štvrtok 9. februára 2012

Polievka z pečených zemiakov


Robila som už polievku z rôznej pečenej zeleniny, a vždy mala veľký úspech...ale táto polievka  je niečo "extra"..a s manželom sme ju korunovali za kráľovnú zimných polievok....veď, kto by odolal chuti pečených zemiačkov v krémovej podobe, s čiapočkou z kyslej smotany a chrumkavej slaninky???..My sme neodolali :)



Polievka z pečených zemiakov
(inšpirácia www.sheknows.com )

4 plátky slaniny
2 šalotky
3 strúčiky cesnaku
2 1/2 šálky vývaru (výber je na Vás)
900 g zemiakov
2 PL oleja
3 šálky mlieka
soľ, korenie
kyslá smotana
syr


Zemiaky si ošúpeme  a nakrájame na menšie kúsky....pridáme 3 strúčiky cesnaku...premiešame s olejom a  premiestnime na plech pokrytý papierom na pečenie(ja som pridala aj pár lístkov čerstvého rozmarínu na prevoňanie)...pečieme pri 200 C do zlatova...Slaninu si nakrájame na tenšie pásiky a opražíme do chrumkava....vyberieme ,položíme na kuchynský papier, kde ju trošku odsajeme od masti...na zvyšnej masti, ktorá sa nám vyškvarila zo slaniny si opražíme nakrájanú šalotku, zalejeme vývarom, pridáme upečené zemiaky aj s cesnakom, prilejeme mlieko, necháme prísť k varu, potom rozmixujeme do hladka, dochutíme soľou a korením...podávame s kopčekom kyslej smotany, chrumkavou slaninkou a syrom (ja som použila parmezán) ...
Zaručujem Vám chutný zážitok :)






Dobrú chuť !!!!






Print Friendly and PDF

38 komentárov:

  1. Hmmm, tak to už hej! Presne podla mojho gusta ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to úžasne,milujem krémové polievočky!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnam tak toto je vazne kralovna polievok! urcite ju skusim :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Boze moj Matka, ty ma tvojimi polievkami uplne rozmaznavas! Si mi krasne brnkla na notu, ze co v tento sivy, chladny, zimny den navarit tak, aby sme nielen syty boli, ale aj prijemne podomacky spokojni a zahriaty :)) jedlo a varenie teraz zanedbavam ale na toto si dnes urobim cas a chut, slinky mi tecu uz teraz :) krasny den ti zelam Matka! Evi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evinka moja,to vies,ze ta rada rozmaznavam aspon takto na dilaku :))verim,ze vas polievocka potesila a zahriala ♥

      Odstrániť
  5. Maťka, na polievku z pečenej mrkvy mi nedame dopustiť :-) takže túto čoskoro vyskúšame, keby neležím v posteli s teplotou a moj drobček tiež s ešte vyššou teplotou tak užaj idem variť ale teraz nemám na to silu ale chuť by bola:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gabika,zlata..tak to skore uzdravenie prajem ...nech si polievocku mozte co najskor dopriat:)ja momentalne tiez bojujem s nachladnutim,a bolestami hlavy..:(

      Odstrániť
  6. jeeej tak to je parada. a pricom za par centov... uzasne, Matka, uzasne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anetka,to znie ako vhodny slogan do reklamy :)))dakujeeeem♥

      Odstrániť
  7. vyzera to super, recept presne do tohto pocasia

    OdpovedaťOdstrániť
  8. V tomto období robievam polievočky často, aj pred nedávnom sme skúšali tvoju fazuľovo-rozmarínovú, mňamka, takže budúci týždeň varím aj túto.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivanka,aj my teraz ficime na polievkach:))budem rada,ked vyskusas:)♥

      Odstrániť
  9. Dnes počas nakupovania som začula od jednej slečny, že či jej spoločníčky (asi mama) kúpila tú zemiakovú (sáčkovú) polievku. Nerozumiem tomu ..., prečo treba kupovať sáčkovú – zemiakovú, to už je aká ..., veď sa dá spraviť aj takáto poctivá a chutná polievka zo skutočných zemiakov. Ja milujem polievky z pečenej zeleniny a tvoju obmenu určite raz vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kinga,no..to je hlavne o nastaveni ludi...niekoho ani nenapadne si nieco domace uvarit,a ineho zas ani nenapadne si nieco hotoveho kupit..sme proste rôzny ...este ze sme v tej druhej skupinke :)budem rada,ak vyskusas :)♥

