piatok 22. apríla 2011

Špargľovo citrónová frittata

Frittata je niečo medzi omeletou a quiche...ale základ zostáva rovnaký,a sú ním "vajcia".....
Táto kombinácia ma len tak napadla,a bola som milo prekvapená,ako sa špargľa a citrón príjemne dopĺňajú..k tomu pohárik ľahkého vína,čerstvý vzduch...a máte obedík,alebo nenáročnú večeru,na ktorú len tak nezabudnete:)


Špargľovo citrónová frittata:
3 vajcia
1 kyslá smotana
šťava aj kôra z 1/2 citróna
zelená špargľa
soľ
čerstvo namleté korenie

Špargľu si nakrájame a vo vriacej osolenej vode povaríme 3 minúty..vodu zlejeme,a špargľu prepláchneme studenou vodou...všetky ostatné suroviny si spolu jemne prešlaháme,postačí Vám vidlička...nalejeme do formičiek,obložíme špargľou,a pečieme pri teplote 200 C,kým je povrch pekne nafúknutý a zlatavý..čas som nesledovala,takže neviem..
Môžte spraviť 4 takéto malé ,cca 10 cm frittaty,alebo jednu veľkú,ktorú môžte piecť v klasickej koláčovej forme..ak sa Vám surovín bude zdať málo,kľudne pridajte viac vajec a smotany...taktiež môžte pridať syr,jarnú cibuľku,alebo iné bylinky...


Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

9 komentárov:

  1. vyzerá to skvelo! pekné sviatky, Mati :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Matka, ked vidim sparglicku, v akejkolvek podobe, hned mi srdiecko od radosti poskoci :)) zelena spragla je uzasna zelenina, aj ked biela je vyzivne omnoho hodnotnejsia, mne chuti (asi aj koli tej krasnej farbe) najviac prave zelena..:) skvely receptik na tieto sviatocne dni..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Michaelka,dakujeeeeem:)) a krasne sviatky aj Tebe:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Evinka,som rada,ze ta sparglicka potesila:))aj ja ju veeeelmo moozem,chuti mi aj len tak samotna,udusena,milujem jej chut..a mne chutia biela aj zelena asi narovnako,ale musim uznat,ze zelena je farebne urcite lakavejsia,a aj jemnejsia:))krasny sviatocny vikend prajem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sviatkujeme u dcerky na Guernsey a tu som sa spargle najedla az az. No toto je ozaj jednoduche a urcite aj mnam. Skvely tip na ranajocky, niekedy cez vikend, ked je viac casu, tak vyskusam. Opat musim pochvalit fotecky. Priznam sa , ze niekedy viac casu venujem pohladu na tvoje uzasne fotecky ako samotnemu receptu:)Vidno, ze mas umelecke citenie a samozrejme kvalitny fotak. Jednoducho krasa!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Adrianka,veru,jeto taka vdacny rychlovka,a vhodna aj na ranajky,ako pises:)i ked my sme skor na tie sladke ranajky:))..a dakujem ti moc za pochvalu foteciek..vzdy ma velmi potesi,ked ma na ne niekto prijemny pohlad♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Matka, dnes som si na obedik spravila tieto sparglickove frittaty - musim povedat, ze neskutocna pochutka, taku dobrotku z tychto jednoduchych ingrediencii som az necakala :) no mam mozno dobru spravu, zelenu sparglicku podla mna netreba dopredu varit, uplne jej stacil horuci kupel vo vajickovej zmesi v rure.. ja som si to teda este zjednosika a bol vyborny obed doslova bez prace :)) musim pochvalit grif s citronom, vonalo to uzasne, ako keby som piekla kolacik a chutovo, no nebicko!!! Skvely receptik, diki Mati..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. "zjednodusila" som chcela napisat, no nejako to popreskakovalo :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Evinka:jej,to sa velmi tesim,ze si vyskusala,a este viac,ze chutilo:))a dakujem aj za vylepsovaci zrychlovaci grif:)♥

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...