štvrtok 26. novembra 2015

Cviklovo mrkvová polievka s korením Garam Masala

S príchodom mrazivej zimy sa u nás doma začala polievková sezóna ..však, čo môže byť príjemnejšie ,ako sa zahriať teplou polievkou ? ...nó,mala by som pár nápadov na lepšie zahriatie, ale vrátim sa radšej späť k polievke :) Robievate cviklové polievky ? ja celkom často, ale veľa ľudí sa tvári prekvapene, keď im spomeniem cviklovú polievku a väčšinou mi povedia, že cviklovú ešte nejedli ..tak som sa rozhodla spraviť osvetu cvikly a začnem s týmto receptom  :)



Cviklovo mrkvová polievka s korením Garam Masala 
(inšpirácia www.myrecipes.com )


450 g cvikly
225g mrkvy
2 PL olivového oleja
2 jablká 
1 červená cibuľa
1 ČL korenia Garam Masala(kúpite v predajniach s korením alebo si vyrobte vlastné   )
2 šálky zeleninového vývaru
2 šálky vody
2 ČL citrónovej šťavy
grécky jogurt
čerstvý tymian
orechy
morská soľ 

Rúru si predhrejeme na 220 C .plech si vyložíme papierom na pečenie...očistíme si cviklu,mrkvu,aj jablká, nakrájame a uložíme na plech ..pokvapkáme lyžicou olivového oleja a posypeme štipkou soli a čerstvým tymianom ..
Pečieme cca 30 minút...
V hrnci si zohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a korenie Garam Masala ,potom pridáme upečenú cviklu, mrkvu a jablká,zalejeme vývarom, vodou ,privedieme k varu ,chvíľu povaríme...potom rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou a citrónovou šťavou ..podávame s lyžicou gréckeho jogurtu, opraženými orechmi a čerstvým tymianom ...


   Dobrú chuť !




.
 

 
  Print Friendly and PDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...