streda 2. júla 2014

Medovo pistáciový koláč s marhuľami

 

Na tento koláč ma inšpirovala grécka baklava ..ale keďže neobľubujem príliš sladké, sirupmi popreliavané dezerty, tak toto je taká odľahčená verzia a pre mňa hotové "grécke nebo" :) Pistácie,med,pomaranč,škorica ,chrumkavé cesto a šťavnaté marhule ... kto by odolal ? ..aj keď vyzerá až primitívne jednoducho, nenechajte sa odradiť!




Medovo pistáciový koláč s marhuľami 
(inšpirácia www.ocado.com )


500 g lístkového cesta
100 g nesolených pistácii
3 PL hnedého muscovado cukru
5 PL medu
1 ČL škorice
1 pomaranč
Cca 8 marhúľ
25 g masla
Grécky jogurt

Cesto si vyvaľkáme na obdĺžnik o rozmere cca 28x32 cm ....pistácie si pomelieme a odložíme z nich bokom cca 20 g ...zvyšok si rozmixujeme so 4 PL medu, škoricou, cukrom a kôrou a šťavou z pomaranča ...vzniknutú zmes natrieme na cesto ,ale vynecháme asi 2 cm od okrajov ...
Na plnku uložíme prepolené a vykôstkované marhule ,otočené vnútornou  stranou hore ...posypeme ich zvyšnými pistáciami a polejeme maslom a zvyšným medom ...
Pečieme pri 200 C asi 15 minút ...
Podávame, ideálne za tepla, s lyžicou gréckeho jogurtu ...









Dobrú chuť !


Print Friendly and PDF

6 komentárov:

  1. Niekedy tie najjednoduchsie veci su tie najlepsie....kolacik vyzera prudko jedlo.....a fotecka super, ako vzdy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. fascinuje ma, že pri "makových" nemeckých receptoch, slečna (alebo nebodaj pani) zablindovala recepty a nechala len fotky. Haloo? Toto je food blog? Divné maniere bloggerky . . . .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, toto je food blog - a skvely! Treba si pozriet aj xy receptov, ktore su tu zverejnene..

      Odstrániť
    2. Mily anonymny komentujuci ...fascinuje ma,ze toto niekoho trapi :) ak by si cital pozorne,tak ti neunikne,ze recept na makovy kolac,ktory bol uverejneny najdes v linku a fotku,ktoru som pridala,som si stiahla z facebook stranky nemeckeho casopisu,ktory recepty "zablindoval" schvalne,aby si ludia casopis kupili ..nabuduce staci trosku rozmyslat alebo si preverit fakty,kym napises podobny "rozumny" komentar :)

      Odstrániť
    3. Mily anonym o co ti ide? Poznam Martinkinu pracu od roku 2008. Vsetky odniekal cerpame namety a inspiracie. Ide o to, ze to vzdy prezentujem ten, ktory recept svojou pracou. Ta makova torta je uzasna , treba ju vyskusat. Aj ja som ju piekla a moja vyzera inak ako Matkina a pritom je to podla toho isteho receptu. Miesto kritizovania a urazania by si mal prezentovat ty svoju pracu, aby sme vedeli sa inspirovaaat od teba ako to ma vyzerat :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...