piatok 4. marca 2011

Hruškovo marcipánový páj


Hrušková sezóna je síce ešte daľeko,ale tomuto koláčiku som proste nemohla odolať...všetci milovníci marcipánu,(do tejto kategórie sa hrdo zaraďujem)si určite prídu na svoje...a opäť sa mi len potvrdilo pravidlo,že "v jednoduchosti je krása",lebo príprava tohto koláčika je tááák jednoduchá,a chuťový výsledok táááák krásny:)

Hruškovo marcipánový páj:
Cesto:
1 1/4 šálky hladkej muky
3/4 šálky práškového cukru
155 g zmäknutého masla
1 vajce
1/2 CL soli

Náplň:
113 g masla
1/2 šálky cukru
127 g marcipánu
3 PL hladkej muky
4 vajcia
1 PL citrónovej šťavy

cca 3 väčšie hrušky..môžte použiť zavárané,alebo si pripraviť vlastné,a to tak,ze ich očistené a rozkrojené na polovice ,cca 15 minút povaríte vo vriacej vode s citrónovou šťavou,poprípade inými koreninami podľa chuti..

Všetky suroviny na cesto si spolu mixérom vyšľaháme,až nám vznikne hladká hmota..gumovou stierkou cesto rozotrieme do pájovej formy s priemerom 25 cm,...misku po ceste ani nemusíte umývať,hneď tam šupnite všetky suroviny na náplň,a opäť vyšľahajte na hladký krém..krém nalejeme na cesto,ozdobíme hruškami,a pečieme pri teplote 160 C ,cca 50-60 minút...nezabudnite formu umiestniť na plech,lebo mne plnka trošku vytekala pri pečení...

Dobrú chuť!!! Print Friendly and PDF

21 komentárov:

  1. Mati, no mnamka :)) Kolacik je krasny, hrusky s marcipanom je velmi lubiva kombinacia! Ja som nedavno robila kolaciky z mandlovej pasty, a pomyslela som si pritom na teba, ako na znamu vyznavacku marcipanu a vsetkeho mandloveho :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evinecka,dakujeeeem:)))a si zlata,ze si si na mna pri takej marcipanovej prilezitosti spomenula:))joj,na tie tvoje svedske kolaciky sa uz dlho chystam:)pekny vecer vam do Svedska♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem Matulka, aj vam prijemny vecer a krasny slnecny vikendik..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Takto večer pokúšať.... vyzerá to veľmi lákavo

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivanka,dakujeem:)uz si mi tu chybala:))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Maťka aj ja sa hlási do klubu ,,milovníkov marcipánu" koláčik vypadá moc dobre a moc exkluzívne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. jeeezis mnam. a ja som este dnes neranajkovala, to su muky! uzasny kolacik, Matka! fantazia proste...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Andrejka,dakujeeeem,a vitaj v klube:)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Anetka,ja uz mam nastastie po ranajkach,a na nanestastie po kolaciku:)))a dakujeeeem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ojojoooooooooooooooooooooooooj to je ale nadhera bozinkuuuuuuuuuuuuuuu

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Maťka koláčik ma hneď zaujal,keďže aj ja sa veľmi priatelím s marcipánom:) Určite je výborný a nie je ani veľmi zložitý, čo sa vždycky hodí...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Evka,tesim,ze kolacik zaujal..:)co sa tyka zlozitosti,je to veru hracka..a taaaa chut:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=798273#diskuse

    Vyskúšané, robila som v malom plechu, keďže sme len dvaja. Mňamka, ale od tvojich receptíkov to nejak tak očakávam automaticky, bez debaty : )

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ivanka,jeeej:)vyzera krasne,a tesim sa,ze chutil:)))a dakujem aj za komplimentik♥

    OdpovedaťOdstrániť
  15. odkedy som objavila tento blog, robila som podľa tvojich receptov, Maťka, viac vecí a všetko bolo dokonalé :) až sme sa všetci za ušami olizovali :) Ale tento koláčik sa úplne nevydaril podľa mojich predstáv :( Robila som ho dnes- na okraji je dobre prepečený, ale v strede je takej tekutejšej konzistencie, keď ho rozkrojím, tak sa stred zdeformuje a plnka z neho vytečie. Vyzerá to, že to má na svedomí marcipán, lebo z toho vytiekol ten mandľový olej a mám pocit, že to tam robí neplechu. Či? Čo myslíš - ako to, že tvoj je taký krásne dobre upečený, v čom som spravila chybu?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucka,moc ti dakujem za mile slova,a dakujem,ze skusas a tesim sa,ze chuti :)..zaroven ma mrzi,ze sa kolacik nevydaril uplne podla predstav...jedine,co ma napada,by mohol byt nekvalitny marcipan..aky si pouzila?...tiez som sa uz par krat presvedcila,ze nie je marcipan ako marcipan:(..a nechala si kolacik pred krajanim aj uplne vychladnut?..pri tomto type kolacikov je aj toto dost dolezite...alebo sa ti len mozno nedarilo..kazda gazdinka ma obcas taky den:)))

      Odstrániť
    2. Marcipán som použila prvý, čo mi padol pod ruku, a to bol od Dr. Oetkera. Šípim, že nejaká extra kvalita to asi nebude :) V čom je kvalitnejší marcipán odlišný od takéhoto? Vychladnúť som ho nechala 3 hodiny, takže to bolo myslím dosť. Každopádne dúfam, dúfam, že nabudúce sa bude dariť viac :)

      Odstrániť
    3. No,tak uz je to jasne...Dr.Oetker marcipan sa ani neda nazvat marcipanom..na pecenie je naozaj nevhodny..skor by som ho odporucila na dekoraciu kolacikov ...rozdiel je hlavne v obsahu mandli..a to vytvara aj naslednu chut..mne sa najviac osvedcil marcipan znacky Kovandovi s.r.o ..dostat ho v Metre ,alebo aj v Tescu...uvidis ten rozdiel,ak vyskusas:)

      Odstrániť
    4. jeej, super, ďakujem za tip, myslela som si, že to bude asi tým marcipánom, ale nevedela som, ktorý by bol lepší. Fakt je, že u nás na sídlisku v mini Tescu mali len toho Oetkera, takže som nemala moc na výber, ale nabudúce sa určite porozhliadnem po tom, čo si odporučila! :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...