nedeľa 30. januára 2011

Masala Chai Creme Brulee


Masala chai je indický korenistý čaj,ktorého základ tvoria voňavé koreníčka ,ako sú zázvor,škorica,kardamón,vanilka,čierne alebo biele korenie,klinčeky...tento základ sa doplňa čiernym čajom(Assam),a nakoniec sa počas varenia pridáva mlieko,a podla chuti sa dochucuje cukrom alebo medom..je to výborný voňavý zahrievajúci čajík,a pri návšteve čajovne si ho nikdy nenecháme ujsť..naposledy sme si kúpili už namiešanú zmes pod názvom "Yogi čaj",takže teraz si čajík vychutnaváme už aj v pohodlí nášho domova:)..no,a včera som vyskušala aj jeho rafinovanejšiu verziu v podobe "creme brulee".....

Masala Creme Brulee: (cca 6 mištičiek)
300 ml šlahačky
2 PL Masala(Yogi) čaju
3 žĺtky
2 PL cukru
50 g bielej čokolády
hnedý cukor na skaramelizovanie "vrškov"
POSTUP:
šlahačku si zmiešame s čajom a privedieme k varu,odstavíme z ohňa,pridáme roztopenú čokoladu,a necháme takto postáť 5-10minút,nech šlahačka krásne nasaje arómu korenín..

medzitým si žltky s cukrom vymiešame na hustú penu..

k pene cez sitko prelejeme šlahačku s čokoládou,a nalejeme do mištičiek..položíme na hlbši plech,a na spodok nalejeme horúcu vodu siahajúcu asi do polovice misiek..
pečieme v predhriatej rúre na 150C,asi 15-20 minút..necháme vychladnúť,a potom vložíme na pár hodín do chladu..pred podávaním vrch posypeme hnedým cukrom,a flambovačom skaramelizujeme..ak flambovač nemáme,tak postupujeme ako ja,čiže si vrchný gril nahrejeme na najvyššiu možnú teplotu,a misky s creme brulee vložíme na krátku chvíločku tesne pod gril..cukor sa zakrátko rozpustí,len treba odsledovať,aby vám neprihorel:)a podávame..

Dobrú chuť!!! Print Friendly and PDF

16 komentárov:

  1. Luxusny exoticky dezertik, tlieskam Matka, a foto su nadherne..sikulienka!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnam matka cajik mam velmi rada ja ho poznam pod nazvom data masala:) takze prikladam k tym milion receptom...:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ach jaj, ja uz si idem aj oci vyocit, ked uz nic z toho od teba nemozem ochutnat.krása!!!úzasné fotky, luxus pur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Si macherka, darmo!!!! posielam pusu!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. MAtka, tak toto musi byt ina pecka!! Na jogi cajiku som chvilu ficala asi 10 rokov dozadu ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Evinecka,dakujeeem moc:)chut je naozaj luxušnáááá:))))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Barborka,..ano, cajik je pod roznymi nazvami,a dokonca aj koreninky sa lisia..ale chutny je vzdy:)dakujeeeeem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Slavka zlata,dakujeeeem moc za take krasne slova..moc potesili:)))))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Andrejka,veru ,bola to pecka:)pohostila som tym navstevu,no a silno si pochvalovala:))jej,tak aj tebe je yogi cajik dobre znamy?my na nom ficime este stale:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Maťka, živo si predstavujem túto chuť ..milovala som YOGI čaj ... vyvoláva moje spomienky na zoznámenie sa s moji manželíkom... len škoda, že už taký čaj nemôžem piť ..takže toto bola určite skutočná fajnotečka ... , a krásne fotenky ... Gabika (nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Maťka tak ja tento čajík vôôôôôbec nepoznám ale to neznamená že podľa zloženia si neviem predstaviť chuť:)))asi si ho aj vyskúšam :))) a na tvoje creme brulee sa chystám už ako si pridala prvý receptík na MMB. Tento vyzerá fakt famózne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Gabika,jeeej..to ma tesi ,ze mas taketo romanticke spomienky na yogi cajik:)a zaroven mrzi,ze uz ho teraz nemozes:((ale niekedy nas potesi uz len vonu nasat,a spravit radost napriklad manzelikovi♥a mo dakujeeem za pochvalu:))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ajka,mooc dakujeeem,a budem rada,ak vyskusas:)a ak mozes cajiky s mliekom,tak masala al.yogi cajik ti urcite zachuti:))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Opat famozny receptik Martinka!!Ja celkovo moc na cajiky nie som, ale keby ma niekto ponukol takouto dobrotkou, tak istotne nepohrdnem!!A opat nadherne foto!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. dakujem,Evka:))hmm.,tak ty nie si cajickova..?to ja som zas kedysi byvala v cajovni pecena-varena:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Matka , ani ja veru nie som cajikova...ale creme brulee by som si uuurcite dala :)) vyzera mnaaaaaaaaam...pa Alka

    OdpovedaťOdstrániť
  16. dakujem,Alka..:)takemuto cajiku by si snad prisla na chut:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...