streda 27. decembra 2017

Perníková torta s jablkami a marcipánom

Som zaručene posledná, ktorá Vám ešte nezaželala krásne vianočne sviatky ..a pridávať recept na vianočnú tortu po Vianociach je tiež trošku odvážne :) Ale verím, že mi odpustíte a snáď sa tomuto receptu potešíte aspoň o rok ,lebo teraz je perníková torta asi to posledné, na čo by ste mali chuť ..
Keď ja som to tento rok akosi nestihla ..a priznám sa ,že ma premohla aj taká tá ,sviatočná-vianočná lenivosť ...
A ako to dopadlo u Vás ? Verím, že ste si dostatočne oddýchli a v spokojnosti vychutnali celú tú magickú atmosféru a pod stromčekom si našli, všetko ,po čom ste túžili ..
My sme naše Vianoce trošku precestovali, z jednej rodiny do druhej ,čiže sme boli 2 dni "mimo" ,ale stihla som aspoň ráno upiecť náš tradičný raňajkový veniec a zopár osvedčených druhov vianočných koláčikov z môjho blogového repertoáru ..A že neklamem, pridávam aj zopár čriepkov z našich Vianoc ♥


Perníková torta s jablkami a marcipánom

3 vajcia
200 g hnedého cukru
200 ml mlieka
100 ml oleja
380 g polohrubej múky
3 PL kakaa
štipka soli
3 jablká
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 PL perníkového korenia
200 g marcipánu
slivkový lekvár

Čokoládová ganache:
100 g čokolády
90 ml šľahačky
1 PL masla 


Zmiešame si spolu múku,kakao,prášok do pečiva ,soľ a perníkové korenie.. zvlášť si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko ..postupne primiešame sypké prísady a nastrúhané jablká ..Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy, s priemerom cca 25cm ..pečieme pri 180 C ,približne 40 minút ..či je cesto prepečené, skontrolujeme zapichnutím špáradla do stredu cesta..ak je suché, máme hotovo :)
Perník necháme vychladnúť, potom ho prerežeme v strede na dve časti, spodnú časť potrieme nahrubo slivkovým lekvárom ..vyvaľkáme si marcipán do kruhu s priemerom tortovej formy (25cm) a položíme na lekvárom potretý perník ..zakryjeme vrchnou časťou perníka a polejeme čokoládovou ganache,ktorú si pripravíme zohriatím šľahačky pod bod varu, potom do nej nalámeme čokoládu ,ktorú miešaním rozpúšťame a na záver pridáme maslo ..Polevu necháme stuhnúť a potom už len perníkovú tortu dozdobíme podľa chuti..ja som použila marcipánové hviezdičky , oplátkové vločky a trošku jedlého zlatého prášku ..najlepšie chuti s kopčekom šľahačky :)




    Raňajkový vianočný veniec 



   Homemade advetný "veniec"



    Naša kučeravá "Sue" ♥
Krásne sviatky,milí moji ♥


.


Print Friendly and PDF

2 komentáre:

  1. Krásné fotky :) měli jste nádherně nazdobený stromeček a malá princeznička má dokonalé vlásky, jej to je andílek nádherný <3. Úplně mě připomněla malou Vanessku od Lucky Hadašové, její princezny mají taky nádherný vlásky.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem,Nelka, za mile slova ♥ Lucku Hadasovu som si musela vygooglit,lebo nemam prehlad,ale naozaj sa s jej dcerkou podobaju :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...