štvrtok 16. mája 2013

Pečená špargľa s Fetou a citrónom

A tu je sľúbený recept na pečenú špargľu ,ktorý som avizovala v príspevku so špargľovou polievkou ...
Pečenú špargľu som skúšala prvý krát a veľmi milo ma prekvapila :) Hlavne, spojenie so syrom Feta a citrónom je príjemne osviežujúce a evokuje vo mne leto ....



Pečená špargľa s Fetou a citrónom
(inšpirácia .www.abeachcottage.com )



zelená spargľa
citróny (najlepšie v bio kvalite ,i keď ja som nezohnala :( )
olivový olej
Feta syr
soľ
čerstvo mleté korenie
čerstvé bylinky


Špargľu si umyjeme a odstránime tvrdšie konce ...položíme na plech vystlaný papierom na pečenie ,pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou ,posypeme soľou a korením a špargľu ešte obložíme plátkami citrónu ..Pečieme pri 200 C ,asi 10-12 minút...
Podávame ešte teplé so syrom Feta ,plátkami upečených citrónov a čerstvými bylinkami ....My sme si ako prílohu zvolili aj varené zemiaky s pažítkou a vajce na mäkko ..obedík ako lusk :)




Dobrú chuť !!!!



Print Friendly and PDF

13 komentárov:

  1. krasne Martinka, ako vzdy...tie tvoje uzasne fotecky su takym pohladenim duse me :)...musim vyskusat .....myslim tu sparglu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adrianka zlata,pre mna zas tvoje komentariky su pohladenim ♥ dakujem :)

      Odstrániť
  2. Špargľová sezona je od polovice apríla do 24. júna - takže aké leto to evokuje?? :)
    Ada

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adka,sezona spargle mi je jasna,nejem ju prvy krat...ale treba citat pozornejsie :) nepisem,ze samotna spargla vo mne evokuje leto,ale spojenie s fetou a citronom :)

      Odstrániť
  3. Dakujem za skvely recept.Az tuto sezonu som zistila, ze zboznujenm sparglu, ale iba pecenu. Tento jednoduchy a rychly recept si najde miesto v mojej kuchyni. Este raz vdaka!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyzerá to veľmi lákavo. Zatiaľ som šparglu skúšal len na pare alebo varenú. No musím vyskúšať aj toto. Ďakujem za inšpiráciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pečený chřest je úžasný :) Mám moc ráda, když ho necháme v troubě ještě o chvíli déle, kdy začnou ty tenčí konce hnědnout a být krásně křupavé. Minule jsem je pak dávala do polévky z bílého chřestu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dobrý den, Martino,

    velice se mi líbí Váš blog. Vždycky ocením skvělý tip na bezmasý recept. Chřest je naprostá lahůdka!

    Jako milovnici vaření a dobrého jídla bych Vás chtěla srdečně pozvat na menší gastronomický workshop, který se uskuteční pod záštitou značky Jar Platinum. Našim cílem je zabývat se tím, co je opravdu důležité – kvalitním vařením. Jar se vypořádá se vším ostatním, co s přípravou skvělých pokrmů souvisí – například se špinavým nádobím. Tento krátký kurz bude veden Radkem Šubrtem, který patří mezi nejlepší šéfkuchaře v ČR. Možná jej znáte z televizních pořadů o vaření jako např. Tescoma s chutí nebo MasterChef, kde se zhostil role porotce. Pokud se rozhodnete akce zúčastnit, budete mít jedinečnou příležitost připravit s tímto odborníkem lahodné menu. Myslím, že by to mohla být skvělá zkušenost pro všechny gastro-nadšence 
    Kurz se uskuteční dne 12. 6. 2013 od 16 do 18 hodin v prostorách školy vaření Chefparade +, Bubenské nábřeží 306/13, budova 36, Praha 7.
    Jar Platinum je zcela nový produkt, jež bude brzy uveden na český trh. Navazuje na silnou tradici značky Jar, která se za dobu své existence stala symbolem kvality. Nyní ale přináší nejsilnější čisticí sílu v historii této značky, a to ve formě prostředku na mytí nádobí a nově také kapslí do myčky. Při příležitosti představení produktu Jar Platinum českým zákazníkům jsme připravili workshop pro vybranou skupinu gastro-bloggerů. Věříme, že přinese mnoho zajímavých zkušeností těm, kteří milují vaření stejně jako Vy!
    Máte-li zájem zapojit se do našeho workshopu, kontaktujte mě prosím e-mailem na a.sadiqova@cook-comm.com nebo telefonicky na 734 404 174. Ráda se s Vámi podělím o další detaily.
    S pozdravem
    Alena
    Tým značky Jar – Česká republika

    P.S. V případě, že nemáte zájem účastnit se této akce nebo si nepřejete být mnou nadále kontaktována, informujte mě prosím e-mailem.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...