piatok 9. novembra 2018

Hríbový "Bourguignon"

Ja mám vždy takú obrovskú radosť, keď uvarím vegetariánske jedlo ,ktoré je vo svojej chuti tak plnohodnotné, že mi tam mäso vôbec nechýba . K jedeniu mäsa som síce nikdy nemala príliš vrúcny vzťah, preto na mojom blogu ani nenájde mäsové recepty ,jedli sme ho len príležitostne ,hlavne na rodinných obedoch u našich rodičov .Tento rok sme  , ale s manželom , akosi prirodzene mäso z nášho jedálnička vylúčili už úplne . Niekedy mávam však problém s mojou chuťovou pamäťou, kde mám z detstva zakódované určité chute, ktoré mi niekedy zvyknú chýbať ,lebo vytvárajú takú tú príjemnú nostalgiu ,napríklad ako si u babičky sŕkate voňavý slepačí vývar . A chuť slepačieho vývaru proste so zeleniny nedám :( Preto sa snažím variť hlavne jedlá ,kde mi to mäso vôbec nechýba ,a tak to bolo aj v prípade tohto hríbového bourguignonu , ktorý pre mňa predstavuje dokonalé , jesenno-zimné jedlo ,ktoré zahreje nielen bruško, ale aj dušu


Hríbový "Bourguignon"
(inšpirácia www.thevegspace.co.uk )


2 PL olivového oleja
2 šalotky
2-3 mrkvy nakrájané na štvrtky
1 strúčik cesnaku
250 až 300 g hríbov
1 bobkový list
1 a 1/2 PL hladkej múky
200 ml červeného vína
1/2 litra zeleninového vývaru
1 PL rajčinového pretlaku
soľ a korenie
za hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate


Na olivovom oleji si orestujeme na drobno nakrájanú šalotku a cesnak ,pridáme mrkvu a hríby a restujeme ešte 2 -3 minúty ..potom celú zmes posypeme múkou a zalejeme červeným vínom ..privedieme k varu ,pridáme vývar ,bobkový list, rajčinový pretlak a dochutíme soľou a korením .Varíme na miernom ohni do polohustéj konzistencie. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakovou kašou alebo roztlačenými zemiakmi .



Dobrú chuť !



. Print Friendly and PDF

4 komentáre:

  1. Teeda, projela jsem celý blog a nestačím zírat, na jaké zajímavé a zdravé recepty jako je třeba tento jsem narazila. Opsala jsem si snad 6 receptů a určitě váš blog budu sledovat dál! Díky moc za inspiraci.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem krásne za milý komentár a príjemné skúšanie receptov želám :)

      Odstrániť
  2. Martinka,
    tento recept vyzerá byť "prudkojedlý". Určite vyskúšam a teším sa na ďalšie inšpirácie od Teba.
    Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem,Evka :) určite vyskúšaj,nám veľmi chutilo :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...