sobota 12. novembra 2016

Mini Paris Brest + kurz pečenia s Electrolux


V pondelok sa uskutočnil sľúbený kurz pečenia so mnou, vďaka súťaži od Electrolux " Bake for Someone"  ..
Som vďačná, že som mala tú možnosť vybrať výhercov tohto kurzu (aj keď by som Vás najradšej vybrala všetkých) ..ale všetko to boli veľmi milí ľudia a ja mám dodnes príjemný pocit, keď si na to celé spomeniem :)
Upiekli sme si spolu tieto mini Paris Brest ,čo sú vlastne také francúzske veterníky, vyšperkované extrémne chutným, karamelovo orieškovým krémom ..
A aby ste neboli o nič ukrátení, ani Vy, čo ste na kurze neboli, prináša Vám recept ..
Tešíte sa ? Verím, že budete, keď ich ochutnáte :) 


Mini Paris Brest  

Na 6 ks
Cesto:
57 g masla
120 ml vody
1/2 ČL soli
1 ČL cukru
75 g hladkej muky
2 vajcia
1 žĺtok (na potretie)
Plátkové mandle

Plnka:
1 mascarpone
1 šľahačka
½ šálky grilážovej pasty
2 PL práškového cukru

Grilážová pasta:
150g lúpaných mandlí
150 g lieskových orieškov
200 g cukru
65 g vody

Najprv si pripravíme pastu a to tak ,že si dáme orechy na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme ich do rúry predhriatej na 150 C a necháme ich tam 15 minút..potom vyberieme, ešte za horúca zošúchame šupku s lieskovcov a necháme vychladnúť ..medzitým si spolu privedieme k varu vodu s cukrom a tesne predtým, ako by nám vznikol karamel , do nej vložíme mandle a lieskovce a miešame ,kým cukor na nich neskaramelizuje..potom premiestnime na papier na pečenie a opäť necháme vychladnúť ..vychladnuté mixérom rozmixujeme do hladkej pasty..
Na cesto si do hrnca vložíme maslo, vodu, soľ a cukor..necháme zovrieť ..potom prisypeme muku a miešame par minút ,kým nám nevznikne hladké cesto a na hrnci biely súvislý povlak ..cesto môžeme nechať chvíľu vychladnúť ..potom ho vložíme do mixéra a chvíľu šľaháme ,aby sme z neho dostali von horúcu paru..potom po jednom primiešavame vajcia a každé dôkladne zapracujeme do cesta ..výsledné cesto by malo byt hladké a lesklé ..
Cesto si vložíme do zdobiaceho vrecka s hladkou zdobiacou špičkou a na papier na pečenie nanášame kruhy s priemerom asi 5cm ..(môžeme si ich vopred predkresliť )..okolo každého kruhu spravíme ešte jeden kruh a do stredu oboch kruhov na vrch nanesieme tretí kruh ..potrieme žĺtkom ,posypeme mandľami a vložíme do rúry vyhriatej na 200 C a pečieme 20-25 minút..potom rúru vypneme, ale neotvárame ..paris brest v nej necháme ešte 5 minút..potom vyberieme a necháme vychladnúť úplne..
Na krém si spolu vyšľaháme mascarpone so šľahačkou a cukrom a nakoniec vmiešame grilážovú pastu ..
Paris Brest si prekrojíme a naplníme krémom..vrch posypeme práškovým cukrom a podávame ..












A pár fotiek z kurzu ....
 testujeme parnú rúru Electrolux PlusSteam ...












 Moji šikovníci :)

Dobrú chuť !



.
Print Friendly and PDF

3 komentáre:

  1. Mati, boli uzasne!!! Rada na ten vecer spominam. Bol taky prijemny...a tie maxi veterniky, co nam vysli, by som vsetky pojedla! :-) Tesim sa az budem mat moznost ta opat stretnut :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka,tesim sa,ze ti chutili a tiez rada na to spominam a tesim sa na dalsie stretko :) ♥

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...