streda 11. mája 2011

Pečený čokoládovo kokosový krém so škoricovou šlahačkou

Táto dobrota je táák hriešne dobrá,že po spapaní ma normálne prepadali myšlienky,že by som snáď mala ísť na spoveď,aby som očistila svoje mlsné svedomie:))))...


Pečený čokoládovo kokosový krém so škoricovou šlahačkou:
(inšpiracia www.dandysugar.com )


400 ml kokosového mlieka
100 g kvalitnéj čokolády
2 vajcia
1 ČL vanilkov.extraktu
1/4 ČL soli

Škoricová šlahačka:
1 šlahačka
vanilková esencia
cukor podľa chuti
škorica


Nad parou si rozpustime čokoládu v kokosovom mlieku,necháme vychladnúť a potom rozmixujeme s ostatnými ingredienciami...nalejeme do misiek(z tejto dávky vyjde cca 6 menších porcii),a pečieme na plechu  s vodou pri 180 C,asi 30-35 minút..podávame za tepla alebo za studena,s obláčikom škoricovéj šlahačky:)


Škoricovú šlahačku si pripravíme veľmi jednoducho,...len si spolu vyšľaháme šlahačku,cukor,vanilku a škoricu,a vrch ešte môžme posypať ďalšou dávkou voňavej škorice...


Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

32 komentárov:

  1. uch och ach! utekám kúpiť kokosové mlieko :) vyzerá to skvelo! ruším všetky svoje pokusy o zdravý životný štýl :-DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. boze martinka tak toto je bomba, ale hlavne ten riad!!!boze to je krasa!!! ta salka aj tanier su neskutocneeeeeeeeeeeeeee!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aj ja musim zacat tak ako mi to prislo na jazyk..Boze Matkaaaa!!!To co mi robíiiis????neodolám, uz teraz viem, ze neodolám...ach jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :))) Mati, a to si kamoska?? :)) taketo delikatne nastrahy nam tu servirujes, oblacik sem oblacik tam a mozem ist chudnut do plaviek zase :D a vyzera to kraaaaasne..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miska,dakujem:)a mrzi ma,ze rusim tvoj zdravy zivotny styl:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anetka,dakujeeeem:)))kiez by sa dalo najest len z riadu:)))mozno by to bolo menej kalorii:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Slavka:)chi,no veru ani ja som neodolala,a potom sa ma muci pohlad do zrkadla:(

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Evinka,no hruuza so mnou...:))ty sa najes iba ocami,ale ja to mam cele v brusku,to je ta zakernost takychto sladkych hriesnosti:(ale da sa tomu odolat??potrebujem ist asi na nejaky kurz odolavania!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krém vypadá exluzivně a šlehačka taky tak! Hned bych si dala (ale u mě hrozí, že bych to všechno snědla sama) :D Proč mi děláš takový přímo velikánský chutě? Bude léto, odhalování, plavky... :D :D Máš to opravdu moc pěkně nafocené a hlavně je to lákavé (až moc :D)!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Catalina-moc dakujem:)))no,ved to leto a s tym suvisiace odhalovanie mi nahana hrozu uz teraz..musim sa zacat krotit,a odolavat takymto hriesnostiam!!!ale tvoje dobroty mi v tom teda tiez moc nepomahaju:)))takze sme si kvit:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Kašlať na všetky predsavzatia o zdravej výžive a diéte:)Pri takejto krásnej prezentácií čokinového dezertu sa ani ináč nedá:))) Maťka máš to krásne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. kokos, cokolada, skorica, mnam :) uuuuuuuuuuuzasny receptik, hned by som si dala :) krasny riad a nadherne fotocky, ako vzdy :) Martinka, aj ich nejako upravujes? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Lubka: moooc dakujem,a som rada,ze ta receptik zaujal:))a dakujem aj za foto, upravujem ich len tak zakladne(jasnost,ostrost...)...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Matka, pomoooc, tak toto vyzera neskutocne!! To musi byt ina mnamka!! a riad veru nadherny, krasne kusky, tanierik aj salka ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nitra je cestou k rodičom, takže najbližšie si ťa vyhľadám : ) pôjdem len za vôňou Thajska : )

    OdpovedaťOdstrániť
  16. This looks really good, but sniff, sniff...I can't read your language! But I loooove the pics!

