utorok 12. apríla 2011

Šnurovaný koláč s ricottovo višňovou plnkou


Potrebovala som nejak zúžitkovať zvyšné višne,a tak vznikol tento výborný koláčik...ja som si z neho dovolila len kúsok,a zvyšok som nabalila manželíkovi do práce,ktorý si ho zo sebou niesol ako najväčší poklad:))

Šnurovaný koláč s ricottovo višňovou plnkou:
(inšpiracia www.sprinkledwithflour.com a  www.food4fun.sk )

Cesto som robila podľa tohto výborného receptíku od Andrejky: http://www.food4fun.sk/stranky/jun2010.html#zasnurovanycitronovychlieb

Plnka:
1 ricotta
1/2 pohára višní
práškový cukor ( množstvo podľa chuti)
oriešky na posypanie
1 vajce na potretie

Postupujeme presne podla Andrejkinho receptu,len ako plnku použijeme ricottu vymiešanú s cukrom,na ňu uložíme višne,zašnurujeme,potrieme vajíčkom,posypeme orieškami,a pečieme pri teplote 190 C,asi 40-45 minút..


Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

37 komentárov:

  1. ááá ja som odpadla! Však to by mi bolo ľúto aj spapať takú krásu!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lotta,chi:))moj manzelik s tym veru problem nemal:)..DAKUJEM♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Uz len zahryznut sa do toho kolaciku, vyzera lakavo!!!! Ten zasnurovany citronovy chlebik som zvykla dost casto piect, je vynikajuci, sme sa ho nevedeli dojest ;o)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mariannka,aj nam velmi chuti ten citronovy:)cesticko je fakt uuzasne,a mne najviac chuti dokonca za surova,ja si furt uzdibkavam,ked peciem:)))a viem,ze pre teba visnicky nie su,tak sa snad pokochas aspon na fotke:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Matka ,bajecny kolacik si napiekla :))...naadherneee fotecky ...pa Alka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Matka, tomu neuveris, ale dnes som sa chvilu pohravala s myslienkou, ze upeciem tento super kolacik. Ved vies, ze mi v chladnicke strasia visne, normalne som sa skoro do toho pustila, ale nakoniec z toho zislo. No a vecer kuknem k tebe a co nevidim? Jeeej, veru veru, to cestičko je neskutočne blaho, naj kysnute cesto ake poznam ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Matka, dobrotka, kolacik vyzera sviezo, proste tak, ze by mi urcite nerobilo problem zjest aj viac kuskov naraz :)) no ja sa akurat chystam na tvoj Dulce de leche kolacik, drz palcek, nech sa podari a nech kolegovci zajtra hikaju a odpadavaju pri ochutnavke :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Maťka krása , šnurovanie na jednotku. Koláčik vypadá tak prázdninovo letne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Slavka,no zial uz nie,takze ponuknut by som ta nemohla:(♥

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Adka,no sranda,ake sme mali rovnake myslienky :))
    ja som tento kolacik piekla do pol 2hej v noci,lebo som chcela drahemu napiect nejaky kolacik do prace(kedze,ked mu nieco nenabalim,je schopny nejest aj pol dna:)) ),no,a celkovo som sa do toho neskoro pustila,a potom uz nebolo navratu spät:)))ale stal za to,aj vdaka tvojmu cesticku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Evulienka,to vies,ze by som ta hne dponulla,keby sa dalo:)))jej,a tesim sa,ze si sa dala na ten dulce kolacik,uuuurcite dnes budes za hviezdu dna,a po takej dobrote si ta uz zo skoly nepustia:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ajka,dakujem moc,a som rada,ze na teba zavial kusok leta:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. jeeej ten je paraaadny.a teraz mam dilemu, ze ktory piect skor: ci lemon curd ci tento :-D
    boze mnam. som hladna. ach.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Uf to vyzera nebezpecne zravo:) Riccota dobra, visne skvele, to nemoze byt zle:) Snurovany kolacik s lemon curd som uz skusala,nahradila som akurat muku za spaldovu a maslo za avokado takze toto je dalsi adept na vikendove pecenie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Anetka,dakujeeeeeem:)a dilemu to mas veru tazku:))no,uz sa len rozhodnut,co ti chuti viac..visne alebo lemon curd???..v tvojom pripade vidim jasneho vitaza,tramtadadaaaa "LEMON CURD" :)))))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Zunicka,dakujem:)..snad ti bude chutit aj tato visnova variacia:))hmm,a nahradit maslo avokadom som veru este neskusala,nepocula:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  18. No snazim sa trosku zdravo zit a ked som to piekla tak som akurat mala polku avokada, co vlastne tiez obsahuje tuk a tak som vyskusala, v kolaciku to nijako nebolo citit a znizila sa tym kaloricka hodnota:)
    Martinka si velmi sikovna,uz na mimibazare som pozerala tvoje recepty a teraz aj tvoj blog, ktory je ozaj velmi pekny a plny chutnych receptikov.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Zunicka,noo,ved ono take zrele avokado aj chuti maslovo,len ma nikdy nenapadlo vyskusat ho ako nahrazku masla:)ale vidis,clovek sa stale nauci nieco nove:)a mooc ti dakujem ,som velmi rada,ze si tu paci:))

