sobota 2. júna 2018

Rebarborovo tvarohové koláčiky

Sobota večer ..to býva väčšinou čas, kedy premýšľam ,čo upečiem ako nedeľný dezert ...Moja mamina piekla a doteraz pečie každú nedeľu a túto tradíciu som si aj ja , rada prevzala do našej domácnosti ...
Minulý týždeň to boli práve tieto rýchle koláčiky s rebarborou, ktoré sú ideálne práve vtedy, keď sa Vám nechce príliš dlho "špekulovať " :)


 Rebarborovo tvarohové koláčiky
(inšpirácia www.bakingbarbarine.at)


500 g lístkového cesta
250 g jemného tvarohu
1 vajce
1/2 šálky kyslej smotany
40 g vanilkového pudingového prášku
1 ČL vanilkového extraktu
90 g cukru
2-3 stonky rebarbory
1 PL trstinového cukru
1 ČL škorice
žĺtok na potretie

Lístkové cesto si vyvaľkáme na obdĺžnik a rozdelíme na 8 až 10 menších obdĺžnikov ...
Tvaroh si zmiešame s cukrom,vajíčkom,kyslou smotanou, pudingovým práškom a vanilkou ..
Rebarboru si nakrájame na malé kúsky a obalíme v trstinovom cukre so škoricou ..
Na každý obdĺžnik dáme do stredu trochu tvarohovej plnky ,posypeme rebarborou a protiľahlé rohy prelepíme jeden cez druhý..je dobré ich poistiť ešte dreveným špáradlom ,aby sa nám cesto počas pečenia neodpojilo ..potrieme žĺtkom a pečieme pri 180 C (teplovzdušný ohrev) približne 20 minút ..
Vychladnuté poprášime práškovým cukrom a podávame :)


Dobrú chuť !




. Print Friendly and PDF

2 komentáre:

  1. Presne ako pises Matka. V nedelu poobede ku kavicke sa ziada nejaka mnamka. V nasej rodine je to tiez tradica. Tieto kolaciky vyzeraju byt velmi chutne a su na vzhlad take roztomile :). Ja som piekla rebarborovo-jahodovy kolacik, kedze je cas rebarbory. :) Nestihla som nafotit a veru skoda lebo bol chutovo vyborny. Stale peciem a varim, len na blog akosi nezvysuje cas. Dobre, ze si objavila tieto mile kolaciky a si sa podelila o receptus. Musim co najskor vyskusat. Meliske posielam pusinku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem ti ,Adrianka za krasny komentarik :) viem si predstavit ako sa vzorne staras a vypekas pre tvoju rodinku :) a urcite sa casom,ak budes mat chut a cas,vratis aj k blogu ..aj mne to uz teraz vychadza pomenej ,ale nechcem sa do toho nutit,pisem,len ked mam chut :) dakujeme za pusinku ,tiez posielame pre vnucku ♥

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...