streda 27. júla 2011

Čokoládové cupcakes s černicovým krémom


V chladničke neúprosne tikali posledné hodiny života černiciam od babičky,a tak som musela bleskurýchlo vymyslieť spôsob,ako ich zachrániť pred skazou....myslím,že čokoládové cestíčko + lahodný mascarpone krém je celkom príjemná záchrana..čo poviete??? :)


Čokoládové cupcakes:
(inšpirácia www.cakeonthebrain.blogspot.com )


113 g masla
50 g čokolády
1/2 šálky holandského kakaa
3/4 šálky hladkej múky
1 CL prášku do pečiva
1 CL vanilkovej esencie
2 vajcia
3/4 šálky cukru
1/2 CL soli
1/2 šálky kyslej smotany

Maslo si roztopíme,pridáme doň čokoládu a kakao,a miešame ,kým sa nerozpustia...vajcia si prešlaháme,stačí ručne s metličkou,s cukrom,vanilkou,a soľou...pridáme vychladnutú čokoládovú zmes,zmes múky a prášku do pečiva,a nakoniec primiešame kyslú smotanu...
Naplníme do košíkov (z tejto dávky vyjde 12ks),a pečieme pri 180 C, 18-20 minút...

Černicový krém:
ten som robila len tak podľa seba,a použila som mascarpone,ktoré som vymiešala s práškovým cukrom ,maslom,a s cca 1/4 šálkou zmixovaných a precedených černíc...žial ,presný pomer masla a cukru nepoznám,najprv som dala 100 g cukru,ale potom som ešte postupne pridávala do neurčita:)ale nie je sa čoho báť..

Potom už len krém nanesieme na vychladnuté cupcakes a ozdobíme černicami ....







Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

39 komentárov:

  1. jéééj, tak tie vyzerajú vážne chutne. A môžem sa spýtať akú má funkciu maslo v kréme?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maťka záchranárka černíc :)mňa by teraz zachránili tieto tvoje koláčiky pred nesmiernou chuťou na sladké:( asi to zajem broskyňou:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam! Nádhera Martinka, ako zvyčajne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádhera, hlavně ta předposlední fotka. Určitě vyzkouším, až budeme mít ostružiny, ty naše zrají až na podzim :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. waw tak to je naaadhera! UZASNE CUPCAKES!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Matka, k tebe je radost sa pozriet. Vzdy nieco skvele nachystas. A tie prenadherne fotecky... ach...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Taku chut mam na taketo nieco, mnaaaam. Sedim tu pri mori a svrbia ma prsty, lebo nemozem piect a varim pre deti len jednoduche jedla bez moznosti vymyslania. Taketo stavnate, fajnove, cernicove by som si hned dala!! AAAAch!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj prosím Ta ten krém sa nedá zameniť namiesto mascarpone , natierkovým maslom? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nemam slov! Nadhera... A ty fotky?! Super!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Saska:dakujeeeem♥


    Dorka:dakujem moc♥..presnu funkciu masla v kreme nepoznam,ale z mojho laickeho pohladu,dodava kremu "kremovitost" a spolu s cukrom aj pevnost..krem potom lepsie drzi,ako keby bol len z kremoveho syra a cukru..


    Ajka:kiez by som ja po veceroch mala tvoju disciplinu,a zajedala chute broskynou..to je moja najvacsia tuzba:))dakujem za komentarik♥



    Iv:dakujem krasne♥


    Nelka:dakujem moc,a budem rada,ak vyskusas:)))



    Anetka:uuzasne ti dakujem♥


    Adrianka:dakujem ti moc:)tvoje komentariky je zas radost citat♥


    Lucka:vymenim 10 cupcakes za pobyt pri mori:))co ty na to?aj detom navarim:))))


    Domkac:taku variantu som este neskusala,takze sa nedovolim vyjadrit...ale mam obavy,ze natierkove maslo by po vyslahani mohlo byt o dost tekutejsie,ako je mascarpone...napriklad aj syr Lucina je po vyslahani taky tekutejsi,takze ho nerada davam do kremov...



    Lucka:dakujem ti mooooc♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Martinka, kazdy tvoj vytvor a fotka su krajsie a krajsie :)Uplna nadhera :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Moc krasne a musi byt strasne dobre. Cupcakes zboznuju. Opravdova nadhera a jedna fotka opravdu hezci nez druha :) Hana R. z hanascakes.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Lebo ja robím z natierkového masla krém do tiramisu a je to docela v pohode a nedá sa to nejak inač obmeniť namiesto mascarpone? :) len tak sa informujem, inač je to super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Mati, berieeeem. Ale ja som tu tri tyzdne, tak daj aspon 15:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Your cupcakes looks so yummy and your photos are great! I have to translate your recipe and try it!

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Neeee, prosím už žádné ostružiny neb to nevydržím :D Nám na zahradě dozrají tak za 2 možná 3 týdny. A tohle já už asi dlouho nevydržím. Ten krém... mňaaaam! Uuufff, až začnu přibírat z tvých fotek a mlsných myšlenek, tak to tu snad přestanu navštěvovat :)) Ta první fotka je dokonalá!

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Jako obvykle úžasné - jak recept, tak fotky. Slitnám tu jao Pavlovův pes, ještěže před sebou mám talířek s domácími kakaovými mini Pavlvoam se šlehačkou a borvkami, jinak nevím, jak bych takový sladký zázrak přežila :-)
    U rodičů rostou na zahradě ostružino-maliny a ty jsou tak dobré, že mám vždycky co dělat, abych je všechny nesnědla jen tak, ale pokud dostanu mističku klasických ostružin od tchyně, určitě tuhle čokoládovo-ostružinovou dobrotu spáchám!

