nedeľa 29. januára 2017

Torta Ferrero Rocher



Konečne som sa aj ja dostala k tomu, aby som vyskúšala túto hriešne dobrú tortu ..
Veď kto by nemiloval Ferrero Rocher ? ♥
Existuje množstvo receptov, ktoré sa týmto zázračným guľôčkam snažia priblížiť ..Ja som sa rozhodla vyskúšať recept od šikovnej poľskej blogerky " mojewypieki " a torta zožala asi najväčší úspech z mojej tortovej histórie :)
Ak chcete zažiariť ,tak rozhodne vyskúšajte !


Torta Ferrero Rocher 

Orieškové pláty :
6 bielkov
1 1/4 šálky kryštálového cukru
1 PL kukuričného škrobu
200 g opražených a pomletých lieskových orechov
30 g postrúhanej tmavej čokolády

Krém:
400 g mascarpone
400 g nutelly
100 g roztopenej mliečnej čokolády
100 g opražených a pomletých lieskových orechov

Na ozdobu:
gulôčky Ferrero Rocher
podrvené lieskovo orieškové napolitánky
čokoláda


Bielky si vyšľaháme do peny..potom postupne pridávame cukor a kukuričný škrob a vyšľaháme do hustej peny..potom opatrne primiešame lieskové orechy s čokoládou ..tri plechy si vyložíme papierom na pečenie a na každý nakreslíme kruh s priemerom 23cm ..do kruhov si nanesieme cesto a sušíme pri teplote 150 C s ventilátorom ,asi 1 hodinu ,15 minút ..plechy dáme všetky tri naraz ..
Vysušené a vychladnuté pláty potom potierame krémom, ktorý si pripravíme vymiešaním mascarpone s nutellou a mliečnou čokoládou ..do krému na záver primiešame lieskové orechy ..krémom potrieme každý plát a potiahneme aj celú tortu ..posypeme podrvenými napolitánkami ,dozdobíme čokoládou a guľôčkami Ferrero Rocher ..
Najlepšie je ju nechať postáť cez noc v chladničke a až potom podávať ..



Dobrú chuť !




.

Print Friendly and PDF

2 komentáre:

  1. Krása! Chcela by som ju pripraviť teraz na sviatky, ale nemám ventilovanú rúru a nedá sa mi vložiť viac ako jeden plech... ako to mám spraviť s tými plátmi podľa teba? Obávam sa že kým sa po jednom usušia tak cesto už nebude použiteľné...ďakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. uff..no,tak potom jedine si robit cesto na 3 krat,vzdy pred pecenim ..z dvoch bielkov ..aj ostatne suroviny rozdelit na 3 casti ..a susit postupne po jednom na 130 C ..

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...