utorok 21. júna 2011

Višňový džem s marcipánom


U rodičov na záhradke som si natrhala čerstvé krásne višne,a tak som hútala čo s nimi..kedže višne len tak v surovom stave vďaka ich kyslosti až tak nemusíme,rozhodla som sa ich zúžitkovať v podobe džemu..rozmýšľala som,čím by som džemík vylepšila,aby to nebola len taká klasika,a tak ma napadol marcipán....a veruže to bol dobrý nápad..:)


Višňový džem s marcipánom:

Ja som použila:
1 kg vykôstkovaných višní
1/2 kg cukru (ak chcete,aby vám džemík dlhšie vydržal,tak pre istotu môžte použiť až 700 g cukru,..u nás ho môj manželík zvláda pomerne rýchlo spotrebovať,takže ja som dala len 500g)
100 g marcipánu
šťava z 2 citrónov
citrónová kôra
pár kvapiek mandľovej esencie

Vykôstkované čerešne ,šťavu a kôru z citrónov varíme asi 25 minút ,kým pustia šťavu..potom pridáme cukor,a keď sa rozpustí,pridáme marcipán..varíme a miešame ,až kým sa marcipán nerozpusti,a džem nám nezačne hustnúť...tesne pred koncom varenia  môžte pridať pár kvapiek mandľovej esencie..potom ho nalejeme do umytých a horúcou vodou vypláchnutých pohárov..ihneď uzavrieme viečkom,a obrátime dolu hlavou,čiže na viečko..keď džem vychladne,poháre obrátime,a skladujeme na chladnom a tmavom mieste...




Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

51 komentárov:

  1. Tak toto je skvely napad! Ja visne a dokonca ani ceresne nemam rada, ale v podobe lekvaru, mnaaam! Zvlastne je,ze mne dokonca ani marhule ako take, teda v surovom stave nechutia, ale lekvar ten zboznujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. klobúk dole! dokonalý nápad! wow! wow! bože prečo si pozerám foodblogy keď som na diéte? prečo???

    P.S. ako si ich všetky vykôstkovávala? ručne či máš takú tú mašinku? :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super nápad s tým marcipánom:) Maťka keď budú višne zrelé aj u nás rozhodne džemík musím vyskúšať:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Marti,
    týýjo jsem nadšená s receptem musím ho ozkoušet:)
    pa Vlaďka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. matka a aj tam ten marcipan citit? ked vlastne na kilo ide len 100g...ale vynikajuci napad :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Môj milovaný marcipán a milované višne, spolu úžasná kombinácia, škoda, že nemám višne, hneď by som vyskúšala...Darina B.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mariannka,ja zas mam najradsej ovocie cerstve,snad vsetko,okrem visni..a dzemik papam jedine v zime na toastikoch..ale takto cez leto mi akosi neberie:))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anetka,som rada,ze sa ti napadik pozdava:))a to utrpenie pri diete tiez poznam..asi preto moje diety nikdy nevydrzia prilis dlho:(..a vykostkovala som pekne rucne zrucne..prv som planovala,ze spravim dzem cez vikend,a zapriahnem do odkostovavania moju zivu masinku Borisa:))ale nevidalo,a tak som na to vcera bola sama:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ajka,dakujem:)a budem rada,ak vyskusas:))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj Vladka..som rada,ze ta receptik zaujal:)..verim,ze bude chutit...♥

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Barborka,je ho tam citit len tak jemne,presne ako som planovala..nemam rada,ked nejaka prichut potlaci chut ovocia,dzem mal byt v prvom rade visnovy,marcipan je len "podchuť"..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ivanka,ja viem,ze ty na marcipan asi nie si,vsak?ale dakujem aj tak za komentarik♥

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Darinka,som rada,ze som ti ulahodila:)a snad sa k tebe nejake visnicky este dostanu,aby si mohla vyskusat:)♥

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Maťka, takvôbec si neviem predstaviť tú chuť veru ... višne nemáme :-( ale ak sa k nejakým dostanem určite vyskúšam !

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Mati, uz si daj pauzu:-))lebo vsetko co mam chut vymysliet sa mi nezda dost dobre na zverejnenie ked vidim tvoje fotky a recepty:-)), krasne a urcite chutne ako vzdy!!

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Martinka, kam ty na tie napady chodis? :) Uzasna kombinacia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. vav.... super..... len este visne zohnat....:o( musim ist niekam na trznicu pozriet... supeeeer.... tlieskam.... a tie fotky.... no uzasne Mata.... to si uz neni "ako" proficka to ty uz si uplna profesionalka.... nadherne fotky

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Mati, toto je skvelý nápad, džem s marcipánom som ešte neskúšala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Fíha Maťka... ja marcipám milujem, straaašne moc, keby nebol taký kalorický ( a drahý ) asi ho jem každý deň.Svokra má na záhrade višne, pôvodne som plánovala len obyčajný džem, ale vyskúšam pekne aj takýto.Inak ked budú slivky odporúčam ti džem: slivky, jablko, mäta a koriander...fantastickááá chuť, minulý rok to bolo v jednom časopise a keďže mám mätu rada, tak som to vyskúšala.A neľutujeme :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Lucka,dakujem:)a šup sa rychlo prec s takymi negativnymi myslienkami..kazdy je original,preto je tak zaujimave sledovat aj ostatne blogy,vratane tvojho a tvojich paradnych inspiracii..takze šup ho pridat recept!!!:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Lubka,no,tento konkretne sa zrodil v mojej hlave:))ale kde sa tam nabral,netusiim:)))a dakujeeeem♥

