pondelok 18. apríla 2011

"Kačací úlet" :)

Alebo veľkonočná torta z bielej čokolády,potiahnutá krémom z mascarpone a domáceho lemon curdu...ide o tzv. "mud cake",čiže nečakajte nadýchanú páperovú piškótu,ale vlhké a šťavnaté cestíčko,plné bielo- čokoládovej chuti.,ktorú dokonale vyvažuje kyselkavý lahodný krém ....samozrejme,všetko pod ochranným krídlom čokoládovéj kačky-rapotačky:)

Torta z bielej čokolády:
(inšpiracia www.www.bbcgoodfood.com, ale recept som si pozmenila podľa seba)

250 g masla
200 g bielej čokolády
250 ml mlieka
1 ČL vanilkovej esencie
300 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
100 g cukru
2 vajcia
štipka soli

Maslo,bielu čokoládu,vanilku,a mlieko si spolu zahrievame na miernom ohni,až kým sa čokoláda neroztopí..dáme bokom,a necháme vychladnúť...medzitým si zmiešame spolu múku,prášok do pečiva,soľ a cukor..postupne k nim ručne zašlahávame vajcia,a vychladnutú čokoládovú zmes...cesto nalejeme do tortovej formy,o priemere 25 cm ,alebo môžte postupovať ako ja,čiže si cesto rozdelíte na 2 časti,a upečiete v dvoch tortových formách ,o priemere 16 cm...pečieme pri 160 C,cca 50 minút až 1 hodinu..
Vychladnuté spájame krémom,ktorý som si pripravila zmiešaním 1 kyslej smotany s cca 4 PL lemon curdu(ja robievam podľa TOHTO výborného receptu od Adriky),a jedným plátkom želatíny.....a nakoniec celú tortu potiahneme týmto krémom:

Krém z mascarpone a lemon curdu:

250 g mascarpone
1/2 šálky lemon curdu
80 g masla
50 g práškového cukru

Všetko spolu dohladka vyšlahať!

A kto sa zaľúbil do čokoládovéj kačičky,tak tú zoženiete v predajniach Marks&Spencer :)





Dobrú chuť a krásne Veľkonočné sviatky!!!! Print Friendly and PDF

46 komentárov:

  1. MArtinka, tak toto je aka nadhera?! Vuav!! Z bielej cokiny som este mud cake neskusala, ale zaujal ma najma ten krem, urcite pekne odlahcil tazsie cesto, vsak? Velku nadheru si napiekla, to si si mala nechat na sviatky ;)) Ci na sviatky bude asi este väcsia vsak? Uz teraz sa na nu tesim ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aaaaaaaaaaaaaaaaaaach ze waaaaaaaaaaaaaaaaaaaau prekrasne matka zatajil sa mi dych

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :)))) ta kacena so zltym "ruzom" nema chybu!! Inak torticka je nadherna, fotky.....tak to uz len povzdychnem, ze ake krasne. Martinka aky model (znacku) fotaku mas?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adushka,mooc dakujem,a velmi sa tesim,ze sa ti torticka paci:)..a veru,kremiky som si vymyslela tak,aby ju odlahcili a osviezili,a oproti povodnemu receptu som ubrala polovicu cukru,lebo ten cukor by uplne zabil chut bielej cokolady..no,a na sviatky uz vacsia parada asi nebude,cela rodinka bude mimo,takze by som ani nemala koho hostit,preto som piekla teraz...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Slavka,dakujeeeeeem ti moc moc:)♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Miska,dakujem krasne:)a som strasne rada,ze sa ti fotky pacia,lebo ja tieto povazujem za uplne nepodarene,a keby torticka uz nebola nacata,urcite ju este prefotim..:))fotacik pouzivam Canon 500D :)...a veru,do tej kacenky som sa zamilovala na prvy pohlad,a kvoli nej aj vznikla cela tato torticka:))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. jeeeziiiis to je dokonaleee!!! ta kacicka je bozskaaa!!! a torta musela byt bozska, no mnaaaam!!! fantasticka velkonocna torta!!! ja by som sa tiez chcela vyburit na nejakej paradnej velkonocnej torte, ale mam ucenia tolko, ze ma ide z toho slahnut:-( takze idem robit len cheesecake s lesnym ovocim

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Matka ake dokonale dielko! Ta kacicka sa tvari akoby naozaj vedela, ze torticka je jej :)) velmi mile :)) aj samotny receptik sa mi pozdava, vyborne si to vymyslela! mascarpone s lemon curd je urcite uzasne spojenie, ja som raz plnila jeden tortovy korpus s lemon curd slahackou, tiez mnam! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Martinkááá je úchvatná, a iste aj mňam mňam.Tuším sa k Vám votriem na návštevu.Ja by som nemohla u Teba bývať, isto by som mala 150 kg :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. krááása, take mile a originalne. Vlastne take ako vsetky tebou pripravene recepty:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. mňam, musí byť super! a tá kačička nemá chybu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Za toto davam 100 bodov!!! Ta kacica ma neskutocne pobavila, taka modelka!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Nádherná tortička Maťka,krásna, na pohľad svieža, o chuti ani nevravím:))) a tá kačička herečka s margarétkovým slnečníkom nemá chybu:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  14. martinka, uzasna torta! mas neskutocny cit pre estetiku, fotis nadherne fotky, vsetko krasne aranzujes, vyzeras skvelo, no jednoducho patri ti moj obrovsky obdiv

