nedeľa 29. apríla 2018

Pistáciový koláč s granátovým jablkom

Tento koláčik som piekla už dobré 3 týždne dozadu a konečne na neho prišiel čas ...niekedy mi to zverejňovanie receptov trvá dlhšie, ako by som chcela :)
Ak môžete pistácie ,tak rozhodne vyskúšajte ..my sme sa s mužíkom cítili ako také popolušky, keď sme "lúskali" 250 gramov pistácii :)


Pistáciový koláč s granátovým jablkom 
(inšpirácia www.theboywhobakes.co.uk)



 225 g masla izbovej teploty
160 g kryštálového cukru
šťava a kôra z 1 pomaranču (ideálne bio )
4 vajcia
70 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL soli
200 g nesolených pistácii kúpite napríklad v Lidl )
1 granátové jablko
grécky jogurt 
javorový sirup alebo med
esencia z pomarančových kvetov (nemusí byť ,lebo zohnať ju, je pomerne zložité. Ja mám tú moju  od švagrinky z Holandska ) 

Najprv si pomelieme pistácie ..ideálne je zomlieť ich spolu s múkou , aby nám z nich nevznikla pasta ..časť si odložíme bokom na posypanie už upečeného koláča ..
Maslo si vyšľaháme s cukrom do peny ,pridáme po jednom vajcia ,pomarančovú kôru a šťavu a opäť prešľaháme ..potom pridáme múku s pistáciami,prášok do pečiva a soľ.. zľahka premiešame a cestom naplníme tortovú formu s priemerom 20cm,ktorú sme si vymazali maslom a vysypali múkou ..pečieme pri 180 C ,približne 50 minút..ak nám vrch moc rýchlo hnedne, zakryjeme ho alobalom alebo papierom na pečenie ..
Upečený koláč necháme chvíľu vychladnúť, potom vyberieme z formy ,posypeme pistáciami a granátovým jablkom ..podávame s gréckym jogurtom, ochuteným javorovým sirupom alebo medom a esenciou z pomarančových kvetov  ..




Dobrú chuť !




. Print Friendly and PDF

2 komentáre:

  1. Už dlhšie sledujem váš blog. Veľa receptov som vyskúšala a všetko bolo super. Dnes som urobila tento koláčik. Je famózny. Moji štyria chlapi ani nečakali, kým vychladne :)
    Želám vám a vašej krásnej rodinke všetko dobré, nech aj naďalej prinášate takéto super inšpirácie.
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Marcelka,ďakujem za také krásne slová ..veľmi potešili ♥ teším sa ,že Vám receptíky chutia a takisto želám všetko len to NAJ pre celú vašu rodinku :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...