pondelok 4. augusta 2014

Mangové tartaletky s krémom z kokosu a bielej čokolády

Keďže nám tento rok,a možno aj pár ďalších ,žiadna exotická dovolenka nehrozí.....rozhodla som sa nám spraviť exotiku aspoň doma ,v podobe týchto krehučkých a sviežich, mangovo kokosových tartaletiek :) Ak máte chuť, poďte si takto "zadovolenkovať" aj Vy :)




Mangové tartaletky s krémom z kokosu a bielej čokolády:


Cesto : ( asi 8ks)
225 g hladkej múky
150 g masla
50 g práškového cukru
1 vajce
2-3 kvapky vanilkového extraktu

Krém :
1 malá plechovka kokosového krému alebo mlieka (cca 165ml)
250 g mascarpone
200 g bielej čokolády

Na ozdobu :
2 čerstvé zrelé mangá
Pár lístočkov čerstvej mäty

Všetky suroviny na cesto si spracujeme v rukách na hladké cesto, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2cm a vykrajujeme z neho kruhy do tartaletkových formičiek s priemerom 9cm a hĺbkou asi 3cm ...kruhy natlačíme do formičiek, popicháme vidličkou a vložíme na 30 minút do chladničky...potom na každý kruh dáme kúsok papiera na pečenie, zaťažíme ho fazuľou na pečenie a pečieme pri 180 C asi 10 minút, potom fazuľu s papierom na pečenie odstránime a dopekáme ešte ďalších cca 5-10 minút do zlata ...necháme vychladnúť, vyberieme z formičiek a plníme krémom, ktorý si pripravíme tak, že si spolu vyšľaháme kokosový krém s mascarpone a nakoniec do krému rýchlo zašľaháme roztopenú mierne vychladnutú bielu čokoládu ..vrch ozdobíme nakrájaným mangom a lístočkom mäty..pred podávaním môžeme dať zachladiť a poprášiť práškovým cukrom...




Dobrú chuť !


Print Friendly and PDF

10 komentárov:

  1. Dobrý den, můžu se prosím zeptat, jakým fotíte fotoaparátem?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý den.
    Vážená bloggerko blogu dulce-de-leche.
    Před nějako dobou jsem Vám psal, že vyvíjím Android aplikaci, která by si měla stahovat a později i v offline režimu poskytovat recepty a články z těch nejoblíbenějších českých, popřípadě slovenských Food-blogů.
    Bohužel jste mi tehdy neodepsala (možná ano a já to nepostřehl, či jsem na Vás při tom psání mailu zapomněl, za to se opravdu omlouvám) no ale zkrátka jsem tu aplikaci udělal a ode dneška je ke stáhnutí na GooglePlay.
    Doufám, že pokud bude aplikace úspěšná, přinese Vám mnoho nových čtenářů.
    Z toho důvodu by ale bylo dobré, pokud by jste o aplikaci třeba napsala nějaký krátký příspěvek i na svých stránkách. Jelikož čím je větší stahovanost, tím více se aplikace posouvá v žebříčku oblíbených aplikací a tím větší je pravděpodobnost, že aplikaci objeví uživatelé, kteří Váš blog doposud neznali.
    Předem Vám moc děkuji a doufám že s touto aplikací souhlasíte. Pokud by jste měla nějaké námitky či nápady k aplikaci, prosím napište mi. :-)
    Jan Sláma
    Zde je odkaz na Google Play:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.food.blogs.cz&hl=cs
    A zde o nás již napsali:http://www.palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=13766

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mozem sa spytat co je to ta "fazuľa na pečenie" ? ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to obycajna fazula,kt.ale nevyuzivate na varenie,ale na zatazenie cesta,cize ju peciete ..dostat ale kupit napriklad aj keramicke gulocky,kt.sa vyuzivaju presne na tento ucel namiesto fazule :)

      Odstrániť
  4. Ahoj Dulce - Martinka :D, už dlhšie sledujem tvoj blog a skúšam všakovaké chutné recepty, ktoré sa mi vždy osvedčili, moje najobľúbenejšie sú toskánsky hroznový koláč a gaštanovo čokoládová torta mňamky. Keďže som si všimla že máš krásne fotky aj dekorácie a rôzne zaujímavé potreby na pečenie chcela by som ťa poprosiť o radu, našla som zaujímavý recept na TRADIČNÝ ANGLICKÝ VIANOČNÝ PUDING, ktorý sa chystám vyskúšať, nevieš prosím ťa kde by sa dala zohnať nejaká pekná a zaujímavá forma na takýto puding? Našla som len hliníkové, ktoré asi do vodného kúpeľa nie sú úplne najlepšou možnosťou. Ospravedlňujem sa, že píšem tento môj koment práve pod tento chutne vyzerajúci koláčik. Ďakujem veľmi pekne. Vlaďka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj:) velmi dakujem za mily komentar:) co sa tyka formy ,zial momentalne ti neviem pomoct,kedze som zatial nic take nezhanala..ale ak nahodou natrafim,dam vediet :) krasny vecer prajem :)

      Odstrániť
  5. Ahoj Maťka, myslíš, že by mi množstvo surovín vyšlo na klasickú koláčovú (pájovú) formu? Už teraz sa mi zbiehajú slinky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry, ja som tento recept skúšala aj ako normalny tart a vsetko mi krasne vyslo, len myslim, ze korpus som si nasla na inej stranke :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...