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ajka: dakujem:))no,tebe s takou stihlou postavickou sa dobre hovori:)ty si to naozaj mozes dovolit:)..ale tak ja si za tu moju mozem sama,ze som taka "mlsna":)))

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Adushka: dakujem,je to naozaj neskutocne dobra kombinacia:)a dakujem aj za riadiky,tiez sa z nich vytesujem,hlavne,ked som ich kupila tak lacno:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ivanka:len si kludne vyhladaj:)rada ta tu uvitam,napriklad aj vonou Thajska:)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Charissa: thank you so much for nice comment:)and don´t worry about language,translator is on sidebar:)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Toto vyzera veeelmi dobre! Ja uz z kokosoveho mlieka nemozem robit nic najblizsi mesiac, lebo moja polovicka zahlasila, ze ja uz kokosove mlieko davam asi vsade :o)) takze mam vynutenu pauzicku...

    OdpovedaťOdstrániť
  22. kráááása Maťka opäť!!! a chuť si môžem len predstavovať. máš to veľmi lákavo naservírované...mne to neviem prečo na prvý pohľad pripomínalo krupicovú kašu - asi tým, že je to v takom tom akoby tanieriku:)))a na diétku sa vykašli, veď človek nikdy nevie z čoho sa popraví:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Tak tomu říkám přímo sávdivě hříšný recept. Kam se hrabe jablko hříchu ze zakázaného ovoce, být u tebe v kuchyni, nepotřebovali by Adam a Eva ráj :-)
    Opět nádherné fotky a já jsem ráda, že nemusím hubnout do plavek a že tu mám alespoň něco sladkého k zakousnutí, jinak bych se uslitnala.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Evinka,moc dakujeeem:))noo,ono je to taka kremikoidna-kasickoidna zalezitost,takze to aj moze na prvy pohlad pripominat krupicku(ta je tiez moj velky oblubenec:) )...a do dietky som sa konecne obula,tak len dufam,ze mi to vydrzi..pre istotu sa teraz ani nevazim,aby som nahodou nestratila nadsenie,ked zistim,ze sa rucicka este nepohla:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Madla:dakujem za krasny komentarik:)ty vies vzdy tak pohladit slovom,moc DAKUJEM♥♥♥a uz teraz sa tesim na obdobie,ked sa budem mojim bruskom hrdo pysit,a nebudem riesit ziadne diety,tak ako ty teraz:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  26. a DAKUJEM aj vam ostatnym za komentariky,moje aj vase niektore sa zial zmazali pri Blogger odstavke:(

    OdpovedaťOdstrániť
  27. tak som skusila tuto pochutku ale neviem. pouzila som 85% cokoladu no hmota bola prilis horka, to je ok? dalsia vec, ktora ma zaujima je, ci ste vyliali slahacku, do toho skoricu, cukor(aky?) a vanilku a az vtedy zacali slahat alebo najprv vyslahali a potom zamiesali? 2x sa mi totiz nevyslahala.a co sa tyka pripravy plech s vodou ste mysleli ako? ze mozem pouzit sklenne misky ,dat ich do hlbokeho plechu a donho doplna natankovat vodu aby nou boli misky obklopene? dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Anonymny:Treba pouzit cokoladu ,ktora vam chuti,ak sa vam zda horka,tak samozrejme,ze sa vam bude zdat horky aj dezert..ja som pouzila mliecnu,lebo na tu pravu tmavu cokoladku som este akosi nedozrela:)Slahacku som slahala zo vsetkym naraz,pouzila som kr.cukor...Misky musite pouzit take,ktore su vhodne na pecenie,a odolne vyssim teplotam,..vody sa na plech naleje len tolko,aby siahala len do 1/4 az 1/2 misiek...mrzi ma,ze sa vam dezertik nevydaril podla predstav..nabuduce sa skuste prv spytat na "nejasnosti",urcite vysvetlim,a mozte tak predist neuspechom....vsetko dobre prajem,a vela uspesnych pokusov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  29. dakujem dakujem krasne za odpoved, urcite sa polepsim :))

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Where did you find the cameo dinnerware?

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Where did you find the cameo dinnerware?

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...