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ach jéje, jen se srdce směje! Skvělá inspirace. Mlask.
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Lubka: dakujem ti nesmierne moc za taku pochvalu♥♥


    Hana Rawlings:moc dakujem za krasny komentarik:)hlavne od takej velkej sikovnice ,ako si ty...krasne dielka mas na blogu♥


    Slavka:dakujeeeeeem♥


    Domkac:treba vyskusat:)


    Lucka:mooze byt:)tak kedy mozem nastupit na vymenny pobyt?:))


    Ywonne-thank you so much for nice comment♥I'm glad you like it :)


    Kudrlinka: dakujem za mile slova:)(a drzim palce ,nech vam ostruziny rychlo dozrievaju:))


    Madla:dakujem moc za krasny komentarik,ako vzdy od teba♥...kakaove mini Pavlove + boruvky...aaaaaah..ved to musi byt sen:))..


    Vivi: dakujeeeem♥

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ty jsou tak roztomilé a překrásné! Ta růžová barva krému mi učarovala (na růžovou jsem ujetá :D) a moc se mi líbí jejich zdobení. Můžu se zeptat, jakou zdobící špičku jsi použila? Nebo spíš kde se dá koupit - předpokládám, že to byla jednduchá široká, akorát v obchodech jsem ji nikde neviděla a už dlouhou dobu ji sháním :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Martinka, velmi ti dakujem, ze som mohla tieto uuuzasnee a naaadhernee cupcakes ochutnat priamo z tvojej kuchyne!!

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Hned jak jsem tyhle nádherné cupcakes viděla, tak mi bylo jasné, že je musím při první ostružinové příležitosti vyzkoušet. A jsou stejně úžasné, jak vypadají, měkkounké čokoládové těsto se výborně doplňuje s lehkým ovocným krémem a ta ostružina na vrchu je pravdovou třešinkou na dortu! U všech sklidily obrovský úspěch a pro mě jsou definitivně mezi Top 5 letošních letních dezertů! Takže moc děkuji za recept a vůbec za celý blog, fotky jsou spolu s Catalininými nejkrásnější na česko-slovenských blozích, prostě radost pohledět!Ať se daří i nadále!

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Bože, tie fotky sú dokonalé, hneď by som si dala! Ale ostáva mi len slintať za monitorom. Musia chutiť vynikajúco. Vďaka za typ ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Catalina:Mila Katka,prepac,ze odpisujem az teraz,ale v poslednom case som toho mala tolko,ze som sa nestihala venovat blogu.ste teraz mi tu stoja asi zo 4 recepty,kt.nemam cas spracovat a nahodit..a uz som zvedava,aj co si ty pekneho zase vykuzlila,tak musim uz konecne nakuknut..dakujem za pochvalu cupcakes,som rada,ze sa pacia:)..zdobiaca spicka je znacky KAISER,a ma priemer 11mm..kupila som ju u nas v Metre..je to taky typ ,ako sa pouziva aj na macaroons,cize jednoducha,okruhla..drzim palce,nech zozenies:)


    Natalka:pre vas kedykolvek a rada:)staci si len povedat:)


    Klarka:dakujem ti za krasny komentarik:)som velmi rada,ze mali cupcakes taky uspech.,a zaroven som aj velmi rada,ze sa ti u mna paci:))dakujem♥


    Naty: dakujem♥budem rada,ak vyskusas:)

    OdpovedaťOdstrániť
  26. fantasticky recept, tento vikend som skusala, pridala som do cesta na kocky nakrajane hrusky a cupcaky boli fantasticke, vlacne, proste super :) piekla som ich v mini babovickovej forme a nevrch netrebalo nic :)
    Miska

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Miska: dakujem moc za komentarik,a velmi sa tesim,ze chutili:)s hruskou museli byt mnaaaam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Vyzeraju uzasne a upeciem ich na nas babsky zur! :) len som sa chcela opytat, ake maslo do cesta sa Ti najviac osvedcilo pri takomto druhu kolacikov? mozno hlupa otazka, ale nechcem to pokazit...Dakujem krasne!
    Misa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miska,prepac,ze pisem az teraz,ale mala som pokazeny pocitac:( ..maslo pouzivam vzdy klasicke 82 % tne..verim,ze sa cupcakes aj babsky zur vydarili:)

      Odstrániť
  29. uplne najlepsie cupcakes ake som kedy jedla... ja som ich robila s malinovym kremom a mali obrovsky uspech! Dakujem! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. velmi sa tesim,ze chutili:)) a malinovy kremik,to je sen ♥

      Odstrániť
  30. Cupcakes vypadají božsky, chtěla bych se zeptat kolik se jich z jedné várky udělá? Díky Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
  31. ty si umelec Martinka. Ja som vcera objavila tvoj blog a neviem s cim zacat skor...uuuuuuuuzasne je vsetko co tu mas. sklanam sa pred tvojim talentom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Monika,zo srdiecka dakujem za taku kraasnu pochvalu ♥♥♥

      Odstrániť
  32. Martinka, absolutne uzasneeee... inovovala som s malinami. :) Harmonia chuti, jemnosti a vzhladu. Perfektneeeee! ;) Pre dalsie nadsene cukrarky, mne cesto vystacilo az na 18 kocickov, priemer 6cm. Inak by sa mi vyliali.:))) a dala som 60g cukru na 100g masla a 2nasobok malin. ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...