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Veronika,dakujeeeem♥ od profi mam este dalekooooo...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Miska,som rada,ze sa ti napad pozdava,a dakujem za komentraik:)))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Tinka,dakujeeem,a budem rada,ak vyskusas:))..a dakujem aj za tip na slivkac,minuly rok som robila taky so skoricou a zazvorom..ked budu slivecky ,urcite sa necham inspirovat,teda az na ten koriander,kt.ja moc nemusim:(..ale vyskusam asi skor kardamon,a bude z toho taky vonavy vianocny slivkac:)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Matka, s marcipanom ty proste carujes! a vlastne so vsetkym! :)) velmi rada by som takyto dzemik ochutnala, no u nas sa z draheho letneho ovocia naozaj neoplati ho vyrabat. chvalim anglicku verziu receptiku a origos napad! paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Zírám v němém úžasu, taková kombinace by mě ani nenapadla. Už jen lituji, že višně nemám k dispozici. Vypadá to vážně skvěle!

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Matka, si nekonecny zdroj inspiracii. Dufam, ze raz, ked budem mat visne (ked uz budem doma) si na tento tvoj receptik spomeniem a vyskusam ho. A tie fotecky, tak to mi padla sanka. Nadherneeeeeeeeee

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Evinka,dakujem ti moc za krasne slovicka ♥♥ a neboj,ak sa nam tento rok podari to stretnutie,tak si ta tu nejaky ten dzemik pocka:))

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Meg,dakujeem ti mooc♥♥..joj,a skoda,ze visnicky nemas..ale mozes vyskusat napriklad zo slivkami,ked budu..slivky a marcipan sa tiez luuubia♥

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Adrika zlata,dakujeeem ti moooc ♥♥♥...a budem rada,ked receptik niekedy vyskusas:)

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Fantastické fotky a ještě lépe znějící recept :) My máme doma tolik TUN různých marmelád a nikdo je moc nejí, takže nad zavařováním jsem už rezignovala, ale tvoje marmeláda vypadá fakt moc dobře a navíc je s marcipánem (mejo srdcová záležitost), mňam!!

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Catalina,dakujeeeem ti moooc:)a som rada,ze ta tato marmeladka zaujala:)ja tiez moc na marmelady nie som,ale zato moj manzelik,ten ich vyjeda lyzicou:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Great recipe! I will make this jam:) Greetings from Poland.
    I like your blog:)

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Alinka,thank you so much for nice comment:)and I will be honored,if you try my recipe:)

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Zaujimavy napad! zrovna dnes som si natrhala plnu tasku visni a chcem z nich robit dzem. I ked mame doma jeden recept osvedceny asi skusim tento :) a pekny blog!

    littlecookingdiary.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Michaelka,dakujeem♥budem rada,ak vyskusas:))idem kuk na ten tvoj...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Hello Martina!
    I made this jam yesterday and it is delicious!!! Thank you very much for glorious redipe:)

    OdpovedaťOdstrániť
  38. Hello Alinka:))I am really happy,that you try it and like it :)))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Tak jsem koupila visne a pustila se do ni. Drahy, ktery je doma se zlomenou nohou, je mel vypeckovat, coz ucinil, ale bohuzel ted budeme muset malovat. Ja jsem spatne zavickovala jednu sklenici a cast marmelady vylila na stul a oparila si ruku. Kazdopadne se nakonec vse v dobre obratilo a ja mam nekolik sklenic skvele marmelady. Ten marcipan je tam super. Dekuju za recept.
    Lucie (Chez Lucie)

    OdpovedaťOdstrániť
  40. Martinka ja som si zo všetkých receptov na višňový džem vybrala práve tvoj,lebo marcipán zbožňujem! teraz som ho dokončila,je fantastický,bála som sa,že nebude tuhnúť,lebo nemám velké skúsenosti s výrobou džemov,priznám sa.ale robila som ho presne podla tvojho návodu a podaril sa. Rea

    OdpovedaťOdstrániť
  41. Ešte by som chcela dodať,že sa mi na ňom páči práve to,že je bez pridania rôznych konzervantov,čo v dnešnej dobe treba oceniť.Máš ešte nejaké dalšie recepty?ponúkni!netreba nám robiť džemy na kvantá,radšej menej ale mňamky! rea

    OdpovedaťOdstrániť
  42. Lucka:jej,to som rada,ze si vyskusala a chutil:)))a sranda,ze mne sa predvcerom stalo presne to iste,ked som varila marhulovy dzem:))este aj obrus to schytal,takze som este aj prat musela..no,sikovne sme,raz darmo:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  43. Rea:som velmi rada,ze dzemik chuti,a ze sa ti receptik pozdava:))ja robievam len taketo dzemy,bez konzervantov,roznych zelirovakov a podobne..uskladnujem ich v chladnicke,nerobim toho vela,kedze sme len dvaja,a zatial som este ani jeden nemusela vyhodit,zeby bol pokazeny:))prave idem pridat dalsi receptik,tak snad sa inspirujes:))

    OdpovedaťOdstrániť
  44. mati, prosim ta kolko ti vyslo poharov z tohto mnozstva?
    mam doskuskovane tak idem postupne skusat dalsie a dalsie z tvojich receptikov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Barborka,ked ja si zial uz vobec nepamatam :( ale mam pocit,ze asi 3 al.4 take mensie flasticky ako mam na obrazku,ale nechcem klamat,lebo skutocne si to nepamatam :(

      Odstrániť
  45. Postupovala som rovnako, akurat, kedze uz nie je sezona visni, tak som ich zamenila za slivky. Neopakovatelna chut, treba vyskusat :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...