utorok 7. mája 2013

Jahodová Matcha torta


Moji milí čitatelia, asi ste si všimli, že teraz mi na blog nezostáva veľa času ...o to viac sa vždy poteším, keď aj cez moju neprítomnosť si tu nájdem vždy nejaký milý komentár ....moc Vám za to ďakujem ♥
Recepty sa pomaly zbierajú a ja ich kvôli práci nestíham zverejňovať, tak snáď mi odpustíte, ak už nebudú príliš aktuálne, poprípade "prešvihnú" sezónu ...
Už ani neviem kedy presne, ale pred pár týždňami sme čakali milú návštevu a tak som sa rozhodla vymyslieť niečo "špeci" ,rovno z mojej hlavy a srdca :)
Teraz si už len spomenúť na ten recept :)



Jahodová Matcha torta


200 g maslových sušienok
80 g roztopeného masla

Jahodová vrstva :
150 g jahôd
1 mascarpone
1 šľahačka
4 plátky želatíny
1 ČL vanilkového extraktu
cukor podľa chuti

Matcha vrstva:
1 mascarpone
1/2 šľahačky
2 PL práškového čaju matcha
3 plátky želatíny
cukor podľa chuti

Na ozdobu :
čerstvé jahody
biela čokoláda
jedlé kvietky


Sušienky si rozdrobíme a zmiešame s roztopeným maslom ...hmotou vystelieme dno tortovej formy (cca 25cm priemer) a dáme do chladu ...Medzitým si pripravíme plnky...Rozmixujeme si jahody a na miernom ohni zohrejeme .....želatínu si pred pripravíme podľa návodu na obale a potom ju primiešame k jahodám ...mierne vychladnuté ich spolu s cukrom primiešame k mascarpone a nakoniec primiešame vyšľahanú vanilkovú šľahačku ...
Nalejeme na sušienkový základ a dáme do chladu ...
Na druhú plnku si zmiešame mascarpone,matchu,cukor a rozpustenú mierne vychladnutú želatínu ..nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku a nalejeme na prvú plnku ...
Vložíme stuhnúť do chladu na minimálne 6 hodín ...
Potom už len vyberieme z formy a dozdobíme čerstvými jahodami, bielou čokoládou a kvietkami :)










 A takýto krásný darček (okrem iných ) sme dostali od našej úžasnej návštevy Peťa a Veroniky ♥

Dobrú chuť a príjemné návštevy prajem aj Vám:)




Print Friendly and PDF

21 komentárov:

  1. Nádhera! A ten čaj v prášku se normálně zamíchá do té druhé plnky? Nějak jsem ho v postupu nenašla... Jinak pecka jako vždy =)
    Zuzana Z.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem za upozornenie,idem dopisat :) a dakujem aj za mily komentar ♥

      Odstrániť
  2. Ale Martinka to vôbec nevadí keď prešvihneš sezónu :) Aj keby si túto skvelú tortu s jahôdkami dala v Decembri. Tak si nakúpim tie hnusné napichané jahôdky :D Len aby som si ju mohla spraviť :))

    I keď nebudú také voňavé ako domáce :(...

    P.s. Môžem sa opýtať ten robot KitchenAid si si kupovala na ebay-i, alebo tu na SVK?... Lebo som našla na Amazone za fantastickú cenu :D tak zato sa ťa pýtam :))

    A ak si si zo zahraničia objednávala/kupovala.. trebalo tú koncovku zástrčky nejako "prerobiť" na našu nie? :))

    Ďakujem :))



    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem moc ,Michelle ♥
      Co sa tyka Kitchen Aid ,tak ja som si ho kupovala cez Ebay ,s tym,ze prisiel so "zlou" koncovkou,cize som si k nemu musela opat zo zahranicia objednavat specialny transformator,lebo na SK vraj nie su,takze ,ak to zratam ,v konecnom dosledku ma to vyslo rovnako ako na Sk ,len bez zaruky ..proste som to nejak nedomyslela :)

      Odstrániť
  3. Velmi si ma potesila tymto prispevkom....nadhera, ako vzdy ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veru, veru Martinka nezáhaľa ako vždy mňamkovsky vyzerajúca tortička , čoskoro má moja mladšia bambína narodky tak jej ju pripravím , len dúfam že sa mi vydarí , ďakujem Maťka za úžasné receptíky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Teda Maťka ty kadiaľ chodíš bludná duša:-))???? Už som si myslela, že si s blogom skončila. Večná škoda by to bola. Tortička samozrejme vyzerá úžasne. Koniec koncov, ako vždy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka,to nieee..blog je ako gula na nohe,normalne ma to tazi,ked nemam cas sa mu venovat :)
      dakujeeem ♥

      Odstrániť
  6. Maťka, to si ma potešila ... krásne fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Maťka, tortička je naozaj úžasná. Cez víkend ju chcem vyskúšať, len sa chcem spýtať, kde by som zohnala jedlé kvietky :)či to sú doma vypestované? Ak áno napíšeš mi čo a ako to pestuješ :D Ďakujem ti a prajem veľa úspechov nielen v kuchyni ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) Ja som na to pouzila obycajne kvietky ,asi z ceresne,co som tu nasla u nas vo vinahradoch :) ale ,ked sme byvali na byte,pestovala som si jedle kvietky na balkone v crepniku ..napriklad sirotky ,levandulu,nevadzu ...je to jednoduche,len ich netreba ziadne hnojit ..sice im trosku dlhsie trvalo,kym mi rozkvitli,ale rozkvitli :)
      tu na dome sme este "nespojazdnili" zahradu,ale ked raz,tak urcite si opat nieco zasadim :)

      Odstrániť
  8. Každý deň čakám kedy pridáš nejaký recept :) a ty hneď nabehneš s takou nádherou mňaaaaaaaaaaam :)Maťka nádherná tortička ďakujem za inšpiráciu to zdobenie je prekrásne

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mozem sa opytat kde sa da zohnat ten caj? Dakujem. Vyzera to uuuzasne hned ako budu domace jahodky vyskusam. A mohli by ste este prosim zaradit nejake recepty so sparglou aj pre kuchtikkv zaciatocnikov? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Caj zozenies v kazdej lepsej cajovni alebo v specializovanej predajni cajov ..buem s atesit ,ak vyskusas :)
      A sparglovu polievku zvladne aj zaciatocnik lavou zadnou :)

      Odstrániť
  10. Maťka a má to byť 2 PL toho čaju? Ja som dala, ale bolo to strašne príkre. Už som videla, že to nebude dobré, keď to malo farbu ako špenát :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hm,to ma mrzi :( ..mozno zavisy aj od matcha caju,ja som zas najprv dala menej a nebolo to tam ani citit a potom som postupne pridavala ..asi je teda najlepsie pre kazdeho zacat postupne a pridavat podla chuti :)

      Odstrániť
  11. Mam prosbu, nedalo by sa dat do tej hornej vrstvy namiesto matcha caju nieco ine? neviem ho nikde zohnat :( nemapada niekoho co by som tam miesto toho mohla dat, abyt o nestratilo svoje "caro" dakujem Martina

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...