    OdpovedaťOdstrániť
  20. no že mňam,tieto šnurované koláčiky sú tak fotogenické, a samozrejme tvoj Maťka v tej fotogenickosti ani trošku nezaostáva, ba práve naopak - je nádherný!!!tá plnka sa aj mne veľmi pozdáva...a prišli mi pri tom kochaní sa na chuť čerstvé čerešne - vidím tam až jednu:))) Maťka priznaj sa, kde si ju zblejskla??žeby Nitra bola tak vývojovo popredu alebo pomohla kamoška mraznička:)?

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Ajoj Evinka:)taak,na ceresnicky som ta sem nalakala?:))ale nepotesim ta,lebo na tejto ceresnicke by si si aj zubky vylamala:))to je taka umela "dekorejšn",ktora mi teraz padla vhod:))a dakujeeem,aj v mene kolacika-šnurovaka:)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. hehe, tak to by ma veru nenapadlo - s tou čerešňou:))))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Tak nečudujem sa manželíkovi, že ho niesol ako poklad, tomu sa žije, obdivujem ťa, že si mala takú vôľu zjesť len jeden kúsok. Nezvlhne mi to moc od tých zaváraných višní, minule som ich normálne nechala odkvapkať, ale napriek tomu mi bábovku premočili a ta sa mi rozpadla.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Ivanka,dakujeeeem:)..nooo,trosku som sa pekne vypeknila,nakoniec z toho boli zo 2 kusky ,co som zjedla:)))))a neboj,zvlhnut urcite nezvlhne,aj ja som pozila odkvapkane visne,a vsetko bolo "eňo-ňuňo" :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Lubka,dokonale uuurcite nie,ale dakujem ti kraaaaasne:)♥

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Mati, ja chcem u teba týždeň bývať!!!!!!!!!
    Vlastne nechcem! To by som musela držať minimálne ďalší rok odtučňovačku, hehe :)))
    Alebo predsa len chcem! Asi by to za to stálo :))) Normálne som rozpoltená osobnosť... :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Tééda, já bych taky chtěla, aby se o mě někdo tak náramně staral! Váš manžel ani neví, jaký ve vás má poklad. Křupavé těsto, má oblíbená ricotta a k tomu sladké a šťavnaté višně, to je prostě pohádka!

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Matka tvoj snurovaci kolacik vyzera perfektne. Ja som este ani ten citronovy nevyskusala, ale i toto je lakava kombinacia. No fakt neviem, co skor. A fotecky opat nadherne. Je to aj tym novym fotacikom, ze? Nadhera.

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Miska,kludne sa mozme dohodnut:)))ty mi budes robit krasne fotografie,a ja ti budem vypekat same dobrotky:))co ty na to?:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Madla,ale ved to aj ten tvoj manzelik ma v tebe urcite ten najvacsi poklad,ved aj ty sa staras kralovsky!!!a takto aspon potvrdzujeme nepisane pravidlo,ze "laska ide cez zaludok" :)))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Adrianka,som rada,ze som ta na snurovacik nalakala:)ak uz vyskusas akukolvek verziu,urcite budes spokojnaa:))a dakujem aj za fotecky♥veru novy fotacik si pochvalujem,len mne este chybaju znalosti a skusenosti,a asi aj talent,tak pre mna to este stale nie je podla predstav.....

    OdpovedaťOdstrániť
  32. I don't understand what you are writing, but i enjoy these beautiful pictures!

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Hanna,thank you so much:))your blog is also very nice:)and if you don´t understand,try "translator" on sidebar..have a nice day:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...