streda 15. júna 2011

Čerešňové Tarte Tatin s rozmarínovou šľahačkou


Tarte Tatin som už skúšala na rôzne spôsoby..jablkové,banánové,jahodové...a nikdy nesklamalo...tak som sa tentokrát rozhodla pre čerešňové..a ozvláštnila ho netradičným spojením s rozmarínom,ktoré sa ukázalo nakoniec veľmi tradičné..akoby čerešne a rozmarín boli kamaráti už dávno-pradávno,a ja som o tom netušila:)))


Čerešňové Tarte Tatin s rozmarínovou šľahačkou:

lístkové cesto
čerstvé čerešne
mleté mandľe
med
cukor

Rozmarínová šlahačka:
(inšpiracia u Andrejky )

šľahačka
rozmarín
cukor
vanilka al. vanilkový extrakt

Čerešne si umyjeme,vykôstkujeme,a necháme odkvapkať..z lístkového cesta si vykrojíme kruhy o veľkosti formičiek,v kt.bude tatin piecť..formičky si vymažeme maslom,dno pokvapkáme medom,ak máme menej sladké čerešne,tak pridáme aj trochu cukru,ja som použila hnedý...na tento základ naukladáme čerešne ,tesne vedľa seba..posypeme ich mandľami,a zakrijeme cestom...pečieme pri 200 C,cca 20 minút..necháme chvíľu vychladnúť,a potom preklopíme na tanier...servírujeme s rozmarínovou šľahačkou,ktorú si pripravíme tak,že si šľahačku s čerstvými lístkami rozmarínu,a vanilkou,chvíľu povaríme...necháme vychladnúť,a lúhovať ,kľudne aj celú noc..potom už len pridáme cukor podľa chuti,a vyšlaháme...








Dobrú chuť!!! Print Friendly and PDF

30 komentárov:

  1. Ahoj Martinka, konečne si tu :-), vypadá to krááásne, mňamky...ved ako všetko od teba. Krásny deň
    Tina 24

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maťka úúúúžasne krásne a chutné to musí byť tiež:) MŇAM :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnaaaaaaaaaaaam mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam a tie fotkyyyyyy!!! aaaaaaaaaaaaaaach!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tinka,dakujeeeem ti:)))boli sme trosicku malinko dovolenkovat,ale uz som tuuu:)))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ajka:dakujem ti moc:)chutne aj vdaka tvojej uzasnej inspiracii:)♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jéééj konečne :-) každý deň som chodila sledovať blog, kedy bude niečo nové...dočkala som sa :-) ach..kráááááááááááááááááásne

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Matka, kolacik je nadherny! A co to vravis, ze netradicna kombinacia? ceresne a rozmarin? ved to je skoro ako visne a rozmarin a to mas uz predsa za sebou, ci nie? co napr. tvoje minifocaccie s visnami a rozmarinom? ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Chvalim krasne fotky ako vzdy ;o)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Natalka,dakujem ti:)))a chvalim tvoju krasnu profilovku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Adushka,dakujeeeem:)a vidis,ja hlava derava,na visnove focaccie som uz uuplne zabudla..vdaka mojej skleroze,aspon zazivam stare chute stale nanovo:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Uuuzasne, tatre tatin som nikdy neskusala, ziadny druh. Tento ceresnovy je krasny ale ta rozmarinova slahacka, veruze si neviem tu chut ani len predstavit:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nooo toto vyzerá skutočne zaujímavo a s tou šľahačkou, ale ja by tom musela dať nejaké cestíčko zrejme....potrebujem toho panáčika čo si škrabká hlavičku : )

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ahoj Marti, máš nádherný blog plný krásných fotek a úžasných receptů.
    Měj se moc fajn
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Matka, uz som ta postradala, dlho ta tu nebolo. Dufam, ze dovolenka sa vydarila a vratila si sa plna energie a budes nas opat tesit svojimi nadhernymi prispevkami. Ani neviem co skor chvalit, ci tie uuuuuuzasne fotecky alebo ten krasny zaujimavy receptik. Videla som uz aj na Foodgawker-i tvoje nadherne fotecky. Mne ich vsetky vratili:( Musim sa este vela ucit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ivanka,som rada,ze ta receptik zaujal:)a ak listkove cesto nemozes,vyskusaj nejake pájove s bezlepkovou mukou...teda ,ak sa ti do toho bude chciet:))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Janka,dakujem ti moc za krasny komentarik,a velmi ma tesi,ze sa ti u mna paci:))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Adrianka,dovolenka bola len taka kratucka,len 4 dni,ale akosi som sa dlhsie spamatavala:)))dakujem ti moc za krasne slovicka,a drzim ti palceky s Foodgawkerom..chce to trpezlivost..mne napriklad vsetky fotky odmieta tastespotting,tak tam mi uz trpezlivost dosla,a ani uz neposielam:(

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Martinka, su to uuuzasneee fotecky a perfektny receptik. Cez vikend ho vyskusam, uz teraz sa nan tesim! Ale najskor behnem do DilleKamille kupit misticky. Ked budes nieco potrebovat, urcite mi daj vediet!! Chybate nam!
    NRHB

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Jej,ahojte nasi zlatí " NRHB"..aj vy nam moc chybate:(..holandsky chlebik sa nam uz minul,tak uz si ani atmosku nemozme robit:(...dakujem moc za pochvalu foteciek,a budem rada,ak receptik vyskusas:))jooj,a skoda,ze do DilleKamille nemozme behnut spolu...posielame pusinkyyyy♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Hmmm, mňam, mňam a ještě jednou mňam! Závdiím čerstvé třešně, těch bych se mohla ujíst jen tak za syrova :-) Letos také ujíždím na tarte tatin, které dělám v malých keramických kokotkách - zatím jsem se držela obvyklých kombinací - jablka, jablka + broskve, ale určitě vyzkouším i jahodové. jen ty čerstvé třešně nevím kde sehnat, z obchodu mi nechutnají a maminka a její zahrádkové poklady jsou daleko :-(
    Ale tu rozmarýnovou šlehačku určitě vyzkouším, to musí být bomba! Rozmarýn miluju na všechny způsoby, takže i na sladko v kobminaci s třešněmi či višněmi musí být úžasný.
    nemít v lednici krásně vychlazený nepečený jahodový dortík z bílou čokoládou, nevím, co bych po pročtení tak dokonalého receptu dělala ... :-)
    A opět chválím nádherné fotky, nejvcí se mi líbí ta předposlední!

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Madla,dakujem moc za krasny komentarik:)drzim palceky nech sa k cerstvym tresnickam dostanem co najskor:)a idem kuk na tvoj ,nepochybne fantasticky "dortik":))

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Aaaach, to je krása! Rozmarýnová šlehačka zní naprosto skvěle :) Rozmarýn mi roste za oknem, tak už jen zbývá koupit tu šlehačku :) Nádherné fotky!!

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Catalina,dakujem ti mooc♥ šup sa pre slahacku,nech si mozes vychutnavat tuto dobrotu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. nemala som som male mysky,ta som to urobilana maly plech. a hned sme ho zjedli! mnam! uz daaavno som nemala taky uzasny desert! ten rozmarin v slahacke je pecka! dakujem za krajsi den ;)
    m

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. supeeer,tesim sa :) aj nam ta slahacka velmi chutii :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...