piatok 28. januára 2011

Ananásové kokosky


Ak máte v chladničke zvyšnú konzervu ananásu a veela voľného času nazvyš,tak šup sa do pečenia tychto vybornych šťavnatych kokosiek,ktoré mi svojou chuťou pripomenuli milované Thajsko...

Ananásové kokosky
(inšpiracia www.bakingobsession.com)

1 velká konzerva ananasu (cca 600ml)
1 šálka kr . cukru
3 a 1/2 šálky strúhaného kokosu
3 bielka
1/2 CL vanilk . extraktu

Postup:
ananás si aj so šťavou rozmixujeme v mixéri na drobno..potom ho nalejeme na panvicu s neprilnavým povrchom,pridáme šálku cukru a vanilk.extrakt,privedieme k varu,a za občasného miešania takto varíme ,až kým sa všetka šťava neodparí..trvá to asi 20 minút,a dostaneme z toho takú hustú lepkavú zmes podobnú džemu..necháme chvílku vychladnúť,potom prisypeme kokos,a zamiešame bielky(nevyšlahané)...najlepšie je nechať toto cestíčko trošku postáť na chlade,a až potom z neho formujeme akoby malé pyramídky..ja som si vždy dala kúsok cestíčka na dlaň,a druhou rukou som z neho formovala pyramídku..uznávam,je to dosť babračka,ale kokosky potom majú krásny tvar,takže sa vám zavdačia nielen úžasnou chuťou,ale aj na oko:)

kokosky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie,a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180C,cca 25 minút..špičky by mali mať zlatavú farbu:))
Necháme vychladnúť,a potom sa konečne môžme pustiť do mlsania..zvonku sú krásne chrumkavé,a zvnútra zas krásne šťavnaté:)
DOBRÚ CHUŤ!!!! Print Friendly and PDF

18 komentárov:

  1. no matka tvoje vytvory nemaju chybu:) a ja som si vravela ze aj napriek tomuto pocasiu by som si dala nieco svieze :) po skuskach vyskusam ked bude trosku viac casu :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Barborka,mooc dakujem:)..a ak sa raz rozhodnes vyskusat,urcite neolutujes...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeeeezis tak toto hej!!! mnam mnam mnaaam! a ako to chuti? chrumkavo tvrdo? ci tak zuvackovito makko?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Maťka aké krásne a chuťovo určite zaujímavé kokosky. Ingrediencie by boli až na ten kopec voľného času:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anetka,zvonku chrumkavo,a zvnutra zas makkucko stavnato:)))mnam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Andrejka,dakujem:)..no,ono je to trosku piplacka vytvarovat tolko kokosiek,mne z toho vysiel plech a pol..ale stoji to za to,a zas vyhoda je,ze cesticko si mozes pripravit aj par dni vopred,das do chladnicky..a potom uz len ked budes mat casu,tak sa trosku pohras,a upecies..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mňamky, mňamky Maťka.... viem si predstaviť tú chuť kokosky som vždy milovala .. no ale ako som sa dočítala toto tak skoro robiť nebudem, lebo jednou rokou varim a pečiem a s druhou sa hrám s drobcom... ale určo niekedy vyskúšam ..krásna foto :-) Gabika(nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Matka, a ty si sa dnes opat krasne vyhrala! Velku chut na cestu do Thajska si mi spravila, tak sa tam vydam aspon takto cez tvoj blog.. A tvoje kokosky su ako taki chutnucki vojacikovia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Matka, vuaaaav!! Na ananas ja sice velmi nie som, ale v takejto podobe a najma v kombinacii s kokosom to musi byt ina pecka!! (Tak tu je ten betar ananas :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Gabika,dakujem..:)))a neboj,ked drobec dorastie,mozno ti ich raz upecie on:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Evitchka,dakujeeem:)))tieto som piekla este v utorok tusim,a uz z nich nezostal ani jeden vojacik:)))rada som ta nabudila Thajskom:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Andrejka..joj,ananas a kokos je nasa veeelmo oblubena kombinacia:)))a veru,tu je ten betar ananas,ale nakoniec v uplne inej podobe, ako som planovala..s kokoskami sa uz chudacik nestihol vyfotit:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. vyzerá to velmi velmi dobre .hned by som si dala :) .musí to byť riadna babračka :) ale stoji to zato ...super recepty martinka a prajem vela uspechov tvojmu blogu

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Krasne ananasove kokosky-pyramidky Mati! Ten ananas tomu musi dodat super stavnatost a aj krasnu vonu! A kombinacia kokos- ananas je moja oblubena!!mnaaaam

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Evinka,ja som vedela,ze ti ulahodim touto nasou favourite kombinaciou:))a dakujeeeem♥

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ahoj Matka, tvoj blog ma naozaj ocaril, proste vau. Chcem sa ta spytat kedze milujem ananas zaujali ma tie tvoje kokosky :) Nevieš mi povedat kolko asi vydrzia? pretoze by som ich chcela zaradit medzi svoje vianocne pecivo :) Za odpoved velmi pekne dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Alex: dakujem ti za mile slova:)som velmi rada,ze sa ti blog paci :)..co sa tyka kokosiek,podla mna su chutne maximalne tak tyzden,takze ich netreba robit nejak moc dopredu..staci par dni pred Vianocami :)nech vam chutia,ak sa na to das:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...