nedeľa 22. januára 2017

Churros s kokosovým Dulce de Leche

Doľahli na mňa fašiangové chute :) A tak prišla konečne možnosť si vyskúšať "churros", tzv. španielske šišky ... Hneď som oľutovala, že som ich nevyskúšala už dávno, lebo spolu s domácim, kokosovým Dulce de Leche,je to obrovská mňamka :)



Churros s kokosovým Dulce de Leche
(inšpirácia www.crisco.com)


Kokosové Dulce de Leche:
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
2/3 šálky kokosového mlieka 

Churros:
1 šálka vody
55 g masla
1 šálka hladkej múky
1/2 ČL soli
2 vajcia 
hnedý cukor +škorica 
olej na vysmážanie 


V hrnci nad parou si privedieme k varu kondenzované mlieko a za stáleho miešanie potom varíme, až kým nadobudne jemnú karamelovú farbu a začne hustnúť ..potom k nemu primiešame kokosové mlieko a odložíme bokom...
V hrnci si necháme zovrieť vodu s maslom a so soľou ,pridáme múku a miešame, kým nám nevznikne hladké cesto a na spodku hrnca nezostane súvislá biela vrstva..odstavíme z ohňa a po jednom primiešame varechou vajcia..výsledné cesto je hladké, pripomínajúce zemiakovú kašu ..
Cesto naplníme do vrecúška s ozdobnou špičkou a do horúceho oleja (treba použiť väčšie množstvo, aby sa churros ponárali) vytláčame dlhšie pásiky cesta..pečieme do zlata cca 2 minúty..položíme na kuchynské papierové utierky,odsajeme prebytočnú mastnotu a ešte teplé obalíme do škoricového cukru ..
Podávame s teplou kokosovo karamelovou omáčkou ..

    


Dobrú chuť !




. Print Friendly and PDF

2 komentáre:

  1. Churros s karamelovou plnkou milujem odkedy som ich jedla po prvy raz v jednej argentinskej restauracii! Ale ked som ich skusala robit sama nedopadli nejako slavne. Mozem sa opytat, na akej teplote, alebo na akom silnom ohni si ich robila? Ja som ich mala but krasne zvonku, ale nedorobene z vnutra, alebo zas prilis tmave a tvrdsie. Tie tvoje vyzeraju vyborne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ich robila na najvyssej teplote ..a len take cca 2 minutky,do jemne zlatej farby..mozno je rozdiel aj v ceste..skus vyskusat tento recept a daj vediet,ci sa podarili..ja som este iny neskusala,tak som rada,ze sa hned vydarili :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...