streda 11. mája 2016

Maková torta s vanilkovým krémom a malinami

Prednedávnom sme mali malé rodinné stretnutie a tak som mala konečne príležitosť upiecť nejakú tortičku aj pre nás :) už som skoro aj zabudla, aké príjemné je zahryznúť sa do lahodného mäkučkého piškótu .... nechať na jazyku rozplynúť chuť vanilky a sviežich malín ..k tomu dobrá káva , milá spoločnosť a zážitok ,na ktorý môžem spomínať dlho-dlho, hlavne v čase, keď sa snažím opäť schudnúť:)


Maková torta s vanilkovým krémom a malinami
(inšpirácia www.natashaskitchen.com )


5 vajec
1 1/5 šálky kryštálového cukru
2 šálky kyslej smotany
2 šálky hladkej múky
2 ČL sódy bikarbóny
2 ČL octu
1/3 šálky maku 

Krém : 
250 g mascarpone
125 g cream cheese (ja kupujem v Lidl ) 
500 g smotanového pudingu s bourbon vanilkou (ja kupujem v Lidl,značka KingFrais , alebo si pripravte 500 g domáceho vanilkového pudingu s vanilkou ) 
3-4 PL práškového cukru
250 g malín 
čokoládová omáčka
kvietky (čo záhradka dala :) ) 


Vyšľaháme si vajcia a cukor do hustej peny...pridáme k nim múku ,mak a premiešame vareškou ...
Potom si zmiešame sódu s octom a pridáme ich do kyslej smotany..šumiacu kyslú smotanu prilejeme do cesta a  premiešame ..cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 25 cm, ktoré sme si predtým vystlali papierom na pečenie ..pečieme pri 180 C ,20-22 minút..alebo keď chcete piecť obe naraz, použite teplovzdušný ohrev nastavený na 150 C ...
Vychladnuté korpusy rozrežeme na polovice, čiže nám vzniknú 4 pláty, ktoré plníme krémom (pripravíme si ho len jednoduchým vymiešaním všetkých surovín ) a na krém ,medzi jednotlivé pláty, rozdelíme 125g malín ..celú tortu jemne potrieme zvyšným krémom ,dáme poriadne zachladiť ..
Potom ju dozdobíme čokoládovou omáčkou, zvyšnými malinami a kvetmi ...
  



Dobrú chuť !


Print Friendly and PDF

8 komentárov:

  1. úžasná, ako vždy - ja už by som tak piekla! (len keby sa to dalo ...)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujeeem,Katka ♥ a este ta princeznicka tvoja stale nepusti k peceniu ? ..

      Odstrániť
  2. Vypada to na skvelou dobrotu,povysenou jeste milou spolecnosti.Ten mak je predpokladam nemlety?U nas je mak v oblibe,takze moc rada vyzkousim.Dekuji za dalsi inspiraci.HanaS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujeem za mile slova :) mak sa moze pouzit mlety,aj nemlety...ja som pouzila mlety :)

      Odstrániť
  3. Pekla jsem tento víkend pro bratra, akorát teda jsem měla místo malin višně. U nás ve vesnickém obchodě jsou maliny poměrně nedostatkové zboží, ale otec jel do města tak jsem ho zaúkolovala ať koupí maliny a on přijel s višněma, pak si chlapa pro něco pošlete =D I přesto byl ale dort výborný ;-) Opět děkuji za skvělý recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Do krému ide už uvarený puding alebo len pudingový prášok? Ďakujem vopred za odpoveď. Mimochodom, vaše výtvory vyzerajú tak skvelo (a určite tak aj chutia), že mám problém si normálne vybrať nejaký z nich :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je uz uvareny puding ..a velmi dakujem ,to mam radost,ze sa Vam u mna paci :) ♥

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...