nedeľa 29. novembra 2015

Jablkovo škoricové müsli tyčinky

Dnes tu máme prvú adventnú nedeľu, čo je pre mňa už definitívny náznak, že sa blížia Vianoce :)
Juchúúúú :) A tak som sa konečne mohla pustiť do začiatku vianočnej výzdoby..najprv len tak opatrne a zľahka...vyrobila som nám adventný veniec na stôl, kde-tam zavesila nejakú malú vianočnú ozdôbku , jedálenský stôl som zas osviežila čerstvými vetvičkami jedličky a kuchyňu som prevoňala vôňou škorice, jabĺčok a orechov ...cítite tú vianočnú eufóriu ? ..po ochutnaní týchto domácich müsli tyčiniek ju určite zacítite priamo na jazyku ...a ak by ste nevedeli, čo zdravého zabaliť vaším detičkám do mikulášskej čižmičky ,tak mám pre Vás tajný tip ....predsa tieto müsli tyčinky ... :)



Jablkovo škoricové müsli tyčinky
(inšpirácia www.brighteyedbaker.com)


2 šálky vlašských alebo pekanových orechov 
2 šálky ovsených vločiek 
1 1/2 šálky (230g )sušených vykôstkovaných ďatlí (ja som použila kombináciu ďatlí a fíg ,ale ak máte napríklad nasušené šťavnaté domáce slivky, tak ste víťazi :) ) 
2 ČL škorice
1/4 ČL soli
220 g nakrájaných očistených jabĺk

Rúru si predhrejeme na 180 C ...plech si vyložíme papierom na pečenie, na ktorý nasypeme orechy a ovsené vločky ...pečieme cca 10 minút ..ale odporúčam sledovať, lebo veľmi rýchlo sa krásne opečené orechy môžu zmeniť na krásne zhorené orechy (verte mi, viem o čom píšem :) )  
Medzitým si prichystáme štvorcovú formu 20x20cm ,ktorú si vystelieme papierom na pečenie ..
Orechy s ovsenými vločkami, škoricou a soľou si nasypeme do "food processora" a  mixujeme úplne do hladka ..potom pridáme jablká a ďatle a opäť mixujeme, kým nám nevznikne hustá tvárna hmota ..
Vzniknutú zmes rovnomerne rozotrieme do pripravenej formy, povrch dôkladne uhladíme a pri 180C pečieme ďalších 10 až 15 minút..necháme chvíľu vychladnúť, potom nakrájame a skladujeme vo vzduchotesnej nádobe..


Ak sa Vám páči táto moja krásna plechová dózička ,tak Vám prezradím ,že ju mám z čarovného obchodíku Vila Vilôčka , a ak sa Vám páči Vila Vilôčka , tak zostaňte v pozore, lebo už čoskoro budete môcť vyhrať podobne krásny vilôčkovský darček u mňa na blogu :) 


 Ako vidíte, dózička ma mnohostranné využitie :)



 A takto chutili müsli tyčinky našej Meliske ♥
Dobrú chuť a krásny adventný čas !




. Print Friendly and PDF

4 komentáre:

  1. To dieta je tak strasne nefotogenicke.... trocha sebareflexie do samolubeho materstva by bolo treba. Ludia tu chodia kvoli receptom, nie pozerat na fotografie deti. Tiez mam dve, ale necitim potrebu ich vsekym zakazdu cenu ukazovat, suc presvedcena, ze su najkrajsie na svete ( co nie su a ani toto dieta rozhodne nie je).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za nazor ,mila pani :) nemam potrebu vam vysvetlovat,preco sem davam aj fotky mojej dcerky (aj tak to evidentne nechapete ) ,ale ak vam to prekaza,tak sem vobec nemusite chodit a pozerat sa na to ..pre klud vasej duse ,aj očí ♥

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...