nedeľa 12. februára 2012

Na Valentínsku nôtu


Ja viem...mnohým z Vás tento sviatok naháňa husiu kožu,ale ja si vravím "prečo nie" ???...veď láska si podľa mňa zaslúži mať jeden deň na jéj počesť ...a koľko si  ich potom spravíte Vy doma,je už len na Vás...:)
Ja mám vždy obrovskú radosť,keď môžem môjho "Valentínka" prekvapiť niečím milým a sladkým,a kľudne aj gýčovým...Valentín to znesie :)))
Ako vždy, som sa už nevedela dočkať , a tak som nám Valentína po kúskoch dávkovala celý týždeň ...
Začala som minulý víkend,keď som nám na raňajky nachystala tieto srdiečkové koláčiky...recept nie je nič svetoborného,ani nič najzdravšieho,ani nič náročného...ale zato extra roztomilého ...čo Vy na to ?


Croissantové srdiečka:
(inšpirácia www.pillsbury.com )


1 plát croissantoveho cesta (priznávam sa ,zhrešila som,a kúpila hotové..hanba mi :( )
3 PL cukru
kvapka červeného potravinárskeho farbiva
2 PL masla

Cukor si zmiešame s farbivom,aby sme získali farebný cukor...roztopeným maslom si potrieme plát cesta,posypeme cukrom,z dlhšej strany cesta začneme rolovať smerom k stredu,to isté spravíme aj z druhej protiľahlej strany,čiže v strede sa nám stretnú dve rolky..potrieme ich maslom,pritlačíme k sebe,a dáme asi na 20 minút do chladu stuhnúť...potom krájame na tenšie plátky,ukladáme na plech s papierom na pečenie reznou stranou,a spodok cesta stlačíme do špicu tak ,aby vytvárali srdiečka...pečieme pri 190 C ,asi 13 minút...
Dobrú chuť !!!





Pokračovala som muffinkami,ktorými som drahého prekvapila v práci.....a keď sa mi nedávno posťažoval,že by potreboval do práce novú šálku,nad valentínskym darčekom som nemusela dlho uvažovať:)....kúpila som jednu klasickú bielu,na ktorú som farbou na porcelán namaľovala fúzik ,zapiekla a šálka je na svete :)...k tomu som mu upiekla ešte fúzikovo-pusinkové shortbread ...ja viem,táto tematika je už trošku "out",ale nemôžem si pomôcť,mne to stále príde milené :))
Ozdobila som ich tmavou a zafarbenou bielou čokoládou...k tomu som mu kúpila kvalitný sypaný ajurvédsky čajík,s láskou zabalila...a je to ♥
Etikety "Drink Me" & "Eat Me" si môžete vytlačiť tu ...












môj Valentínko :)





A  naprázdno neobišiel ani môj druhý Valentínko Bucko :)




Jablkovo škoricové sušienky pre psíkov :
(inšpirácia www.all-natural-dog-treat.com )


1 rozmixované jablko (bez šupy)
1 ČL škorice
1 PL petržlenovej vňate
1/2 šálky oleja
5 šálok celozrnnej múky
1/2 šálky práškového mlieka
2 vajcia
studená voda podľa potreby

Z uvedených surovín si spracujeme cesto,dolievame vodou podľa potreby tak,aby sme vypracovali "vaľkatelné" cesto...z cesta potom vykrajujeme srdiečka,ale iné tvary,a pečieme pri teplote 180 C ,asi 20-25 minút....


Bucko sa ide po nich zblázniť,ale na fotku sa samozrejme krotil :))




Nedá mi nepodeliť sa aj s krásnym prekvapením ,ktoré pre mňa prichystal môj manželík v podobe valentínskej večere...aby bolo jasno,môj manžel varí tak raz do roka,takže pre mňa je to vždy hotová oslava...a tentokrát sa naozaj prekonal,a všetko si naplánoval,nakúpil ,aj nachystal sám ...(pomohla som iba s upečením cvikle na šalát :) )
A musím povedať,že večera to bola veru hriešne dobrá ♥



šalát zo špenátu,rukoly,pečenej cvikle a fety



hovädzie steaky s glazovanou baby mrkvičkou na javorovom sirupe



mini tortičky so shortbread "crust" a krémom z mascarpone a čerstvých jahôd



a snáď najväčšiu radosť mi spôsobila táto neodolateľná zasnežená kytička tulipánov

