pondelok 2. januára 2012

Slané venčeky s ricottou a údeným lososom


Recept na tieto venčeky som našla v najnovšom vydaní časopisu Gurmet,a neváhala som ani chvílu..okúzlili ma na prvý pohľad a neskôr aj na prvý " hryz " :)



 Slané venčeky s ricottou a údeným lososom:
(inšpirácia časopis Gurmet)

na cca 25 ks:
Cesto:
250 ml mlieka
45 g rastlinného tuku
150 g polohrubej múky
3 vajcia
1 vajce na potretie
soľ

Nátierka:
450 g ricotty
340 g údeného lososa
1 PL kôpru
2 PL chrenu
soľ
korenie


Do hrnca nalejeme mlieko,pridáme rastlinný tuk ,soľ,a privedieme k varu...keď sa tuk rozpustí,prisypeme múku,a miešame tak dlho ,až sa zmes oddeľuje od stien hrnca aj varešky...cesto necháme vychladnúť,a potom doň zašľaháme vajcia...a vypracujeme hladké cesto..naplníme ním zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou,a na plech s papierom na pečenie tvoríme malé venčeky...potrieme vajíčkom,a pečieme pri 180 C,asi 10 minút do zlata..no,mne to teda trvalo dlhšie,asi až 20 minút...trúbu v žiadnom prípade neotvárame,aspoň tých prvých 10 minút...
Vychladnutým zrežeme "klobúčik",naplníme plnkou (ktorú si pripravíme len jednoduchým zmiešaním surovín),dozdobíme plátkom lososa,a kto nájde aj kúsok čerstvého kôpru,má vyhráno :)..klobúčik vrátime na miesto,a podávame :)



Dobrú chuť!!!


Print Friendly and PDF

9 komentárov:

  1. Matka venceky su fakt milene. Mam rada take mini chutovecky z odpalovaneho cesta. Daju sa pripravit na tisic roznych sposobov. Ricotta a losos je bezpochyby uzasna kombinacia. Stastny novy rok!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Casopis "Gurmet"?? Hahaha :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zase anonym, do gumybobule.... nevieš sa inak realizovať?! Komplex mať to nie je výhra...rozumiem. Receptík nadchol aj mňa, určite vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No to vypadá fantasticky!!! Asi taky brzy vyzkouším. A Martinko, podle mě byste měla vydávat vlastní časopis, jste skvělá a moc vám fandím!!! Krásný Nový rok a ať jste pořád tak inspirující! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adrianka: dakujem ti:)ano,je to taka vdacna chutovecka..a teraz mi napadlo,ze aj ty si tusim robila nieco podobeneho,vsak?


    Anonymny: ???


    Ivanka: dakujem ti:)budem rada,ak vyskusam..je to celkom jednoduche,a pritom efektne:)len keby ten udeny losos nebol taky drahy:(


    Bara: dakujem moc♥♥a budem rada,ak vyskusas..no,a s tym casopisom, to je este na dlhu trať ...krasny Novy rok aj Tebe♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jo: thank you♥I will be happy share my picture for foodepix..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. krááásne! takéto krásne chuťovky keby mi tak niekto raz ponúkol na návšteve, tak umriem od radosti! wow!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anetka: dakujeeeem♥..ja by som zas umrela od radosti pri tvojom silvestrovskom pohosteni:))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jé to si taky hned ukládám, já jsem dělala v létě s rokfórovo vinnou pěnou. Větrníčky na slano mě strašně baví. A úlně padám na zadek z těch fotek! Krása

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...