piatok 29. apríla 2016

Raňajkové rituály

Raňajky boli pre mňa vždy najobľúbenejšie jedlo dňa ...ďakujem mojim rodičom, že mi vytvorili tento základ, lebo čo si spomínam, u nás sa raňajkovalo vždy ...za môj najväčší úspech pokladám, že som naučila raňajkovať aj môjho manžela, ktorý kedysi raňajky úspešne ignoroval a dnes si ich spoločne užívame až natoľko, že nemáme problém si z nich cez víkend vytvoriť "kultúrnu udalosť" , vybehnúť na raňajky niekam do mesta a prispôsobiť si k nim náš denný program :)
Našťastie to baví aj našu Melisku a zrovna tieto naše spoločné ranné rituály mi po skončení materskej, budú chýbať asi najviac ..
Raňajky sa snažím rôzne obmieňať, ale najčastejšie na našom tanieri (alebo presnejšie v miskách) skončia ovsené vločky s mliekom ,chia semiačkami a javorovým sirupom...
A keď cítim, že už treba zmenu ,tak prichádza na rad Mixit :) už len samotné vyberanie a zostavovanie vlastného müsli-mixu ma nesmierne baví ...Melisku zas baví chrumkavé lyofilizované ovocie , a tak sa neraz  na balíček od Mixitu , vrhneme ako supy :) 
Tento krát som sa k nemu postavila trochu rafinovanejšie a pripravila farebné a lákavé poháriky ,tak sa smelo inšpirujte :)
Pozývam Vás na raňajky rovno do našej postele.....


 Kokosový chia puding s mangom 

2 porcie

1/4 šálky chia semiačok
1 malú konzervu kokosového mlieka (165ml)
3/4 šálky vody
1 ČL vanilkového extraktu
1 PL javorového sirupu
2 mangá 
limetková šťava z pol limetky
na posýpku som použila müsli-mix z Mixitu,kde som si namiešala zmes kukuričných a kokosových lupienkov a makadamových orechov ...

Zmiešame si spolu kokosové mlieko s vodou,vanilkou,javorovým sirupom a primiešame chia semiačka..pár krát premiešame a potom odložíme do chladničky na aspoň hodinu, prípadne celú noc..
Mangovú dužinu si rozmixujeme s limetkovou šťavou a potom už len jednoducho striedame vrstvu kokosového chia pudingu s vrstvou mangového pyré ..posypeme "chrumkačkami" a podávame :) 



Ryžová kaša s ovocím  

2 porcie

cca 200 g ryžovej kaše Bobule v ryži 
cca 400 ml horúceho ryžového mlieka (môžete použiť aj vodu,kedže kaša už má jogurtový základ)
jahodové pyré z čerstvých jahôd   
chrumkavé lyofilizované ovocie  

Ryžová kašu si zalejeme horúcim mliekom alebo vodou, vymiešame do požadovanej konzistencie a opäť vrstvíme do pohárikov striedavo s jahodovým pyré..na vrch nasypeme chrumkavé ovocie ..ja som kašu spravila redšiu a podávala s farebnou slamkou, čo sa Meliske nesmierne rátalo :) 




          keď natrafíme na kyslé ovocie :)

          Meliskina "šálka kávy" :)




Dobrú chuť a krásne rána,milí moji ♥




.
 
Print Friendly and PDF

9 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Martinka necham sa inspirovat.Neuveris ale hladala som nieco s chia semienkami;-) A ta Meliskina salka kavy je najlepsia. Aj u nas sa momentalne takto ranajkuje aj veceria...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka,to som rada,ze som ti ulahodila :) je to fakt dobrota :) tak aj ty mas taku "kavickarku" doma ? :) ta moja sa toho akosi nie a nie vzdat,ale nevadi ...to su chvile,na ktore budem este dlho spominat :)

      Odstrániť
  3. Martinka, tak toto je niečo. Takto krásne raňajkovať musí byť zážitok a deň je hneď krajší. Domáce musli si robím a do jogurtu vždy prihodím chia semienka ešte večer pred raňajkami. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka,dakujeme kraasne ♥ ano,ano,najlepsie je ich prihodit este vecer ..mna to nie vzdy napadne :)

      Odstrániť
  4. Martinka, dnes nebudem komentovat recept, lebo ten uplne zanika vo fotkach, ktore krasne sprostredkuvaju atmosferu u vas doma. Cele to dotvara ta rozpravkovost interieru vasho domceka a krasne romanticke riadiky. No proste dokonala idylka! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka zlata,dakujeme ti za kraasne slova ♥ ty vies ako potesit :)

      Odstrániť
  5. Mati, úžasné. V posteli raňajkuje princezná s bábikou. Tak na mňa pôsobíte. Proste nádhera.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...