piatok 18. marca 2011

Levanduľovo citrónové bábovčičky


I keď som z týchto bábovčičiek mala len omrvinky,boli to tie najlepšie omrvinky,aké si počas mojej diéty môžem priať..a keď už nič iné,najedla som sa aspoň z úžasnej vône mojej oblúbenéj levandule :)

Levanduľovo citrónové bábovčičky:
(inšpiracia www.darjeelingdreams.blogspot.com)

100 g masla
2-3 PL sušenej levanduľe
1 šálka hladkej múky
1 CL prášku do pečiva
1/2 CL sódy
2/3 šálky cukru
1 vajce
1/2 šálky bieleho smotanového jogurtu
nastrúhaná citrónová kôra

Poleva:
práškový cukor
šťava z citrónu
potravinárske farbivo (nemusí byť)

Maslo si roztopíme,pridáme k nemu levanduľu,a za stáleho miešania na slabom ohni,spolu varíme asi 8 minút..treba dávať pozor,aby maslo nezhnedlo..necháme vychladnúť,a potom precedíme,čiže dostaneme čisté voňavé levanduľové maslo...zmiešame si všetky suché prísady,v inej miske si zas zmiešame všetky mokré prísady,ktoré potom prilejeme k tým suchým,a zmiešame spolu..nalejeme do formy,kľudne môžete použiť aj tortovú formu,ale ja som použila tieto malé bábovkové..vyšli mi 3 ks..pečieme pri 180 C,asi 30 minút..ale ja som piekla trošku dlhšie,kvôli tej bábovkovej forme..

Vychladnuté bábovčičky polievame polevou,ktorú si pripravíme veľmi jednoducho,a to len zmiešaním cukru a citrónovej šťavy,poprípade farbiva..
Dobrú chuť!!!!! Print Friendly and PDF

20 komentárov:

  1. jeej Matka, to je krasa! ja som este levadulove asi nic nejedla, no snad sa mi raz podari :) babovecky su okuzlujuce a iste aj moc chutnucke..drzim palce s dietkou, taka ocista je naozaj dobra vec a hlavne teraz na jar..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evinka,dakujem...:)ked ma raz potesis navstevou,nieco levandulkove ti rada napeciem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Som rada Maťka že si pridala takýto zaujímavý receptík, nedávno som si v lekárni kúpila levandulu a chystám sa upiecť levandulový chlebík s čokinou. Som zvedavá akú chuť urobí ta bylinka v pečive. A určite skúsim aj tieto bábovičky.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeeej levandula ;) ja mam doma silikonovu formu na mini babovky, uz aspon viem co vyskusam ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. uuuuuzasneee! a ta fotka! no zamilovana som!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Som sa ťa chcela spýtať kde si kúpila levanduľu, ale ajka písala, že ju kúpila v lekárni. Vôbec si neviem predstaviť ako levanduľa chutí, do cesta ide jogurt, čiže by to ani z mojej múky nemalo byť suché, vyskúšam z polovičnej dávky.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Prekrásne bábovicky, Matkaaaaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ajka,urcite vyskusaj:)cokoladka a levandula sa veeeelmo lubia:)a aj takto s citronom a maslom mi to velmi chutilo..som zvedava,co na to povies:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ivanka,ak by si nezohnala,kludne mi napis na mailik,ja mam na predaj..by som ti poslala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Rozkosne!!! A tie fotky.... ;o) super!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. no zlatučké sú tieto bábovečky len čo je pravda Mati! Ale šíriaca sa levanduľková vôňa ťa v tomto prípade asi neupokojovala, ale vyslovene dráždila:))) - myslím to v súvislosti s tvojou diétkou...Ale nepochybujem, že drahý ťa týchto múk rýchlo zbavil a bábovečky bleskovo spacifikoval:) No a fotekčky sú priam rozprávkové:))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Evinka,dakujem ti moc:))veru to mas uplnu pravdu,ze drahy ma rad a rychlo zbavil vsetkych babovickovych pokuseni:)))ale tak musim byt teraz skromna,a tak mi stacila len ta omrvinka a levandulkova vonacka:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak tenhle dezertík musím určitě vyzkoušet. Kombinace citrónu a levandule je fantasticky chutná a voňavá a měkké, jemné bábovičky opravdu lákají k ochutnání. Ach, ach, tomu říkám dokonalé gurmánské nebe!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Madla,dakujem za krasny komentarik:))a urcite sa oplatia vyskusat,som zvedava ako vam budu chutit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. maťkaaa, mam doma veľa levandule a nevedela som čo s ňou , okrem plnenia vreciek... teraz som vytiahla z rúry tvoje koláčiky a tááá vôňa a tá chuť..ja som ich robila ako muffinky, súúú super jemné chutné .mňam Ak sa nenahneváš dám si ich aj na svoju stránku, samozrejme uvediem odkiaľ som to vzala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tinka,som rada,ze ti receptik prisiel vhod,a ze chutiil:)))a urcite sa nenahnevam,ak si ich das na tvoju stranku:)pekny den♥

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...