nedeľa 13. decembra 2015

Gaštanové soufflé

Ale sa nám tie Vianoce blížia závratnou rýchlosťou, však ? ...dnes nám už horí tretia adventná sviečka a ja stále viac a viac nadobúdam pocit, že nič nestíham, tak ,ako by som chcela ...
Tak som trošku vypla a spomalila aspoň pri tomto dezerte ...ak aj Vás občas pohltí predvianočný stres, tak ručím za to, že pri tomto nadýchanom gaštanovom obláčiku na všetko zabudnete :)


Gaštanové soufflé 
(inšpirácia www.allrecipes.com )

250 g gaštanového pyré
4 žĺtky
4 bielky
1/4 šálky hnedého cukru
3 PL mlieka
1 PL brandy
šľahačka

Žĺtky si  vyšľaháme s cukrom do peny ..potom pridáme gaštanové pyré, mlieko a brandy a opäť dôkladne prešľaháme do hustej peny..nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov ..
Túto gaštanovú penu naplníme do misiek (ja mám tu svoju, ako inak, z rozprávkovej Vily Vilôčky   ) ,ak máte menšie misky, tak Vám ich vyjde pomerne dosť, cca 8 ks)
a pečieme pri 175 C , cca 25 minút  ...
Podávame ihneď, napríklad s kopčekom šľahačky alebo zmrzliny ...






  
Moja malá asistentka opäť pomáhala :)


Krásny adventný čas,milí moji !


 

. Print Friendly and PDF

13 komentárov:

  1. Martinka, odkial to poznam? Tiez mam presne tie iste pocity, ze absolutne nestiham. My sme do toho este stahovali nejake krabice z bytu do domu a tak, takze co som si naupratovala, mohla som zacat odznova...ale stale si opakujem, vsetko zvladnem, vsetko stihnem :-) fotocky mas, ako vzdy, nadherne! A aj vencek! Krasne Vianoce!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka,v konecnom dosledku urcite vsetko stihneme a uzijeme si to :) ale trosku predianocneho stresu musi byt asi kazdy rok :) ja uz mam konecne vyzdobu,aj stromcek,aj darceky,len kolaciky este chybaju,ale uz mi je pokojnejsie na dusi :) dakujem za pochvalu a vencek je specialne pre teba :) taky minimalizmus ,ale akosi mi uz druhy rok po sebe vyhovuje :)

      Odstrániť
  2. Martinka, ahoooj, tak tento recept urcite vyskusame, ale najskor sa pustime do vianocneho pecenia :) S Emkou sme sa rohodli, ze budeme piect drobne pecivo, ktore si uverejnila minuly rok. Poslem foto, ako sa nam kolaciky podarili, teda dufam, ze sa vydaria :) Krasne Vianoce celej rodinke a dakujeme!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahooj Andrejka :) jej,tesim sa,ze sa u mna inspirujete :)urcite si to s Emkou uzijete :) uz teraz sa tesim na foto :) krasne Vianoce a sviatkovanie aj vam ♥

      Odstrániť
  3. Dobry den, bolo by mozne upravit recept a dat iba 2 vajicka? Mohla by som cukor nahradit javorovym sirupom ci steviou? Dakujem ;-) jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Martinka, dnes som si chcela urobiť vianočnú atmosféru a stačilo sa mi pozrieť na Tvoju stránku. Teraz sa len musím rozhodnúť či na svoje meniny (ktoré so synom oslavujeme deň pred Vianocami )urobím jablkový tarte, čokoládovo - jablkový brownies alebo toto úžasné suflé.
    Martinka Tebe a celej Tvojej rodine prajem požehnané vianočné sviatky a v roku 2016 pevné zdravie a šťastie.
    Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evicka,dakujem za krasny komentarik :) taktiez prajem chutne a pokojne sviatky a vsetko najlepsie k meninam ♥

      Odstrániť
  5. Soufflé jsem pekla včera a bylo naprosto božský, kromě smetany jsem si k němu ještě dala višně v griotce a nemělo to chybu. Určitě si ho udělám ještě jednou, až přivezu ze Slovenska nový zásoby kaštanovýho pyré, protože u nás jsem ho nesehnala. Děkuju za recept :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tesim sa,ze chutilo a dakujem aj za komentarik ♥ visne v griotke-uuuzasny napad :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...