      Odstrániť
  10. Huraaaaaaaaaa, konečne sa mi podarilo sem prihlásiť :-). Mati, ty už zo mňa musíš mať ,,husiu kožu", lebo posledné dni ťa len prenasledujem na všetkých možných stránkach :-). Ale ver mi, je to iba obdiv ;-). Inak, táto polievka vyzerá naozaj super, niekedy vyskúšam :-). Mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Levandullka,urcite nemam husiu kozu..akurat len tak z tvojich milych slov :)dakujem♥a budem rada,ak vyskusas :)

      Odstrániť
  11. Tak tahle polévka musí být úžasná a rozhodně ji brzy vyzkouším! miluju jakékoli polévky a tahle je prostě paní dokonalá! A co může být v těchto mrazech lepší než pořádný hrnec vynikající husté polévky :-) Já tě prostě žeru!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Madluska,dakujem ti mooc:)som velmi rada,ze ti polievocka padla vhod:)♥

      Odstrániť
  12. Maťka tvoju polievočku som odskúšala, sice som zabudla na kyslú smotanu, ale aj tak bola výborná :) úplne sa hodila k tomuto mrazivému počasiu....odporučila som ju a tiež tvoj blog ďalej kamoškám....
    je skvelé čo robíš! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. velmi sa tesim ,ze chutila a dakujem za mily komentarik :) ♥

      Odstrániť
  13. hmmm, toto je velmi na moju notu Matka:) Moc sa mi paci tato kombinacia, pride mi taka echt slovenska. A pritom je ozvlastnena tym, ze je z tych pecenych zemiackov. Urcite ju spravim aj ja a to uz coskoro, lebo mi maju prist na navstevu svokrovci, ktori oblubuju prave taketo chute, takze ich nepochybne ocarim:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evinka,to som rada,ze som ti ulahodila..verim,ze u svokrovcov aj u manzelika sa nepochybne blysnes :))♥

      Odstrániť
  14. Caves Martinka,
    polievočku som dorobila, trvalo to síce trošku dlhšie (Terezka na ňu žiarlila, lebo som sa jej nevenovala.. ale teraz sa zalizuje, keď ju papá prefiltrovanú ako mliečko..:)) no skrátka je skvelá, nikdy by ma nenapadlo, že zemiaková polievka môže byť taká bohovská..
    a ináč, neviem, či si mi poslal tip na tú toru.. pre istotu ešte raz môj mail: kazhaduch@gmail.com
    ďakujeme.. Vaši susedkovia :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahojte susedkovia:))..velmi sa tesim,ze vam chutilo,musime pootvorit dvere ,nech sa nacuchame aspon trosku:)))..a tesim,ze chutilo aj Terezke:))..a torticku som ti poslala hned, ako som ti spominala..ale pre istotu som ti to teraz preposlala znovu..daj teda vediet,ci prislo..dakujem:)♥

      Odstrániť
  15. Maťka polievka bola úžasná a sme sa s manželom zhodli, že kľudne môže byť aj ako prívarok, lebo bola dosť hustá. Super recept.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tesim sa ,ze chutilo:)))..ak je prilis husta,da sa lahko rozriedit vyvarom:)ja slovo "privarok" akosi nemusim:)))

      Odstrániť
  16. polievocku som dnes navarila a nemohla som sa jej dojest. Mnam, taka fantasticka bola. Verim, ze nas este nejakym polievkovym receptikom prekvapis. Neviem sa uz dockat;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Petka,velmi sa tesim,ze chutila..a verim,ze polievockovych receptov tu este pribudne:)

      Odstrániť
  17. Dnes som ju skusila a bola famozna!! kamoska mi odporucila tuto stranku a ako vidim mam co este skusat, mas tu vela zaujimavych a lakavych receptov uz teraz sa tesim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Toto je jednoznačne najlepšia polievka na svete!!! Varievam ju odkedy si ju sem pridala a ešte sa nestalo, že by niekomu nechutila. Nie som veľmi zručná kuchárka, ale keď spravím túto polievku všetci majú pocit, že viem variť ako šéfkuchár v top reštaurácií. :-) Ďakujem za super recept, ktorým môžem ohurovať svoje okolie :D Btw druhý recept, ktorý u nás točíme stále dokolečka je Tvoj makový cheesecake. Mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej,velmi dakujem za komentarik :) velmi ma tesi,ked niekomu chuti ,rovnako ako nam ♥

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...