streda 4. mája 2011

Reďkovková polievka

Keď som túto polievku objavila v minulo-mesačnom Apetite,hneď som vedela,že ju proste musím vyskúšať...do kariet mi hrali aj krásne reďkovky rastúce v záhrade mojich rodičov,tak som ich chodila celý týždeň poctivo zalievať,aby rástli čo najrýchlejšie:)..a kedže sa v tejto polievočke zúžitkujú aj listy,fakt,že boli reďkovky domáce , mi prišiel veľmi vhod... samotnú polievočku veľmi odporúčam,opäť som objavila novú nepoznanú lahodnú chuť:)


Reďkovková polievka:
(inšpirácia Apetit 04/2011)

2 lyžice masla
1 cibuľa
1 šálka mladých reďkovkových listov(asi zo 2 zväzkov)
umyté reďkovky (asi zo 2 zväzkov)
3 zemiaky
800 ml vývaru
200 ml smotany na šlahanie
soľ a čerstvo namleté korenie

V hrnci si rozpustíme maslo,pridáme nakrájanú cibuľu,po chvíli reďkovky,potom pridáme umyté reďkovkové listy,a dusíme do "zvädnutia",asi 4 minútky..pridáme nakrájané zemiaky,zalejeme vývarom,a varíme asi 20 minút do mäkka...potom už len rozmixujeme do hladka,prilejeme smotanu,a chvíľu prehrejeme..podávame ozdobené čerstvými reďkovkami,alebo nejakou čerstvou bylinkou:)


Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

20 komentárov:

  1. Ake krasne redkovecky! Doteraz som ich maximalne pochrumkavala s chlebikom ;o))) polievocka vyzera byt super jedla!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skutočne krásne reďkovky, vidno, že sú domáce, nemám odvahu použiť listy reďkvičiek z obchodu. Minule som pozerala v obchode, že mali také odporné listky, že som ich ani nekúpila. Krásne obrázky, Mauka aký máš foták. Samozrejme, že som si vedomá, že to nie je len foťákom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mariannka,dakujem:)ak nadabis na nejake bio redkovky,tak urcite odporucam tuto polievocku..bola extra chutna:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivanka,dakujem ti:)keby si bola blizsie,tak ti urcite nejake redkovecky dam,lebo ich nestihame pojest...a dakujem az za pochvalu foteciek:)fotka mam Canon 500D...♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mna by akoze nikdy nikdy v zivote nenapadlo pouzit aj tie listky :-O waw waw! thumbs up!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anetka,no ved ani mna:))tiez som len zirala,ale hovorim si,musim vyskusat:))a dobre tam veru spravili,je to taka strasne lahodna chut,neviem prirovnat k nicomu...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Matka, fantasticke! Polievocky su na prvom mieste v mojom jedalnicku (hned po dezertoch samozrejme :))) a ty ma vzdy dokazes zdvihnut zo stolicky nejakou uzasnou novinkou..krasne nafotene, redvicky to nezapru ze su pestovane s laskou a specialnou starostlivostou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Maťka zaujímavá polievočka a nááádherné fotečky, ale to sa stále opakujem:)...Ja si na svoje bio reďkovky ešte musím počkať:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Matka tak tvoja polievacka vyzera velmi zaujímavo...hmmm nestípe trocha?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Evinka,dakujeeem:)som vedela,ze tebe snad polievockovo ulahodim:)a veru,mamina sa o svoju zeleninku poctivo stara,takze mozno aj preto su redkovecky take krasne:)ja som len jeden tyzden zastupovala:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ajka,dakujem ti mooooc:))len sa kludne opakuj,mne to teda voobec neprekaza:))))...mamina ma redkovecky v skleniku,to preto sa tak rychlo podrastli:)..a neboj,tie tvoje ich v krase urcite dozenu:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Slavka,dakujeeeem:)je tak spravne korenista,ale nestipe...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Jeej Matka, tak na tuto polievocku si robim aj ja zalusk ;) A fotky jednoducho nadhera, perfect!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Adushka,aj som si myslela,ze tato polievocka v Apetite neunikla tvojmu pozornemu ocku:))fakt ju silno odporucam..a velmi sa tesim,ze sa ti fotky pacia:))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. BenJ : moc dakujem,a som rada,ze sa paci:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Zajímavé využití ředkviček! Já je ráda chroupu jen tak ,ale jako polévka, to je zajímavé pojetí!

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Maťka polievočka vyzerá skvelo!!! nikdy som nejedla redkvičkovú polievku, takže je to pre mňa príjemná inšpirácia. No a naviac z domácich redkvičiek musela byť o to úžasnejšia - mňam!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Haf: dakujem:)aj my ich mame radi len tak ,ale uz sme sa trosku objedli ,tak vymyslam zmeny:))

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Evinka:ahoj:)dakujem ti:)..a velmi odporucam:)i ked neviem ci by tvoj "klasiker" neohrnal nosom,ale tak ,keby nevedel z coho je,urcite by mu chutila:)))musis nanho usit "kulehu" :))))

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...