sobota 5. marca 2016

Makovo orechová bábovka (bez múky)


Už máte naplánované, čo budete piecť v nedeľu ? ..ak náhodou práve rozmýšľate ,tak podľa mňa ,nedeľa patrí bábovke ...je to také krásne nostalgické ,dať si k poobedňajšej šálke čaju alebo kávy , voňavú, čerstvú bábovku ..:)
No, a táto ,milí moji ,to je PANI bábovka ...dokonca aj po štyroch dňoch je stále taká šťavnatá, že chutí , ako čerstvo upečená :)


Makovo orechová bábovka (bez múky) 
(inšpirácia www.pizzaforbreakfasts.blogspot.sk)


200 g masla izbovej teploty
60 g hnedého cukru (ja som použila kokosový cukor KOSPA )
8 vajec
180 g kryštálového cukru 
300 g mletého maku
150 g mletých vlašských orechov
1 ČL vanilkového extraktu
štipka soli
1/2 ČL škorice

Maslo, hnedý cukor ,škoricu a vanilku si vyšľaháme do peny ..potom postupne primiešavame žĺtky a poriadne vyšľaháme...zvlášť si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom ...
Potom do žĺtkovej peny striedavo primiešavame zmes maku ,orechov a bielkovej peny ..
Cesto nalejeme do maslom vymastenej  a múkou (môžete použiť bezlepkovú )vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 170 C ,asi 50-70 minút ...po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť vo forme a potom vyklopíme..vychladnuté poprášime práškovým cukrom a podávame :) 





 Dobrú chuť !




.
Print Friendly and PDF

10 komentárov:

  1. Milá Martinka, práve si pochutnávame na skvelwj bábovienke. Moje poznatky: menej kryštálového cukru..ja som dala len 120 g aj to bolo až až...nemiesto klasického maku modrého som použila mak hnedý vynikajúca voľba chutí trochu viac orechovo môj syn totiž neobľubuje mak. Celkovo veľmi vydarený recept prst hore☺

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Renatka ,dakujem :) tesim sa ,ze chutil a dakujem za tipy na vylepsenie :)

      Odstrániť
  2. Ahoj Martinka, akurát dnes som rozmyslala co upiect a zvazovala som aj babovku. No keby som si spomenula na tuto, tak ju urcite vyskusam. Nabudúce urcite, vyzera skvelo a vdaka maku je neobvykla...uz teraz sa tesim!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Danka,tak dufam,ze ti potom bude chutit,ked vyskusas..nam chutila velmi :)

      Odstrániť
  3. Maťka, skvelá bábovka, vďaka za tip, piekli sme. Ľuboš a Magda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jej,ahojte:) velmi sa tesim,ze ste vyskusali a ze chutila :)

      Odstrániť
  4. babovka velmi dobra, nemala som doma kristalovy cukor, tak som cele urobila s hnedym a sladke to bolo tak akurat. vajca som dala tiez o jedno menej, lebo 8 mi prislo strasne vela. mala som doma len 250 gramove balenie maku, tak som dala o 50 gramov viacej mletych orechov aby som to vyrovnala. chutovo je perfektna, len neviem, ci som ju nechala moc kratko odstat alebo co, lebo sa mi vobec nechcela nechat vyklopit a nakoniec sa vrch odtrhol od spodku a vrch som akurat vyjedla vydlickou z formy TToTT mamsilikonovu formu. skusila som olejovat, aj ked to moc neslo. myslela som, ze na silikon sa to nema lepit a aj tak mi to takto na potvoru spravilo. uz som s nou parkrat piekla a obcas sa prilepi, obcas nie, tak ak mate niekto nejaky typ, ako sa tomu vyhnut, tak poradte prosim

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tesim sa ,ze babovka chutila ..noo,ono je tato straasne jemna,kedze tam nie je ta muka,tak jedine poriadne namazat formu a vysypat nejakou bezlepkovou mukou,napriklad kokosovou vyskusat ..potom by to malo ist snad lahsie..ale priznam sa,ze aj ja som s nou mala problem a tiez sa mi na jednom kusocku otrhla :( to je dan za tu jemnost a mnamkovost :)

      Odstrániť
  5. Super recept. A celkom rýchly...Ja som do nej pridala aj kompotové višne :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...