pondelok 2. júna 2014

Čerešňovo marcipánový koláč s Amaretto šľahačkou



A už je to konečne sezóna čerešní :) na našom strome sa vlastne už aj končí, ale stihla som si ju užiť do sýtosti ..tak sa môžete tešiť na nové čerešňové inšpirácie...začíname týmto dokonalým mandľovým zázrakom :)



Čerešňovo marcipánový koláč s Amaretto šľahačkou

Cesto:
110 g masla
100 g cukru
3 vajcia
90 g mletých mandlí
40 g hladkej múky
1 PL mlieka
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL vanilkového extraktu

cca 250-300 g čerešní
200 g marcipánu
250 ml šľahačky
2 PL Amaretta (mandľový likér)
1 PL cukru

Na dno tortovej formy (cca 25-26cm) si dáme papier na pečenie a dno obložíme nahusto vykôstkovanými čerešňami...čerešne pokryjeme vyvaľkaným marcipánom ,na ktorý nalejeme cesto ,ktoré si pripravíme tak, že si spolu vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajcia a postupne aj ostatné suroviny, až vymiešame hladké cesto ...Pečieme pri 180 C ,asi 35-40 minút...ak by nám vrch rýchlo hnedol, tak koláč asi v polke pečenia prikryjeme alobalom...Hotový necháme chvíľu vychladnúť,potom  otvoríme formu,na vrch koláča položíme podnos a koláč preklopíme ....
Podávame so šľahačkou, ktorú si vyšľaháme s cukrom a Amarettom...








 Dobrú chuť !

Print Friendly and PDF

6 komentárov:

  1. Maťka u vás sú už čerešne, bože... u nás len začínajú dozrievať jahôdky v záhrade. Tá šľahačka ma oslovila:-) Papa, Gabi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gabika,no nasa ceresna uz aj odzrela,uz je po ceresniach :( jahodky nam tiez dozrievaju,tak sa tesime :) teda v ten nasej zahrade este nic,ale u rodicov :)

      Odstrániť
  2. Ahoj Mati, ako to, ze v tvojom kolaci je marcipan a ceresne akoby v jednej rovine? Mne tie ceresne ostali na vrchu, tak ako som ich tam ulozila a marcipan pod nimi :/ inak je kolacik super, ale nie je taky pekny :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No,to netusim :( nejak sa mi ten marcipan tak roztiekol behom pecenia,ze sa dostal az medzi ceresne ...a ako si ceresne ukladala do formy ? gulatou stranou nadol alebo opacne ? mozno aj od toho zavisy :)

      Odstrániť
    2. Gulatou stranou dole. Ktovie, mozno :) ale inak chutil vyborne, vdaka za recept :) Mata

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...