pondelok 4. júla 2011

Marhuľový džem s rozmarínom


Kamarátka Katka mi darovala za tašku sladučkých marhúľ,a tak som neváhala ani chvíľu ,a hneď sa pustila do ich spracovania...a ako inak,opäť som experimentovala:)...a našťastie opäť môžem potvrdiť,že experiment to je veľmi vydarený.....


Marhuľový džem s rozmarínom:

1 kg  vykôstkovaných marhúľ
800 g kr.cukru
1 citrón
2 vetvičky čerstvého rozmarínu

Marhule si umyjeme,a vykôstkujeme...zasypeme ich cukrom,a necháme postáť aspoň hodinku,alebo kľudne aj celú noc,kým pustia šťavu..potom premiestnime aj s cukrom a šťavou do hrnca,pridáme rozmarín ,a varíme na miernom ohni...pridáme citrónovú šťavu,a varíme, až kým nám džemík nezačne hustnúť...vyberieme rozmarín (pri pobublávaní pekne vyjde na povrch aj sám),a džem prelejeme do pripravených "pohárikov",uzavrieme,a prevrátime hore dnom..ja ich vždy zabalím do deky,a nechám takto zabalené až do druhého dňa..potom otočím,a uskladním...:)









Dobrú chuť!!!!! Print Friendly and PDF

25 komentárov:

  1. Tedaaa dzemik na paradu a tie fotky!!! Martinka, fakt nadherne. Neviem, ci je to v tvojom pripade este mozne, ale tie fotky su coraz krajsie....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maťka, fotky úžasné ...a chuť si vôbec neviem predstaviť .. by som aj vyskúšala len či mi ho budú jesť ...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Súhlasím s Miskou, Matka, tvoje fotky su coraz krajsie a krajsie a dzemík...jaj ten isto vyskúsam!:*

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mnaaam Matka, az sem citim tu vonu a sladucku chut toho uzasneho krasneho dzemiku. O fotkach ani nehovorim, kraaasa!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mnam! Kez by mi taky nekdo daroval tasku merunek :-) Predloni se mi postestilo a delala jsem dva druhy merunkoveho - se zazvorem a s muskatovym oriskem. Jeden byl lepsi nez druhy... A s rozmarynem, ktery miluju musi byt strasne dobry.
    Lucie (Chez Lucie)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Fíha, marhuľový džemík je môj obľúbený, s tým rozmarínom to musí byť ešte lepšie

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Už len zohnať tašku marhúľ a rozmarín:)))Maťka opäť na jednotku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Toto vyzera byt skveleee! Ja som si dnes akurat kupila marhulovy lekvar, mnam, len bez toho rozmarinu.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Matka nadhera!! A fotky veru, stale krajsie a krajsie...neviem sa na ne vynadivat. A dzemik? Juj, vyskusam, lebo nam hrozi zaplava marhulami. Zatial len cakame, kým konečne dozreju ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Michaelka:moc moc dakujem:))joj,veru ,stale sa mam este vela co zlepsovat,ale tvoja pochvala ma velmi tesiii:)))



    Gabika:dakujeeem♥no,ak lubia rozmarin,tak budu..ak ak im rozmarin nevonia,tak asi nebudu:))


    Slavenka:mocky dakujem♥a budem rada,ak vyskusas:)


    Lucka: dakujeeeem♥


    Chez Lucie:tiez som prv rozmyslala,ze spravim so zazvorom,ale potom ma osvietilo,naco by som kupovala zazvor z Azie,ked mam na balkone taky krasny rozmarin:))ale niekedy snad vyskusam aj ten:))dakujem za komentarik♥


    Ivanka:jej,to som rada,ze som ti ulahodila:)))♥


    Ajka:no,to si trafila:)))dakujeeeeem♥


    Mariannka:dakujeeeem♥a dobre chute k tvojmu lekvariku prajem:)))


    Adushka:jej,to ma strasne moc tesi,ze sa ti fotky pacia:)dakujeeeeeem♥...a uz teraz sa tesim na tvoje marhulkove dobroty...ja mam tiez este par receptov v zasobe:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Martinko, ty jsi prostě úžasná! Jedna fotka lepší jak druhá a recepty taky tak! Hned jsem si vzpomněla na tvou rozmarýnovou šlehačku, o které jsi se rozplývala, jak se skvěle hodí k třešním, a tak jsem zkusila třešně s rozmarýnem spojit v takovým chlebu, co jsem si vymyslela, a můžu jen potvrdit, že kombinace rozmarýn + ovoce je superúžasná! Děkuju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Matka ,aj ja obdivujem tvoju nevycerpatelnu inspiraciu ...opat dokonaleeee ...pa Alka

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Já chci taky čerstvé a šťavnaté meruňky! tenhle džem musí být úžasný, mít meruňky a víc času, hned bych zavařovala. Já asi musím přestat chodit na tvé stránky, jinak se uslitnám k smrti :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Catalina:jej,dakujem ti moc za krasne slovicka♥♥a tesim sa,ze aj ty si prisla na chut rozmarinovo ceresnovej kombinacii!!!to ty si skor uzasna,ze si vies sama vymysliet recept na chlebik..!!!


    Happy.lenulka: ja milujem mile komentariky:)dakujem♥


    Alka:dakujem ti krasne♥♥♥


    Madla:moc dakujem♥mne tento dokonca chuti viac ako ten visnovy s marcipanom,lebo je taky sviezejsi,kyselkavejsi..urcite stoji za vyskusanie...:)dokonca aj v Taliansku mi ho vychvalili:)zobrala som sa poharik domacej pani,kde sme dovolenkovali,a bola nadsena:)teda aspon naoko:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Needless to say, your photos are works of art!

    And the jelly heart is absolutely delightful!

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Matka, fotka/fotky vyzera ako malovana, naaadhera! a dzemik, receptik, no nemam slov, takato kombinacia by ma nenapadla ani v najdivokejsom sne, musi to byt extremna lahodka :))

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Marysol:thank you so much for nice comment♥it´s nice hear from you,becouse I think same about your photos :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Evinka zlata,dakujem ti moooc:))musis prist na kostovku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Nádhera! Moc se mi líbí kombinace ovoce a bylinek, která u nás není tolik obvyklá. A je to škoda, protože je to úžasné. A na Tvých fotkách vypadá všechno ještě dokonaleji a romantičtěji :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Papaja:dakujem,ze si sem zavitala,a napisala krasny komentarik ♥a som rada,ze aj ty si fanusickou kombinacie ovocia a byliniek:)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Ten džem vypadá tak skvostně, že i když mám meruněk tak 0,5 kg, tak to prostě musím vyzkoušetn alespoň z poloviční dávky. S tím rozmarýnem musí být božský! Klobouk dolů za úžasný nápad a ještě úžasnější fotky ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Klarish:dakujeeeem ti:)snad sa dzemik podaril,a chutil:))

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Dakujem za inspiraciu:) moja verzia obsahuje matu namiesto rozmarinu, a pridala som ju do hrnca k cukru na noc a cukor nasiakol vonou a chutou maty:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...