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Anetka,moc dakujem:))som tusila,ze teba kacicka chyti za srdco:))a ze len cheesecake s lesnym ovocim?..ved to je "až" pán dokonalý cheesecake s lesnym ovocim:))

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Evinka,dakujem ti krasne:)a milo si to napisala,veru kacicka sa usadila,a cela torticka bola jej:)..a ano,aj ja som uz robila lemon curd so slahackou,je to vyborna lahodka,ale tentokrat som potrebovala nieco hustejsie,aby kremik drzal:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tinka,dakujem:):)..no,ved tie kilecka su aj moj vecny problem,a dalsim mojim problemom je zavist manzelovho metabolizmu,lebo ten ma pri vsetkych tychto "slaďárňach" stale len 64 kg..ja fakt netusim,kde to dava:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ludmilka,dakujem ti krasne♥..a pozeram,ze aj ty mas vlastny blog,o ktorom som nevedela..urcite budem sledovat tvoje dobrotky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Mariannka,dakujem,a tesim sa,ze aj teba kacka rapotacka zaujala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ajka,dakujem za krasny komentarik:)chi,a pekne si postrehla ten slnecnicek:)♥

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Jasidielko,dakujem ti moc za take mile slova♥♥tolko chvaly si urcite nezasluzim..

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Martinka krásna veselá jarná tortička a kačička kráľovna jej dodáva tú správnu veľkonočnú náladu. Zaujímavé spojenie kyslastej plnky a sladkého korpusu - mňam, to musela byť dobrota. A opäť veľmi pekné fotečky...

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Evicka,mooooc ti dakujem za pochvaly:))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Oh můj bože! To je tak krásný krásný (a ještě jednou) krásný dort! Fakt smekám! A tvoje fotky jsou jako od profesionála...už je večer a ty mi tu děláš takové chutě! Ještěže zrovna žádnou čokoládu doma nemám, jinak by už byla ve mně :D

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Catalina,moc dakujem za mily komentarik,a tesim sa,ze si sem zavitala:))to ja zas obdivujem tvoje nadherne fotografie,tak sme si kvit:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Tak tomu říkám pravá velikonoční perla! Dortík je celý jarně vysmátý a ta kombinace chutí je přímo božská! (Ještěže mám doma čerstvě naopečeno, jinak bych zase šmejdila po domě a hledala něco sladkého na zub :-)) Domácí lemon curd musím někdy vyzkoušet, když už si toho domácího dělám tolik, tak tohle určitě musím taky! Mňam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Ja pri tvojich receptíkoch normálne nezatváram pusu, minule som mala na návšteve švagrinu (podotýkam že žila v Brémach, v Rakúsku a rozccestovaná je kade tade) a ukazovala som jej tvoju stánku, jej prvá otázka pri vzhľadnutí bola: to je čo za profesionála?

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Madla,dakujeeeem:)a domaci lemon curd naozaj odporucam,je to velmi jednoduche,nezaberie to vela casu,a pritom vysledok je tak sladounkyyyyy:)♥

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Ivanka,strasne moc dakujeeeem♥aj tvojej svagrinke♥a mam radost,ze sa vam u mna paci:))chyba mi tu taky teseny smajlik teraz:))

    OdpovedaťOdstrániť
  30. OMG! tak toto je dokonalost sama o sebe. Krasny recept (skvele ingrendiencie), krasne aranzma, prekrasne fotecky. Nadhera, nadhera, nadhera

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Sweet! This will be like the perfect cake for my little daughter. She looks like a little duck.. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Nadia- thank you!!!you must have very cute daughter,if she looks like a little duck:)))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  33. no Mata mas to dost profesionalne nafotene aj upravene.... a nie len tento ulet ale vsetko.... chcem nieco male babam spravit a neviem co.... toto sa mi paci velmi....

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Maťka,nemám slov.Zasa jedno z tvojich krásnych dielok.Nádherná tortička.

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Veronika: moc ti dakujem za pochvalu♥a som rada,ze sa ti tu paci,a snad sa aj inspirujes niekedy:)

    Sylvia: mooooc dakujeeeeeem♥

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Maťa už si videla tento blog CUTLERY FoodBlog? Trošku sa o tom na mmb debatovalo dnes....

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Ahoj Veronika..ano,postrehla som to..a akosi sa nemam potrebu k tomu vyjadrovat,kedze je to aj tak zbytocne..kazdy nech sa uvedomi sam,kde su hranice inspiracie,a kde sa zacina kopirovanie...a pokial takyto sposob prezentovania sa prinasa autorke blogu radost,tak nech to tak robi aj nadalej,a prajem jej vela stastia pri hladani svojho vlastneho stylu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  38. ja ked som vcera videla tie lievance na mmb myslela som si ze si sa tam vratila a potom pozeram ze to ty nie.... potom ju trosku na mmb zrusili a ja som sa jej prihlasila na blog a potom som hladala ako z neho von a nejde mi to odhlasit... nevadi... mne sa to tiez nepaci... asi by som sama nebola rada keby mi to niekto spachal... co uz, si talentovana a aj ostatne baby a predpokladam ze ona nebude jedina co vam bude kradnut.... mas pravdu... kaslat na nu...

    OdpovedaťOdstrániť
  39. radosť pozerať tvoj nádherný blog a tie fotky a recepty, obdivujem a tlieskam! :-)))

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...