nedeľa 22. septembra 2013

Pečená maslová tekvica s Fetou a Harissa Creme Fraiche


Ešte počas našej návštevy u Zuzky na záhrade, som sa jéj medzi rečou posťažovala, že u nás práve nikde neviem zohnať maslovú tekvicu ...ani som sa nenazdala a už mi niesla z ich záhradky krásnu, čerstvo odtrhnutú maslovú tekvicu ..... A tak mi už nič nechýbalo, aby som sa konečne vrhla na tento skvostný recept, po ktorom si oblížete všetky prsty ..sľubujem ! :)
A Zuzke "ďakujem" ! :)



Pečená maslová tekvica s Fetou a Harissa Creme Fraiche
(inšpirácia www.anneskitchen.co.uk )


1 maslová tekvica
1 celý cesnak 
1 ČL chilli vločiek 
1/2 ČL škorice
200 g syru Feta
pár vetvičiek rozmarínu
olivový olej
100 g creme fraiche
2 PL Harissa pasty (ja som kúpila hotovú v Marks & Spencer,ale kľudne si môžete vyrobiť aj vlastnú, napríklad podľa Zuzky )
soľ


Rúru si predhrejeme na 200 C ...tekvicu si ošúpeme a nakrájame na mesiačiky...táto tekvica sa šúpe naozaj ťažko, takže treba mať trpezlivosť alebo si ju upečte aj so šupou ...
Tekvicu rozložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, pomedzi ňu rozložíme neošúpané strúčiky cesnaku ,pofŕkame ju olivovým olejom, posypeme škoricou,chilli vločkami ,soľou a Feta syrom ...na vrch poukladáme vetvičky rozmarínu ...takto pečieme cca 25 minút, kým nebude mäkká a na okrajoch krásne skaramelizovaná ...Creme Fraiche si zmiešame s Harissou a podávame ešte s teplou tekvicou ...Dokonalé to spojenie !







Dobrú chuť !


Print Friendly and PDF

10 komentárov:

  1. Nádherný blog, úžasne kreatívny, písaný s láskou a s radosťou. Vďaka za tento recept, máme veľmi radi tekvicu a táto kombinácia vyzerá naozaj na skvelú ňamku. Chcela by som sa spýtať, či je rozdiel, ak by sa použila tekvica hokaido, nemám až také skúsenosti s maslovou tekvicou. Zvykla som ju kúpiť na polievku, ak som nezohnala hokaido. A... nestretla som sa ani s chilly vločkami. :( Jáááj, to fakt vyzará dobre, asi nedožijem rána!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. velmi moc dakujem ♥ Kludne mozes pouzit aj hokaido ..ta nam tiez velmi chuti,ale maslova tekvica mi pride trosku chutovo jemnejsia :) chilli vlocky by mali byt tusim dostat v Marks & Spencer ,alebo kludne pouzi aj cerstvu nadrobno nakrajanu chilli papricku :) nech vam chuti,ak sa na to das :)

      Odstrániť
  2. Tato tekvica bola prekvapenie pre mojeho manzela, ale prekvapena som bola ja. On a tekvica ? NIEE. Mne teda chutilo. Ci manzel chce alebo nie tato tekvica sa u nas este upecie. Ja som nepouzila Harissa creme fraiche, lebo ja Harissa pastu nemusim a bolo to naozaj chutneee.
    Matka v Tvojom podani aj recept na detsku kasu bude mnam a ak pridas Tvoje nadherne foto tak to bude paraaada. Do skoreho pecenia Katarina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juj,to ma mrzi,ze manzelik "nespolupracoval" :) ale tak aspon ty si si pochutila :) a dakujeeem ,Katka ♥

      Odstrániť
  3. mnam! nemala som Creme Fraiche ani Harissu a aj tak som si isla prsty oblizat!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyskúšali sme, pochutili sme si, ďakujeme za receptík.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Matka, uuuuuzasna mnamka, ta kombinacia chuti je absolutne dokonala..dobrotka, ktora pohladi vsetky zmysly. Supanie tekvice za to fakt stalo :)) E

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ach jaj keby si to všetko nemala tak krásne nakradnuté s cudzích blogov , čo recept to krádež , ach jaj ... samozrejme že nie si tak hlúpa a upravuješ si to ... to je jasné ... ale že Ti to nie je trapné .... je to fakt úbohé, trapné a velmi veľmi druhotriedne ...

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...