utorok 26. marca 2013

Petržlenová polievka s petržlenovými čipsami




Ani sa mi nechce veriť, že uplynulo toľko času od môjho posledného príspevku ...odkedy sme sa odsťahovali, dni nám plynú priam kozmickou rýchlosťou ...nikdy by som si nebola pomyslela, že okolo zariaďovania domčeka môže byť toľko práce a starostí ...a to sme my ešte tí šťastlivci, ktorým rodičia pomáhajú ,ako sa len dá :)
Každopádne, už sme konečne na svojom miestečku a aj keď času je stále málo, rozhodla som sa konečne pridať aspoň receptíky,ktoré som pripravovala ešte v našom pôvodnom bývaníčku ...
Ja viem, teraz by to chcelo asi niečo vo veľkonočnom duchu, ale keď sa tak pozriem z okna ,uvariť si teplú korenistú polievku na zahriatie, mi nepríde ako úplne zlý nápad :)
Čo Vy na to ?




Petržlenová polievka s petržlenovými čipsami
(inšpirácia www.nicsnotebook.com )


1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kúsok čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
1 PL korenia garam masala
6 petržlenov(nakrájaných na kocky)
500 ml mlieka
500 ml zeleninového vývaru (ak sa Vám bude zdať polievka hustá, tak použite viac )
soľ, korenie
olivový olej
1 PL masla

Čipsy:

petržlen
olej
soľ


Zohrejeme si olivový olej s maslom ,pridáme cibuľu,cesnak,zázvor a korenie garam masala..chvíľu restujeme a potom pridáme na kocky nakrájaný petržlen ...taktiež chvíľu restujeme a nakoniec zalejeme vývarom a mliekom..na miernom ohni varíme cca 30 minút ,potom rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou a korením ...Podávame s chrumkavými petržlenovými čipsami,ktoré si pripravíme veľmi jednoducho : petržlen si ošúpeme a narežeme na čo najtenšie plátky ,ktoré potom vysmážame do zlata na oleji ...odsajeme prebytočný tuk, posolíme a podávame ....





Dobrú chuť !!!

Print Friendly and PDF

22 komentárov:

  1. Mňňňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maťka, práve včera som myslela na to, že už som od Teba dávno nič nečítala. Petržlen by som povedala, že až skoro neznášam, no aj tak som sa potešila (aspoň fotkám a písmenkám). (Dúfam, že neprekáža moje tykanie, sledujem tvoje počiny všade kde sa dá, tak mi je to také príjemnejšie) ;). ĽUBKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lubka,tykanie mi voobec neprekaza :) Moc dakujem za mily komentarik ,aj ked receptik nesadol ,ale som rada ,ze potesil aspon vizualne ♥

      Odstrániť
  3. Martinka, polievky mám veľmi rada, táto petržlenová vyzerá fajnovo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No ty čipsy jsou dokonalé, určitě vyzkouším!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Úžasná polievočka aj celý blog, ktorý som objavila až nedávno!! :)vidím, že v Nitre máme silný tím!! tak možno sa Vám bude páčiť aj ten môj:) http://www.ladyymarmelade.blogspot.sk/ ..veľa pevných nervov s domčekom ale chceme viac viac receptov!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem,Janka :) aj mne sa tvoj blog mooooocky paci,sikulka :) a velmo rada by som davala viac receptov,len keby toho casu bolo viac :)

      Odstrániť
  7. Už jsem netrpělivě nakukovala, co je tu nového? Nádherná polévka a úžasné fotky - vlastně jako vždy. Klidné stěhování a zařizování! :-)
    P.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pavlinka,dakujeeem ti moooc ♥ veru,v poslednej dobe blog dost zanedbavam ,kedze sa objavili ine povinnosti,ale pevne dufam,ze sa raz vratim do starych kolaji :)

      Odstrániť
  8. Jéééj Martinka, vitaj späť, chýbala si. Polievku určite urobím, veruže sa hodí do tohto otrasného počasia. Sneh koncom marca ja ako facka, keď človek už očakáva bozk.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka,dakujem ti ♥ veru,presne si to vystihla s tym snehom ..ale snad uz sme na dobrej ceste za lepsim pocasim :)

      Odstrániť
  9. Petržlenovú polievku som ešte nejedla, ale čipsy sú jednooducho geniálne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Matka, verim, ze uz coskoro pridas prispevok aj z noveho bydlenicka...polievocka vyzera fajn a mas pravdu, v tieto chladne dni dobre padne tanier teplej polievky...krasne velkonocne sviatky v novom dome...uzite si to....dufam, ze sa vidime na blogu po sviatkoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adrianka,dakujem ♥ no,dufam aj ja,ze sa uz konecne budeme vidat na blogu castejsie ako v poslednom case :)

      Odstrániť
  11. Určite vyskúšam, aj keď ja a pán petržlen sa nekamarátime a to už od detstva. Rovnako ako Aďka sa teším na príspevky z nového bývaníčka, dúfam, že budú nejaké fotečky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Ivanka :) joj,to ma mrzi toto petrzlenove nekamaratstvo,ale mozno by si mu mohla dat sancu v tejto novej podobe :) Fotecky urcite pridam,len zatial tu este nie je vsetko "tip-top", este mi chyba par veci ku kludnemu srdiecku a bez toho ani nefotim ,tak budete musiet byt trosku trpezlive:) dakujem ♥

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...