a moc dakujem za krasny komentarik:)..cocotte misky som kupila u nas v Nitre v predajni " Kik"..zial netusim,ci je tato siet predajni aj v Cechach,ale skuste hodit do google..maju tam vacsinou velmi cenovo vyhodny tovar,takze drzim palceky:))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. nerozumiem ako sa mi podarilo prehliadnut tento recept, ale som nadsena! ja som posadnuta morskymi plodmi, mnaaaaaaaam!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Anetka,aj ja ich milujeeem:)♥a som rada,ze ta receptus potesil:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...