sobota 8. novembra 2014

Marcipánovo jablková bábovka s Amaretto polevou

 Aj Vy sa už tak neviete dočkať Vianoc ? ...ja to zažívam každý rok, dokonca mi vôbec nevadí ani vianočný sortiment už začiatkom októbra a pokojne (mať tú odvahu :) ) by som vo vianočnej výzdobe dokázala žiť aj celý rok :)
S Vianocami sa mi akosi automaticky spája aj vôňa marcipánu a keď sa k nemu pridruží ešte aj Amaretto, no "dovi-dopo" ...bábovka ako lusk :)



Marcipánovo jablková bábovka s Amaretto polevou


220 g masla
120 g cukru
3 vajcia
125 ml likéru Amaretto
125 ml mlieka
220 g hladkej múky
40 g kukuričného škrobu
1 1/2 ČL prášku do pečiva
1/4 šálky mandľových lupienkov
3 jablká
100 g marcipánu
štipka soli


Amaretto poleva:

3 kopcovité polievkové lyžice krémového syra
2 PL amaretta
1/4 šálky práškového cukru
mlieko (pridávať podľa potreby na dosiahnutie polevovej konzistencie )
opražené mandľové lupienky


Zmäknuté maslo si vymiešame s cukrom do peny ,postupne zašľaháme žĺtky ..pridáme Amaretto,mlieko,múku,škrob,prášok do pečiva..premiešame...pridáme nastrúhané jablká, nastrúhaný marcipán a mandľové plátky.. opäť premiešame ...a nakoniec do cesta opatrne zamiešame vyšľahané bielky ...cesto nalejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 180 C ,asi 45 minút ...necháme chvíľu vychladnúť, potom vyklopíme ...mierne vychladnuté oblejeme polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním krémového syra,amaretta,cukru a mlieka..posypeme opraženými plátkami mandlí ..vďaka jablkám je bábovka super šťavnatá, aj na druhý deň :)



Dobrú chuť !





. Print Friendly and PDF

2 komentáre:

  1. No teda mne sa vobec nepodarila, ostala taka zplasnuta.... aj ked sme ju nakoniec jedli, bola velmi mastna, na moj vkus Matka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to ma mrzi,Gabika :( ktovie,kde sa stala chyba ...alebo len mozno ti tento receptik nesadol ..ako priznavam,tvoja tvarohova babovka je uplne bezkonkurencna,ta patri dodnes medzi moje najoblubenejsie :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...