streda 11. mája 2011

Mrkvové kostičky pre psíkov

Konečne niečo , na čom si môže pochutiť aj náš štvornohý miláčik "Bucko"..:)..Bucko je totižto nedobrovoľný vegetarian...keďže má veľmi citlivý žalúdok,máme celkom problém ,kým zoženieme to správne vegetariánske a chutné krmivo...a tak som sa mu rozhodla upiecť takýto chutný chrumkavý snack,ktorého sa nevie dojesť,a my sme spokojní tiež,lebo aspoň vieme,čo náš psík papá,kedže zloženie kupovaných snackov a granuliek,nie je nikdy isté....snáď teda týmto receptíkom poteším mojich štvornohých čitateľov:))))


Mrkvové kostičky pre psíkov:
(inšpiracia www.bullwrinkle.com )

2 šálky celozrnnej ražnej múky
2 1/2 šálky hladkej múky
3/4 šálky sušeného mlieka
1/2 šálky rastlinného oleja (ja som použila olivový)
2 PL hnedého cukru
2 kocky zeleninového BIO bujónu (dostať v DM-drogeriach)
3/4 šálky vriacej vody
1/2 šálky nastrúhanej mrkvy
1 vajce

Bujóny si zalejeme vodou,necháme roztopiť,a potom si všetko spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto..ak sa nám bude moc lepiť,podľa potreby pridávame múku..vyvaľkáme na tenko,(maximum 1cm),a vykrajujeme kostičky,alebo iné tvary,podľa formičiek ,ktoré máme k dispozícii...pečieme pri teplote 160 C,asi 30-35 minút..







Dobrú chuť,psíčkovci!!!!! Print Friendly and PDF

42 komentárov:

  1. Martinka, no vyzera to velmi super..aj by som si dala:-), teda kebyze to nie je pre psika..tak lakavo to vyzera na fotke:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej Matka tak toto je uplne ze ROZTOMILEEEEEEE!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Maťka...tak toto ma dostalo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Matka, Bucko je taaak roztomily, ako si pochutnava na domacom snacku :)) velmi zlate!!! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tvojmu manželovi a tvojmu psíkovi je pri tebe sveta žiť : )

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ludmilka: dakujem:)tak ono je to jedle aj pre nas,aj mna to laka,hlavne tou uzasnou vonou,ale pre mna je to trosku malo slane:))pre psikov staci:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ivanka:dakujem:)ved aj mne pri nich♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Evinka:no,veru mu chutia,sa tesim,ze som mu tak ulahodila:))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. No ja asi fakt odpadnem! Toto je fakt supeeer! Musim povedat, ze nas pes zozere vsetko, jemu nie je nic svate :o)) myslim, ze na tychto kostickach by si urcite pochutil ako vas drobec...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To je naprosto úžasný nápad! Teď mě mrzí, že žádného pejska nemám, protože bych mu takové sušenky hned upekla :D Máš báječné nápady :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Vidim,ze aj tu sarapatil neaky skriatok a zmizol cely prispevok aj s komentarikmi ;o( Ale uz je spat!!! Toto je naozaj supeeer!!! Nas pes si teda nevybera, jemu nie je nic svate, myslim,ze na tomto by si urcite zamaskrtil s rovnakou chutou ako vas drobec.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Catalina:moc dakujeeeeeeem:)))a nikdy nevies,mozno raz aj ty budes mat takehoto chlapateho milacka,a potom si spomenies na tieto susenky:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Mariannka-no,veru sarapatilo to tu pekne,a vsetko pomizlo..ale stihla som si precitat ,a j tvoj predosly komentarik,len uz sa mi nedalo odpovedat..takze dakujem za oba:)jej,a aj vy mate psika?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Maťka ... kostičky vyskúšané, havino si náramne pochutnal... :-) A veru co sa tu stalo, ja som zacala s blogom 11 maja, nahodila som 20 prispevkov a mam tam štyri... nevedno či sa mi obnovia zvyšne či si ich mama znova nahadzovať ..som smutna, lebo len som sa dotoho pustila hned toto... tak Ťa Maťka i ja pozyvam na svoj blog :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Mame, teda nie ja konkretne, ale moja stara mama ma. Jazvecika, taky maly parok ;o)))

