pondelok 13. júna 2016

Jahodovo bazová nepečená torta

A začala sa naša sezóna narodeninových osláv ..začína sa už v máji, narodeninami mojej maminky a končíme až v októbri ,narodeninami našej Melisky :) tak sa môžete tešiť na záplavu receptov na torty :) Túto som piekla na narodeniny môjho manželíka ..každoročne mu vďaka sezóne pečiem buď jahodovú alebo čerešňovú tortu ...tento krát som využila ešte aj zásobu domáceho bazového sirupu ,nedostatok času ,a tak vznikla táto rýchla ,svieža tortička, ktorá rozhodne stojí za vyskúšanie..




 Jahodovo bazová nepečená torta

400 g maslových keksíkov
200 g masla
400 g gréckeho jogurtu
200 g vanilkového tvarohu (kupujem v Lidl ) 
250 ml šľahačky
1/2 šálky bazového sirupu (množstvo upravte podľa chuti)
1 šálka cukru (taktiež si množstvo upravte podľa chuti)
8 plátov želatíny
cca 200 g jahôd

Poleva:
200 g jahôd
1 PL citrónovej šťavy
bazový sirup na dosladenie (pridávajte podľa chuti)
2 pláty želatíny
jahody na dozdobenie


Maslové keksíky si rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom...vystelieme nimi dno tortovej formy s priemerom cca 25cm ..odložíme do chladu..medzitým si vymiešame spolu jogurt,tvaroh,cukor a bazový sirup ...primiešame vyšľahaná šľahačku a nakoniec želatínu, ktorú sme nechali postáť 10 minút v studenej vode a po vybratí z vody si ju rozpustíme v hrnci alebo v mikrovlnke ..zmiešame s časťou krému a až potom zamiešame k celému krému ...
Na keksíkový základ si dookola poukladáme polovičky jahôd, ukladáme ich reznou stranou smerom ku forme ..a polky jahôd si poukladáme aj do stredu formy ..na jahody nalejeme pripravený jogurtový krém a dáme stuhnúť aspoň na 6 hodín ..potom si rozmixujeme jahody na polevu, aj spolu s citrónovou šťavou a bazovým sirupom a zmiešame so želatínou (pripravenou rovnakým spôsobom ako na krém ) ..odložíme na chvíľu do chladu, kým poleva nadobudne polotuhú konzistenciu..potom ju navrstvíme na tortu, necháme stuhnúť a na záver dozdobíme čerstvými jahodami ..








Dobrú chuť !



. Print Friendly and PDF

2 komentáre:

  1. Martinka, nadherna a originalna torticka. Hned by som si dala! A veru aj my chystame jednu oslavu, urcite navstivim opat tvoj blog pre inspiraciu! Len ja torty neviem robit, vzdy sa mi nieco pokazi, tak drz palce :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujeem,Danka ♥ aale neverim,ze by si nevedela..vsak vsetky co som videla boli krasne :) tak prijemnu oslavu zelam !

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...