piatok 12. augusta 2011

Melónovo-mätovo-limetkový džem a vyhodnotenie "Giveaway"

Moc Vám chcem poďakovať,že sa Vás toľko zapojilo..ďakujem aj za Vaše zaujímavé odpovede,mnohé mi spravili také chute,že som potom nevedela ,čo zo sebou....:))..a je zaujímave čítať,aké sú naše chute odlišné,a pestré...A moje najobľúbenejšie jedlo?..tiež by bol zoznam nekonečný,ale keby som si mala vybrať svoje jedno jediné posledné jedlo (napríklad pred popravou..(bože chráň) :)) ),tak by to určite bola nedeľná mäsová polievočka od babičky Helušky (moja vydajom získaná babička)...pre mňa je jéj polievka tá najlepšia na svete:))..takže sa už neviem dočkať nedeľného obedu:)

No,a teraz k výhercovi...nakoniec som losovala zo všetkých odpovedí,okrem zdvojených...zahrnula som aj anonymné,kedže viem,že blogger často krát hnevá,a nedá sa vždy prihlásiť...
Šťastným výhercom sa stáva .......
číslo 2,čiže "Anetka".........GRATULUJEEEEEEM!!!!!!
Tvojou výhrou sa stáva:



Dúfam,že si ho užiješ:)....je to taký trošku experiment aj pre mňa samú,veľmi netradičná ,zaujímavá chuť....
A pre Vás ,ktorí ste žiaľ nevyhrali,mám aspoň receptík....

Melónovo-mätovo-limetkový džem:

900 g červeného melónu (bez šupy a kôstok)
250g cukru
1 viazanička mäty
kôra aj šťava z 1 limety
šťava z 2 citrónov

Melón si nakrájame na kocky,vložíme do hrnca,a privedieme k varu..pridáme cukor,a asi po hodinke varenia,keď sa nám obsah trochu zredukuje,pridáme všetky ostatne ingrediencie...varíme,až kým nedosiahneme konzistenciu džemu...mne to trvalo asi 2 hodiny,kedže som nepoužila žiaden umelý pektín,ani iné zahusťovadlá....Naplníme do pohárikov (vyšli mi 2 menšie),uzavrieme,pretočíme hore dnom,a v teple (napríklad zabalené v deke)necháme postáť do druhého dňa...odporúčam uskladňovať v chlade...





Dobrú chuť,a ďakujem,že ste zapojili..teším sa zas niekedy nabudúce:) Print Friendly and PDF

13 komentárov:

  1. vitazke tiez blahozelam, a Matka.. to je paradny recept, hned ako budem moct tak ho urobim, som zvedava na tu chut :) takychto receptov z cerveneho melona je malo, a ak by si nasla recept na kompot z cerveneho melona tak to by bolo tiez super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jee to su krasne fotky. Anetke gratulujem, ak je to Anetka, ktora "goes yummy" tak ta z tohoto dzemu urcite vykuzli nejaku dobrotu, uz sa tesim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No téééda , Anetka? no gratulujemeeee

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gratulujem, Anet!!!! Dzemik vyzera byt riadna lahodka!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. gratulujem anetke!!!! a matka zas receptik taky ze....mnaaaaaam!!!!neviem kedy budem stihat robit vsetky tvoje dobroty:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mari:som rada,ze sa ti receptik pozdava:)ono vo vyslednej verzii chuti velmi roznorodo,jednoducho treba vyskusat:))..ja moc nie som na zavarane ovocie,takze po takom receptiku som sa zial ani neobhliadala:(


    Michaelka:dakujem ti moc:))a ano,je to Anetka z goes yummy,a tiez som zvedava ,co nam povie..momentalne tusim niekde dovolenkuje,takze este asi ani netusi ,ze vyhrala:)

    Tinka: :)


    Slavka : :)

    Marianka:no,ta chut je taka dost netradicna..myslim,ze nie pre kazdeho:))

    Barborka:dakujem♥a bud rada,ze nestihas,lebo inac by si okrem casu, musela riesit aj kila navyse,ako ja:(

    OdpovedaťOdstrániť
  7. JEEEEEEEEEEEEEEEEJ JA ODPADNEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!! MATKA JA SOM TAKA STASTNAAAAAAAAAAA!!! PRAVE SOM DOFRCALA Z DOVOLENKY, ZAPLA SOM PC A CO NEVIDIM!!! WAAAAAAAAAAAAAAW!!! :-* :-* :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Taky gratuluju Anetce a zároveň musím pochválit Martě originální recept :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Gabriel:dakujeeeem:)

    Anetka:tesiim s tebou:)))

    Kudrlinka:dakujeeeem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj Matka

    Vcera som sa pustila rovno do tohoto dzemiku (ja zboznujem dzemiky). Mozem povedat ze dzemik je velmi zaujimavi ale nieco mi v tom chybalo. Mozno som mala dat 2 limetky ale nevadi. Na kuchynskom ostrovceku sa na mna usmievali este 2 nektarinky tak som ich tam supla a poviem ti je to fakt bomba. Dakujem za skvely recept.

    Karolina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Karolinka,no vidis,ako si sa super vynasla :) tesim sa,ze dzemik vo vylepsenej podobe chutii :))

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...