štvrtok 27. septembra 2018

Torta "Kinder Bueno"

 Jeseň je už tu a tak Vám sem ešte rýchlo musím pridať posledný recept ,ktorý som stihla pripraviť ešte v lete , na meniny našej Melisky ..vystihli sme tak poslednú krásnu, letnú, slnečnú nedeľu ,až mi je teraz ľúto ,ako za počasím, tak za touto výbornou tortou :) je síce trošku náročnejšia na suroviny ,ale raz za čas sa oplatí investovať ..no, nie ? :)


Torta "Kinder Bueno"

Korpus :
6 vajec
300 g kryštálového cukru
250 g hladkej múky
50 g kakaa
1 prášok do pečiva
150 ml oleja
150 ml vody

Orieškovo kakaová griláž :
200 g lieskových orechov
120 g kryštálového cukru
2 PL vody
2 PL kakaa

Krém :
500 g mascarpone
250 ml šľahačky
orieškovo kakaová griláž
práškový cukor podľa chuti (ja som zabudla odvážiť, ale pridajte najprv tak 3 PL cukru ,potom prípadne upravte podľa vašich chutí )
3 balíčky Kinder Bueno

Na potretie :
1 parížska šlahačka 

Na dozdobenie :
čokoládová ganache 
1 vyšľahaná šľahačka
2 balíčky Kinder Bueno 


Vyšľaháme si bielky do peny .. zvlášť si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny ,potom primiešame olej s vodou ,kakao a múku s práškom do pečiva ..Opatrne premiešame s bielkovou penou a rozdelíme do troch tortových foriem s priemerom 25-26cm ..Ak nemáte tri formy, použite dve ,s tým ,že do jednej dáte len tretinu cesta a do druhej zvyšok ..a hotový korpus potom prerežete ,čiže tak získate 3 pláty ..
Pečieme pri 180 C .
Hotové pláty necháme vychladnúť .
Medzitým si na panvici jemne opečieme lieskové oriešky ..ak ich nemáte olúpane, tak po upečení ich poriadne vyšúchajte v čistej utierke a šupky sa tak krásne zlupnú dole ..
Na panvici si potom z vody a cukru pripravíme karamel ..ako náhle začne hnednúť, pridáme doňho oriešky a necháme ich obaliť v karameli ..potom ich premiestnime na papier na pečenie a necháme vychladnúť ..vychladnuté potom aj spolu s kakaom rozmixujeme do hladka .
Na krém si spolu vymiešame mascarpone s cukrom a lieskovcovou grilážou ,nakoniec opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku .
A ideme skladať tortu :)
Prvý plát si potrieme časťou krému a posypeme nasekaným Kinder Bueno (1 a 1/2 balíčku )..
Potom položíme druhý plát, postup zopakujeme..nakoniec dáme tretí plát a celú tortu potiahneme vyšľahanou parížskou šľahačkou ..dáme zachladiť .
Potom tortu dozdobíme čokoládovou ganache, vyšľahanou šľahačkou a zvyšným Kinder Bueno ..
Ja som pripravovala tortu pre cca 12 ľudí, ale ak Vás je menej, tak pokojne si pripravte polovičnú dávku do menšej formy ..torta je sama o sebe dosť sýta, čiže aj z tej mojej bolo okolo 17 porcií ..





     slečna oslávenkyňa ♥
Dobrú chuť !




. Print Friendly and PDF

7 komentárov:

  1. martinka, mas dokonalu dceru, je nevsedne krasna, som zvedava, aka bude, ked vyrastie, prepac, ale je cisty manzel :D ma silne geny :D kedy bude dalsia kucharska kniha? To, co robis, robis skvelo. Poznam ta dlhe roky, ale stale sa je na co divat, aj co piect. Dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Kristy :) jej,dakujem za mily komentarik :) a aj za pochvalu mojich lasok ♥ veru,nastastie je dcerka po manzelovi,bolo to moje tajne prianie ,ked bola este v brusku :)uff,no dalsia kuchar.kniha ? zatial netusim ,ale kiezby raz bola :) momentalne sa venujem hlavne mojmu kozmetickemu studiu www.beautiquestudio.sk ,ale verim,ze ani tu na blogu to "nezahynie" a budem moct pridavat nove inspiracie :)este raz DAKUJEM za mile slova ♥

      Odstrániť
  2. Dobry den prajem :)
    Dala by sa tato torticka urobit aj z bezlepkovej muky a do 18 cm formy? Dakujem velmi pekne za radu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z bezlepkovej muky vobec nepeciem,cize zial nemam skusenosti,v akom pomere ju pouzit ..treba vyskusat .

      Odstrániť
  3. Dobrý deň, chcem sa spýtať na to ganache na vrchu 😊 100ml smotany a 90g čokolády spracujem a potom vlažnou zmesou polievam na ozdobenie ako máte na foto? Lebo veď keď ju vychladím tak asi veľmi stuhne. Ďakujem za odpoveď 😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dobry vecer..prepacte za neskoru odpoved ..prave pozeram,ze som tam prilozila zly link na tu ganache..lepsie by bolo postupovat podla tohto receptu : https://www.dulce-de-leche.eu/2017/04/visnovo-slahackova-torta.html
      Dakujem za upozornenie :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...