utorok 6. marca 2012

Mandľové lievance


Tieto lievance vznikli doslova náhodou,ale okamžite sa stali u nás doma "bestsellerom" :)...keď som pripravovala mandľovo jahodové smoothies pre časopis MIAU,rozmýšľala som,čo spraviť s mandľovou múčkou,ktorá mi zostala po precedení mandľového mlieka...napadlo ma vyskúšať lievance,a že to bol nápad podarený,o tom sa najlepšie presvedčíte sami..nás dostala hlavne úžasne jemná konzistencia,ktorá sa rozpadávala na jazyku...k tomu čerstvé ovocie , ďatlový sirup ..a krásne raňajky sú na svete :)




Mandľové lievance:


1 šálka mandľovej múky
1/2 šálky mandľového mlieka
2 vajcia
štipka soli
1 ČL prášku do pečiva
1 PL hnedého cukru
kvapku mandľového a kvapku vanilkového extraktu

Všetko spolu zamiešať a upiecť lievance ...nemôže byť nič jednoduchšie :))













Dobrú chuť !!!


Print Friendly and PDF

27 komentárov:

  1. Maťka, no keby že mám doma mandľové mlieko idem na to ... kde sa dá kúpiť, zatiaľ používam iba kokosové :-) Fotky nádherné!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gabika,mliecko si mozes vyrobit velmi jednoducho,odkaz na recept som oznacila ruzovou farbou hned na zaciatku textu,ale teda pridam recept aj priamo sem do receptu:)..dakujem ti♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wau, lívance jsem dělala sice minulý týden http://delicious-blog-lucie.blogspot.com/2012/03/ricottove-livance-s-boruvkami-javorovym.html ale tyhle mě také lákají, píšu do seznamu "musím zkusit", hlavně to domácí mandlové mléko

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucka,tvoje lievance vyzeraju taktiez bozsky :))som zvedava,co povies na moje,ak vyskusas :)

      Odstrániť
  4. mnaaaaaaaaaaam, tie lievance vyzeraju uzasne Martinka :) a nie je v nich muka, takze ich urcite v blizkej buducnosti skusim urobit :) krasny vecer ti prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lubka,dakujem ti ♥ som rada,ze ti receptik prisiel vhod:)

      Odstrániť
  5. Matka ty si raz len dobra gazdinka! takto pekne si zuzitkovala "odpad", co ti ostal z predosleho receptiku. Mnam, tie museli byt skvele a s tymi jahodkami duplovato!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pochopila som to správne pod "mandľovou múkou" mám chápať pomleté mandle? Prepáč, dnes som trochu menej chápavá, nehovorím, že inokedy je to iné : ))))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ak píšeme i/í, e po spoluhláske ď, ť, ň, ľ mäkčeň na ne nepíšeme, pretože ich zmäkčujú, takže prosím mandle a nie mandľe a mandlí a nie mandľí

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moc dakujem za upozornenie...zial,v tej fotke sa mi to uz neda prepisat,tak to tam zostane na znak mojej hanby ...snad sa poucim aspon dobuducna :)

      Odstrániť
  8. práve som chcela napísať to isté... maťka prepáč, ale občas treba aj kritiku - tvoj pravopis je niekedy vážne zvláštny, čo celkom nechápem, pretože pri zadávaní textu ti to na červeno podčiarkne, stačí si to všimnúť. a keďže recept na mandľové mlieko išiel do miau, tak tam tie chyby fakt nemuseli byť. ale inak blog skvelý, často sa inšpirujem :-)
    andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka,uznavam,gramatika nie je moja silna stranka a opravnenu kritiku si taktiez cenim...zial,v tomto pripade sa mi to uz neda opravit,ale verim,ze sa poucim aspon dobuducna..hanba mi :)dakujem teda za kritiku aj za pochvalu :)

      Odstrániť
  9. Matka, najlepsie je pisat bez diakritiky - to je istota:))) Ja som tiez najskor pisala blog s diakritikou, potom ma tiez ktosi upozornil, ze cosi komolim, tak teraz radsej bez:) A cosi, zas taka hanba to nie je.(A v Miau maju na to kontrolorky textu, tak to mohli opravit) A mna dokonca ten vyraz "mandľe" doooost pobavil:))) Moj svokor takto makko rozprava a ja sa na tom furt smejem. Minule ma tiez pobavil napis bylinky na kartickach u doktora, ze: "myší chvôst":)))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka,chi:)aspon teba som tym pobavila :)) i ked aj mne to prislo smiesne,ked som potom videla,co som to tam popisala :))..ale ved hovori sa,ze "mylit sa je ludske" :)..a aspon si tu gramatiku takto lahsie zapamatam:))

      Odstrániť
  10. i'm happy for this accident... these look fabulous

    OdpovedaťOdstrániť
  11. MATIII, kedy a kde otvaras tu kaviarno/restiku? Odpadavam, tie jedla, tie napady, tie fotky!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Zuzanka,ak sa mi to nejakym zazrakom z nebies podari,urcite budes vcas informovana:))dakujem ti♥

    OdpovedaťOdstrániť
  13. jeeej to musi byt uzasne!!! ozaj a co je datlovy sirup? teda akoze je mi jasne co to asi je, ale v com je wow? chuti podobne ako med asi, nie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anetka,veru je:))a "wow" datloveho sirupu je,ze chuti tak akoby karamelovo a mozem ho aj ja,lebo med nemozem:(

      Odstrániť
  14. Kdyby mi někdo řekl, že tyhle lívance budu snídat až do konce života, budu do stropu skátat radostí :D Jsou naprosto neodolatelné! Marti, jsi prostě šikulka a dokonalá kuchařka!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka,jej,ty si mila:) velmi sa tesim,ze ti chutili.:)ale od dokonalej kucharky mam veru daleko:) ♥♥

      Odstrániť
  15. Mňam - mandle mohu a jahody "jakbysmet" :) A ty tvé fotky jsou prostě "k sežrání" :D

    OdpovedaťOdstrániť
  16. mnaaam, dostala som na ne chut! lezim doma chora, mandlovu muku mam, ale mandle ani mandlove mlieko nie! je mozne pouzit bezne mlieko? viem, ze tym trosku ublizim chuti, ale predsa .. dakujem za skoru odpoved:) nella.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ospravedlnujem sa,ze az teraz :( urcite je mozne pouzit aj bezne mlieko,len potom to uz nebude tak mandlove ..ale snad si sa nejak vynasla a pochutila si ..a vyzdravela :) ♥

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...