piatok 2. novembra 2012

Tekvicovo ricottové cannelloni


Hľa,náš dnešný obed...väčšinou mi nejaký ten čas trvá,kým pridám nový recept na blog,často krát až takú dobu,že niekedy aj zabudnem,čo som to vlastne varila a ako som to pripravovala :)
Tentokrát som sa však musela podeliť hneď a teraz ,lebo som bezprostredne nabitá pozitívnym dojmom z tohto jedla a bola by pre Vás veľká škoda nepripraviť si ho napríklad cez víkend ...
Jeseň má pre mňa hneď iný rozmer,keď cítim vôňu pečenej tekvice ,maslovú chuť bešamelu alebo hrejivú arómu šalvie ......



Tekvicovo ricottové cannelloni
( inšpirácia www.latinafresh.com.au )



1 maslová tekvica
1 PL oleja
pár lístkov čerstvéj šalvie
soľ
2 malé šalotky
250 g ricotty
50 g parmezánu

Bešamel :
1/2 litra mlieka
1/2 litra vývaru
60 g masla
60 g hladkej múky
štipka muškátového orieška

cestoviny Cannelloni


Tekvicu si umyjeme,nakrájame na kocky ,poprípade odrežeme aj šupu (ale nemusíte) ,plech si vystelieme papierom na pečenie,nasypeme tekvicu,pokvapkáme olejom ,osolíme a medzi tekvicu dáme pár lístkov natrhanej šalvie..
Pečieme pri teplote 200 C ,až do zmäknutia....necháme chvíľu vychladnúť a potom rozmixujeme na hladké pyré..
Panvicu si pokvapkáme olejom a osmažíme si ňom na drobno nakrájané šalotky...tie pridáme k tekvicovému pyré aj spolu s ricottou a primiešame aj cca 30 g parmezánu ..dochutíme soľou a korením (ak treba )
Bešamel si pripravíme nasledovne : v hrnci si roztopíme maslo,pridáme múku a miešame asi 2 minúty..potom zalejeme mliekom a vývarom,pridáme štipku muškátového oriešku a varíme až do zhustnutia,cca 20 minút...
Neuvarené cannelloni si naplníme tekvicovou plnkou ...
Na dno zapekacej nádoby dáme časť bešamelu, poukladáme tesne vedľa seba naplnené cannelloni, zvrchu ich opäť polejeme časťou bešamelu,posypeme nastrúhaným parmezánom a do stredu dáme lístok šalvie...zakryjeme alobalom a pečieme v predohriatej rúre pri 200 C asi 30 minút..potom alobal odstránime a dopekáme ďalších 15 minút ....
Potom už len nasávame vôňu a nedočkavo degustujeme..ale pozor,nech sa nespálite ,ako ja :)


                 
                                                            Pred vložením do rúry                                        



                                                                 Po vybratí z rúry






Dobrú chuť !!!


Print Friendly and PDF

23 komentárov:

  1. Ty jsi neuvěřitelná! To je nádhera! Mít tě doma, vážím sto kilo nejméně :). U tvých receptů a hlavně fotek dostávám pravidelně obrovský hlad! :)
    Pěkný den a děkuji za inspiraci na víkend! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Parmezan (pravy) nikdy v zivote takto nenastruhas. To na fotke nie je parmezan. A ked, tak nejaky polsky :)
    Anja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mila Anja,co si zhtla mudrost sveta :) ...na fotke je pouzity parmezan,kt.som kupila v Tescu ,a na stitku je napisane,ze je vyrobeny v Taliansku ..je to presne tento typ ,ako tu na foto :
      http://lactosefreeuk.blogspot.sk/2012/08/tesco-mature-parmesan-safe-cheese.html

      Odstrániť
    2. To je zajímavé, zrovna dnes jsem vzala z ledničky veliký kus pravého parmezánu (koupeného ve specializovaném obchodě se sýry), nastrouhala ho na hrubším struhadle na parmezán a výsledek byl úplně stejný jako u Martinky. Samozřejmě pokud máte parmezán velmi vyzrálý, je pak hodně tvrdý a takhle nastrouaht nejde, ale i pravý parmezán lze nastrouhat takto.

      Odstrániť
    3. suhlasim ,Madla...bud ked je moc cerstvy a makky alebo zas moc zrely a tvrdy,tak sa skor drobi ..ale inak s jeho struhanim nemavam problem :) hold,niekto sudi,bez toho ,aby vedel...

      Odstrániť
  3. Martinka, vyzera to nekutocne lakavo, mnaaam. Zajtra rano kupujem canelloni a obed mam uz naplanovany :-) Prave sa mi dovara uz po 4x tento tyzden tekvicova polievka a este kusok mi zostal. Nam doma za chvilu narastu tekvicove hlavy :-)
    Anja, ja uz viac ako 7 rokov kupujem nejpravejsi parmigiano reggiano priamo v Taliansku a stale ho struham presne ako Martinka. A vyzera rovnako. Tebe sa to takto este nepodarilo ?
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hmm zajímavá kombinace a navíc to vypadá nádherně:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne a lákavé, ako vždy, Martinka :-) A nerozumiem prečo by ten syr nemal byť parmezánom :-D Veď aké človek použije strúhadlo, taký je výsledok ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krása, krása. Asi brzy něco podobného vyzkouším, protože máme doma opravdu hojnost Hokkaiďat. Ale nějak to nestíhám, mám těch dýňových věcí naplánovaných nějak moc :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. martinka, plnila si cukrárskym sáčkom, alebo sa to dá aj nejako jednoduchšie? chystám sa na ne :-)
    andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka,plnila som cukrarskym sackom..prepac,ze az teraz odpovedam,ale citam,ze ste sa vynasli s Katkou :)velmi s a tesim,ze vam chutilo :)

      Odstrániť
  8. prekrásne.......:)
    mňam
    proste krásny post...
    :D
    a nominovala som ťa
    klikni sem:) keď si nájdeš čas:)
    Petush

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Petka,dakujem ti veeelmo :) a snad sa na mna neurazis,ale nerada sa zapajam do akychkolvek takych tych retazovych alebo nominovacich aktivit ...mrzi ma to :(

      Odstrániť
  9. Maťka cannelloni boli úžasné:) Ďakujem za receptík. S plnením som mala problém no nakoniec ho vyriešila moja Katka , plnila to cukrárskym vreckom:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. a ešte jedna otázka: na koľko cannelloni asi vystačí uvedené množstvo plnky? ďakujem :-) andrea

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...