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Gabika: jej,tesim,sa,ze kosticky hafankovi chutili,a tesim sa a zaroven aj gratulujem k tvojmu blogu:)neboj,urcite sa prispevky opat objavia:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Mariannka: chi:)veru,jazveckovci su ako parecky:)))ale chutní su♥

    OdpovedaťOdstrániť
  18. these are so cute! adorable pictures!!

    i cant read slovakian but i'm pretty sure these can be eaten by both dogs and people! what a wonderful recipe! I made biscuits for my cat once- and that was a total hit. you've inspired me to make them again.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. spontaneous-euphoria : thank you so much for nice comment :) yes,these can be eaten with dogs and people... for me it´s little unsalted,but my dog love it,and can´t stop eating these bones..I'm glad I inspired you:)and if you want understand slovak language,you can try translator on sidebar..

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Dnes jsem upekla, kostičky měly ohromný úspěch,
    musela jsem je dobře schovat, zítra ponesu ještě Benovi od sestry, díky za recept.Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Maťka toto nemali vidieť moje dievčatá :) už ma otravujú aby som upiekla pre nášho psíka, ten zje všetko nieje prieberčivý takže tieto piškótky budú pre neho ozaj len za odmenu:)))...ináč máš krásneho psíka Bucka tiež som chcela yorkshira no rodinka ma prehlasovala a máme poľovníckeho jagteriéra :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Ajka: a ja som ani nevedela,ze mate psika:)tak to kostickam urcite neodolaj,za tu radost a lasku v psich ockach to veru stoji..a Bucko pozdravuje vasho "polovnika" :))))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Jindra:velmi sa tesim,ze kosticky chutili:)a dakujem za komentarik♥

    OdpovedaťOdstrániť
  24. such gorgeous and cute pics, hughs Anja

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Sofies Haus: Thank you so much,Anja ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  26. jejda Mati, tak ty si takto nehorázne rozmaznávaš aj Bucka?:))) no šťastný to psíček veru:))) krásne sušienky Maťka a ešte krajšie fotečky veru!!! no a Bucko je moc milý psíček!! škoda,že ja už nemám svojho havka, ktorému by som vypekala. Ale môžem upiecť psíkovi môjho Mareka, ale to musím toho spraviť aspoň za vrece, lebo on má neskutočne pažravého labradora. Minule tajne zjedol vykysnuté cesto z kila múky:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Krásné sušenky pro krásného psíka. Škoda, že naše psí dáma Dášenka už je přes tři roky v psím nebi a manžel o psoiv nechce ani slyšet ... Jinak vím, že bych svého čtyřnohého miláčka určitě taky rozmazlovala podobnými vypečenými sušenkami.

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Evinka: moc dakujeme,ja aj Bucko:)))..no,veru ale usila som si na seba poriadnu budu,lebo Bucko si kosticky tak zamiloval,ze odvtedy nam nechce jest ani jeho dovtedy najoblubenejsie granulky..a teraz aby som len vypekala,a potom chudacik bude pupkaty ako jeho panicka:)))))a pozdravujeme aj "vasho" kysnuteho labradorika:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Madla: dakujeeem:)) joj,to je mi luto Dasenky:((urcite na nu mate krasne spomienky ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Martina, they look so cute in this bone shape!! I bet they taste great too!! Love your dog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Maja:thank you for visit and nice comment:))You love my dog,and I love your blog♥You are very talented!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  32. What a cute little dog! And the idea with the cookies are so great!
    Your photos are gorgeous!
    Hugs,
    Yvonne

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Yvonne: thank you so much for visit here,and nice comment...I love your photos,so I am really honored for compliment from you♥

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Martinka tento recept je naozaj super. Mojim havkáčom maškrty veľmi chutia. Len škoda, že som nezohnala v obchode vykrajovačku v tvare kosti, tak som im spravila malých medvedíkov :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...