ách,tá láska :)) 




Sladkého Valentína aj Vám ♥♥♥ Print Friendly and PDF

42 komentárov:

  1. Martinka, zase pastva pre oči a ten Bucko nemá chybu, normálne sa usmieva, jemu hej u vás! Darina B.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Darinka,dakujem ti za krasny komentarik ♥ veru Buckovi je tu sveta zit,az mu zavidime :))

      Odstrániť
    2. Ja by som chcela byť zase našim kocúrom...xixi. Darina B.

      Odstrániť
    3. no,to si viem predstavit,Darinka,ze sa u vas maaa :))

      Odstrániť
  2. super nápadíky. u nás síce Valentín nefrčí, ale Kubko je zo školy pobláznený, takže im asi niečo srdiečkové upečiem drobcom na utorok :-)
    Bucko je vážne cool havino :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásny nápad! :-) Martinka ja sa chcem spýtať na tie náušničky čo si mala na svadbe...práve som si prezerala vaše svadobné foto u Katky Ž. na Facebooku a úplne ma očarili :-) Kde také nájdem, kúpim? Ďakujem vopred veľmi pekne za odpoveď :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivanka,dakujem♥ nausnicky som si vyrabala sama,a nehci radsej vediet ako :))..ten vrch je taka brosna z mojich svadobnych topanociek,ktoru som dala dole,a nasila si tam tie pierka,a ten jemne tyrkysovy kamienok som si objednala cez internet myslim,ze z Thajska :)trosku zlozite ,ale boli podla predstav:))

      Odstrániť
  4. oo, to je krása :) škoda, že môjho drahého moc sladkosti nepotešia, jedine tým, že som ich robila ja, ale to je tak všetko :( srdiečkové croissanty ale urobia radosť zaručene môjmu dzifčatku malému, takže ich skúsim upiecť tiež :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka,dakujeeem♥ a som si ista,te ty na tvojho draheho vymyslis nejaku specialitku podla jeho chuti :))krasneho Valentina vam prajem,aj Klarke♥

      Odstrániť
  5. Martinka, uplna nadhera...mile a romanticke...uzasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. no ja umrem!!! Matka, to originálne balenie u teba!!1 no ja zíram...tam vsade cítit takú lásku!!! A Bucko je neskutocný psí model...ten vie tak pózovat, ze ja fakt nechápem!:DDDDDDD, vsetko je to také zlaté a ja len achkám a ochkám a jojkáaam...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slavenka,dakujem ti za kraasny komentarik ♥ a aj Bucko dakuje,ze si ho tak pekne vychvalila:)krasneho Valentina ti prajem♥

      Odstrániť
  7. Maťka opäť krása, tie croissantové srdiečka sú moc pekné a také jednoduché že až....myslíš, že by som to zrobila aj z lístkového (asi hej) lebo na croissantové som lenivá:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajuska,dakujem♥ urcite ich mozes vyskusat aj z listkoveho..ty si expertka na tieto domace cesticka:)

      Odstrániť
  8. bucko je geniálny, to ako sa tvári na tej druhej fotke je jednoducho úžasné :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Martinka to su ale nadherne zamilovane kolaciky:) Ani neviem, co by som skor okostovala, dokonca sa mi pozdavaju aj tie Buckove susienky, takze ja by som sa zrejme ulakomila aj na ne:) A paci sa mi aj ako si pekne a originalne pozabalovala vsetky dobrotky (ten sacocek mi je velmi povedomy - hehe...) Tvoje dve lasky maju velke stastie, ze ta maju!!Prajem vam krasneho a zalaskovaneho Valentina!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evinka,dakujem ti♥ veru ,Buckove kolaciky su extra zdrave,dokonca lepsie ako tie nase:)))..chi:)som rada,ze si sacocek spoznala,..vidis,ako si tvoje dary cenim ♥ a to ja mam velke stastie,ze mam moje dve lasocky :)krasneho Valentina aj Vam, Evinka..prveho manzelskeho ♥

