utorok 24. mája 2011

Jahodovo riccotová tarta

Neskutočne lahodná,a natoľko chutná,že som jéj proste nemohla odolať,a moja diéta zrazu neexistovala,a vlastne celý svet neexistoval..lebo som sa nachvíľu ocitla v jahodovom raji:)))..a ak to číta náš kamarát "Majči",tak ten môže silno ľutovať,že zaváhal:)))))


Jahodovo riccotová tarta:
(inšpirácia www.frombatoparis.blogspot.com )

Korpus: maslové keksíky+ maslo (robila som len tak "od oka",takže ani netuším koľko som čoho dala,ale ak potrebujete presný pomer,tak určite nájdete pri hociktorom recepte na cheesecake)

Náplň:
500 g ricotty
100 g cukru
1 vajce
3 žĺtky
citrónová kôra
1 PL kukuričného škrobu(maizena)
1 PL roztopeného masla

Ozdoba:
cca 500 g jahôd
tortová želatína
jahodová šťava(džús)


Keksíky si rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom,natlačíme na dno tortovej formy vymazanej maslom aj po stranách(ja som použila 25tku),a dáme na na chvílu do chladničky..medzitým si spolu vymixujeme ricottu s cukrom do krémova,a postupne po jednom zašľahávame vajcia,a ostatné prísady..vzniknutú plnku nalejeme na keksíkový korpus,a pečieme cca 30-40 minút pri 180 C..vrch by mal byť pevný..necháme vychladnúť, dozdobíme jahodami,a jahody potrieme želatínou,ktorú si pripravíme podľa návodu..kľudne môžte použiť len pol sáčku,kedže jahody sa ňou len potierajú...dáme zachladiť,a podávame:)





Dobrú chuť!!!!!! Print Friendly and PDF

19 komentárov:

  1. Jej u Maťky je jahôdkové obdobie ..krása ..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nadhera, nadhera! Ja tieto kolace milujem, nielen ze su krasne ale aj fantasticky lahucke a svieze. Matka, ako vzdy fotky uzasne, ked fotim moje vytvory vzdy myslim na tvoje fotky, ze aky som oproti tebe amater:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Matka, jahodky? mnam! na nase si este pockame aj mesiac, ale aspon dovtedy nazbieram inspiraciu :)) takyto cheesecake je moj najoblubenejsi letny kolacik, vzdy ked mam moznost, dam si ho v Ikea :) aj ked ma potom boli pani bruchalova :D vyzera to krasne, dokonca aj jahodkovy tanierik je ako na zjedenie :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Martinka, kolacik na jednotku a fotky ako z kucharskej knihy :) Kde si kupila ten krasny tanierik s lyzickou? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Maťka tak jahôdková sezóna u teba naplno prepukla:)... už na pohľad veľmi chutná tortička:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kraaasne! Paci sa mi jahodovy tanierik aj s lyzickou ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Matka tvoja torticka je nepochybne fantasticka. Ved z jahodok ani nic zle nemoze vzist. Krasne si to nacancala:).

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Matka!! Nedrazdi!!! Toto je neskutocnéééé... pomoooc, paradicka!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krása, kam Ty na to chodíš??? Koláčik je určite úžasný a aj ho vyskúšam, len keby tie jahody neboli také drahé : ( Máš neskutočné fotky, tvoje fotečky vždy tak potešia oko a dušu

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krasny dort a bezva fotky. Skoro ti zavidim tolik krasneho nadobi, ja jak fotim skoro jen na bilych talirich, tak je to uz trochu nuda...

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Lehoučké jako pírko, elegatnnía sexy. Už se těším, až dostanu nějaké jahody od maminky ze zahrdáky, protože ty z obchodu mi prostě jahodově nehcutnají. Ricottu miluju, takže koláček určitě brzy vyzkouším!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Zial,blogger ma nejaku poruchu,a neda s ami zaregistrovat,takze vam musim odpovedat takto anonymne:(

    Gabika:dakujem:)no,veru ,jahodky to je MOJE:)

    Lucka:moc dakujem♥ ved aj ja sama som len velky amater,takze nebud skromna..tvoje fotecky su krasne:)

    Evinka:dakujem ti moc:)a snad sa pani Bruchalova neurazi,ked si pochutnas aspon takto na dialku:))drzim palceky,nech vam jahodky rychlo dozreju:)..a jahodkovu supravicku sme dostali ako svadobny dar,aj so salkami,takze som s a velmo vytesovala:))

    Lubka:moc dakujem za krasnu pochvalu,a jahodkovu supravicku sme dostali ako svadobny dar..ale nieco velmi podobne som videla aj v jendom obchodiku u nas v Nitre..


    Ajka:prepukla,prepukla:)dakujeem♥


    Mariannka:dakujem:)aj mne:)


    Anetka: dakujem:)


    Adrianka: dakujem♥


    Adushka:dakujeeem:)ved aj ty ma stale "drazdis" :))


    Ivanka:dakujem ti krasne♥som velmi rada,ze sa ti pacia:)


    Lucie:ked len skoro,tak je dobre:))ale,nie:)..moc dakujem,a tvoje fotecky su podla mna vzdy velmi napadite a pekne,vonkoncom nie nudne:)


    Madla: dakujeeem♥..ani mne nechutia tie z obchodu,takze tiez cakam kedy maminke dozreju..ale zatial som kupila aspon na trhu,a ze vraj domace,a boli aj chutne:))budem rada,ak kolacik vyskusas,urcite neolutujes:)


    Vasa "Mauka"(Dulce de Leche)♥

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Matka aj ja zboznujem taketo svieze kolaciky :))...a jahodky milujem, takze kym su, tak ich papam skoro kazdy den ...akurat dnes idem robit jahodkovy dzem z 10kg :))...no a fotecky su uuuuzasneeee laaakaveeee ...pa Alka

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Alka,som rada,ze ta kolacik zaujal:)))jooj,a domaci jahodvy dzemik,to je dobrota:)aj ja sa nan chystam,i ked v nie tak velkom mnozstve,kedze sme len dvojkombo:)))krasny vecer:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Maťka, čím viac pozerám tvoj blog, tým viac sa pýtam sama seba o čo sa to snažím... nádhera! Mať tak tiež tvoj foťák... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Dorka: aale,co to tu citam..ved tvoje fotky su nadherne aj bez speci fotacika..ale mooc ti ho samozrejme prajem..nam sice tiez pekne nabural rodinny rozpocet,ale stoji ta zato..nelutujem taku investiciu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ach Matka :))) uplne odpaddavam, toto som sa rozhodla spravit tiez , dufam ze sa podari !!!! :))) v pondelok dam vediet, :)

    Jana (yanka)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. no,budem sa tesit,ak vyskusas,Janka :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...