utorok 8. marca 2011

Špenátový šalát s grilovanými kuracími prsiami a s dressingom "vinaigrette"


S pomalým,ale istým príchodom jari,konečne začínam mať opäť chuť na šaláty..ich sezóna pre mňa vrcholí síce až v lete,ale teším sa ,že moje chuťové bunky sa pomaličky prebúdzajú zo zimného spánku,a začínajú mať chuť na niečo svieže,farebné,a zdravé...a tento šalátik im ulahodil na plnej čiare:)

Špenátový šalát s grilovanými kuracími prsiami a s dressingom "vinaigrette":
čerstvý špenát
pomaranč
avokádo
grilované kuracie prsia

Dressing "vinaigrette":
2 CL dijonskéj horčice
3 PL citrónovej šťavy
3 PL olivového oleja
sol a korenie

Zeleninu a nakrájané kuracie prsia si rozložíme na tanier,a polejeme dressingom,ktorý si pripravíme tak,že si vymiešame horčicu s citrónovou šťavou,až získame hladký "krém",a postupne za stáleho miešania pridávame olivový olej..dochutíme soľou a korením..dressing ma krásnu krémovu konzistenciu...

Dobrú chuť!!!!


Print Friendly and PDF

20 komentárov:

  1. No veru Maťka volanie jari (už aby bola):), ani ja by som neodolala takému sviežemu šalátiku.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka,veru,uz aby tu ta jar bola..a pre mna najlepsie hned leto:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...mňami, šalátiky to je moje ... Maťka ale musím uznať od kedy si začala bllogvať varí Ti to na 1* ...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. paraaadny salaaat! zboznujem spenat v akejkolvek forme, parada! boze spominam si ako sme ho kedysi pestovali doma a mama ho davala snad do vsetkeho. tak mi stale robila taky salat z cerstveho spenatu so vselicim a vzdy mi ho zbalila na obed ked som sla do prace - to bolo vtedy leto a ja som brigadovala dlhe sichty a bolo to v Azete (ano, v tom azete kde je pokec :-D) a som tam iba sedela za pc a makala a tlacila do seba kazdy den ten spenat. vsetci tam po mne kukali, aka som divna, ze cele tyzdne jem to iste :-DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Oj aky uzasne farebny salatisko! Matka, tymto si mi ulahodila tak, ze si pripadam akoby som salatik prave dojedla. kazdopadne sa budem inspirovat..mnam, a jari zdar! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jeeej aj ja som dnes salatikovala ;) Tvoj salatik vyzera super, spenat mam velmi rada, minuly rok som mala nasadeny na balkone a potom som si uzivala domaci baby salat ;) susedia mali na balkone muskaty a ja salat a rukolu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. teda, nie salat, ale baby spenat ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Gabika,moc dakujem za taku vzacnu pochvalu:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Anetka,som rada,ze salatik ta vratil do spomienok:)))u nas doma sa salat nikdy nepestoval,a dokonca ani nevaril..ja so ho cele detstvo nepoznala..ten vareny som prvykrat jedla az u mojho Borisa:)a ten cerstvy som prvykrat jedla vcera:)))sranda,ze rastie tuto vselikade,a ku mne sa dostal az teraz na ochutnavku:))..teda aspo myslim,ze som pred tym nejedla..moja pamat je slaba,a potom to dopadne ako s tou zeruchou,co som ti pisala,ze som ju este nejedla,a nakoniec som zistila,ze som ju uz jedla:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Evinka,som moooooc rada,ze som ti ulahodila...a krasne si to napisala..jari zdar:))))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Andrejka,jej,prada:)susedia ti mohli len zavidiet...musim aj tento rok nasadit na balkonik aj nieco "spotrebne",nie len okrasne:)dakujem za tip:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Spenat je fajn. Ja robievam obcas ravioli so spenatom a ricotou. Tepelne neupraveny som ho este nejedla, hoci nam rastie v zahrade ako burina. Davame ho zvieratkam :-) Ako chuti?

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dorka,cerstvy chuti tak dost neutralne..nic mi nepripominal,ani som v nom necitila nic vyrazne,co by som ti mohla popisat..tak nabuduce si kusni za jeden pred tym ,ako ho das zvieratkam:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  14. hmmm, vynikajúci šalátik Martinka, ja sa určite nechám takto na jar inšpirovať a vyskúšam...mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Uz len ta jar nam chyba... Krasne farebne. Hmm, najblizsie ked budem robit salatik,urcite s tymto dresingom.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Evinka,budem rada:)nam velmi chutil:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Mariannka,dakujem:)ja som tiez robila tento dressing prvy krat,ale tak nam zachutil,ze u nas bude veru castejsie:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Zbožňujem špenát v šalátoch! Včera som zasiala tohtoročný, už sa neviem dočkať, kedy vyskúšam túto dobrotku...mňam mňam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tinka,budem rada,ak vyskusas a podelis sa,ako ti chutilo:))a nech ti spenatik rychlo rastie:)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...