      Odstrániť
  10. Super napady Martinka a tie keksiky pre psikov sa mi coskoro zidu, lebo deti ma ukecali a na jar budeme mat tiez takeho maleho Bucka ale slecnu. Tak potom budem aj po rady chodit:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucinka,dakujem ti♥ jej ,a gratulujem aj k planovanemu psikovi..tesim sa spolu s vami :))uvidis kolko radosti a lasocky vam prinesie do rodinky♥

      Odstrániť
  11. Srdíčka jsou super a hafánek je nádhernej.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Super prispevok. A ako krasne pozuju tvoje lasocky. Jeden lepsi model ako druhy:)) A vies , ze aj mna viac oslovili Buckove srdiecka? Ten sa fakt ma u vas skvele.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adrianka,dakujem ti za mily komentarik :)krasneho Valentina ti prajem ♥

      Odstrániť
  13. ha, to je tak sweet :)) a tie keksíky musím určite vyskúšať, moja večne hladná labroška ti potom hodí feedback na fb :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Nakukla som na pokracovanie..... je vidno, ze ta manzel sleduje, ked varis a pecies a nieco sa poducil :) Tulipany su prenadherne (neviem ci je este nejake lepsie slovo na vyjadrenie, ze su uplne najkrajsie). Ste sympaticka dvojka...vlastne trojka! Skoro som zabudlana Bucka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miska,chi:)aj ja som sa cudovala,ako to ma v oku:))..a dakujeme♥ aj vy ste velmo sympaticka rodinka:)

      Odstrániť
  15. Matka, Boris, vy dve zamilovane hrdlicky s vycibrenym citom ako urobit tomu druhemu radost! Krasne, pastva pre oci, mile valentinske pohladkanie..:) keby ma takto prekvapil moj drahy, asi by som zazila poriadny sok :) mas doma pokladik, vlastne obaja ste si navzajom pokladmi..nadchynam sa, foto s tulipanmi mi vyrazila dych! Stale prekvapujes Matka moja, posielam bozteky! Evi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evinka moja,to ty mas obrovsky dar,pohladit slovom aj takto na dialku..velmi Ti dakujem:)..cmuk♥

      Odstrániť
  16. Matka, len v dobrom ti pisem a urcite to chapes, ze ten dodatok (vecera od tvojho manzela) bol tentokrat este milsia cast prispevku, pretoze je krasne, uzasne a vzacne, ked sa manzelici postavia ku sporaku namiesto nas a to co vytvoria - hoci len maslovy chlieb je potom pre nas dokonalejsie ako nase diela :) a este ked k tomu prihodia nejaku tu kytku do vazy, tak uz neni o com.. len sa rozplyvat a vytesovat z tej lasky, ktora aj z tvojich slov v tomto prispevku len tak srsiiii... dokonaleeee! prajem vam nekonecnu lasku :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marysity,jasnacka,ze to chapem:))tiez si to velmi vazim,ze ma takto krasne prekvapil,a vsetko nachystal..je to moj poklad♥
      dakujeme ti♥ a veeeela lasky aj pre vas :)

      Odstrániť
  17. Krásne pokračovanie Maťka:) veľmi milé:) a čo sa týka tulipánikov tak ja nemám slov sú náááádherné mne by stačili len tie tulipániky aj keď tá večera hmmmmm:)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajuska,to vies,ze aj mne by stacili len tie tulipaniky..uplne ma dostali :)♥

      Odstrániť
  18. Ja odpadnem, teeeeda aky sikovny muzicek. Parada! A tulipaniky su aj moja najoblubenejsia kvetinka, su krasne. Ja som si tiez zasluzila kyticu zo zltych, ruzovych a cervenych:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucka,no ,veru sikovnicek...i ked mu to par rockov trvalo,kym sa vyfarbil:))..jooj,aj tvoja farebna kyticka musela byt naaadherna ♥

      Odstrániť
  19. Dobry den Martinka, vyzera to uzasne a chystam sa srdiecka upiect pre draheho tento rok :) zaujimalo by ma to cervene potravinarske farbivo, nasla som na internete len gelove alebo praskove a nemam s tym zatial ziadne skusenosti.. mohla by som pouzit aj tie? Dakujem krasne za radu.

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano,kludne mozete pouzit aj tie..odporucam hlavne gelove :) krásneho a sladkého Valentina prajem :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...