štvrtok 7. apríla 2011

Zemiakový šalát

Zemiakový šalát ,tak trochu inak....na spestrenie jarných dní...ale pozor,po tomto šaláte vstup do spoločnosti prísne zakázaný!!!ibaže by to bol nejaký anti-upírsky večierok:))

Zemiakový šalát:
(inšpiracia  Apetit 4/2011 )

800 g malých nových zemiakov
1 strúčik cesnaku
2 sardelové filety
3 PL majonézy
1 PL olivového oleja
šťava z 1/2 citrónu
3 PL strúhaného parmezánu
sol a čerstvo mleté korenie
jarná cibuľka

Zemiaky si uvaríme v šupke do mäkka..medzitým si spolu do hladka vymiešame cesnak so sardelami na hladkú pastu,pridáme citr.šťavu,majonézu,oli.olej,parmezán,sol a korenie..zmiešame s teplými zemiakmi,a vrch posypeme jarnou cibuľkou...


 Dobrú chuť!!!! Print Friendly and PDF

22 komentárov:

  1. Ahoj Matka.Tvoj salatik vyzera super. Mne osobne tam vobec nevadia tie "vonave" :) ingrediencie. To vsetko mam tak raaaaaaaaaada:) Mas neskutocne nadherne fotky. Na celom blogu. Ved vies, ze som vsetko poctivo sledovala a postupne budem aj niektore veci skusat. Cajik na tvoju dobrotku Masala Creme Brulee, som si nechala priniest priamo z Indie, tak uz sa tesim, len keby toho casu bolo viac. UUUUUuuuuzasnyyyyyyyyyy, naaaaaadherny blog. Ty to proste umis. Drzim palceky. Papa Ada

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maťka šalátik vypadá úúúúžasne zaručene ho vyskúšam, najradšej hneď no už je moc hodím tak si to asi nechám na víkend:)

    PS: Maťka trošku od veci sa ťa opýtam možno ti to bude smiešne( som PC analfabet) no prezradíš mi ako si docielila také veľké fotečky??? ĎAkujem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aaaj, slinky mi tecu za cerstvou jarnou cibulkou Matka, budem sa musiet po nej poobzerat cez vikend :)) zaujimavy salatik, velmi sa mi pozdavaju aj tie sardely v nom..:) a tie tvoje krasne foto, len sa naciahnut a som v salatiku! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Salátik vyzerá strasne mnamkovo, Matka a ten tanierik...nádhera

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adrianka,zlata,dakujem za krasny komentarik a vsetky pochvaly:)))i ked si ich vobec ani nezasluzim..ja som zo svojim "vykonom" stale nespokojna,a hlavne,co sa fotiek tyka:(ale aj tak ma kazda jedna pochvala moc tesi,a posuva dalej:)a som rada,ze tvoje technicke problemy uz su prec,a mozes sa vrhnut do blogovania:)a gratulujem k cajovemu ulovku priamo z Indie!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ajka,som ,rada,ze salatik zaujal,a ak vyskusas,tak dobre chute prajem:)a co sa tyka fotiek,poslem ti mailik,lebo je to trosku obsirnejsie vysvetlit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Evinka,dakujem ti krasne:))jarnu cibulku by som ti hneeed poslala,len tetam postarkam by asi nosom krutilo:))))...salatik nam chutil,len moj zaludok sa s takymito ingredienciami akosi nevie popasovat:(..(cesnak,cibulka,majoneza)..tak ma trosku potrapil vcera..a pritom to dobre viem,ze take nemozem,a predsa som neodolala:)krasny dnik,prajem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Slavka,moc dakujem:)tanierik je opat dedicstvo po nebohej babicke,teraz knurim kade-tade,a zhladuvam,co by sa mi hodilo do food-vybavicky:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Martinka, šalátik vyzerá veľmi chutne, ja zase cibuľku, cesnačik silno môžem aj za surovo, môjmu žalúdku to vôbec nevadí. a naozaj prekrásny tanierik po babičke!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Evinka,dakujeeeem:))a v dobrom zavidim,ze mas taky vytrenovany zaludok:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. jeeej mnaam, paradny salat, ten musi chutit snad kazdemu! a mas 1* za servirovanie! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Anetka,no snad kazdemu,okrem mojho Borisa:)))u nas taketo chute moc nejdu,lebo on nie je moc na ryby,a tie sardely mu tam vadili...ale ja som si celkom pochutila:))a dakujem za 1* :)))♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak toto vyzera super jedlo!!! Krasna fotka, ako inak ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Mariannka,mocky ti dakujem:))a snad sa ti podari niekedy vyskusat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Tak na tento šalátik sa chystám tento týždeň? Jedli ste ho len tak, alebo s pečivkom? Ja pred tým, že som ochorela som chcleba jedla aj s haluškami : )

    OdpovedaťOdstrániť
  16. zemiakové recepty zbožňujem, len škoda toho, že u nás cesnak a cibuľa ani v najmenšom neprechádzajú, no nič to, aspoň vy ste si pochutnali a fotky sú krásne, zelenú milujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ivanka,budem moc rada,ak vyskusas:))my sme papali len tak bez pecivka,mne zas chlebik moc netreba,a ani ho nepapame moc casto...

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Kinga,som rada,ze som ti ulahodila aspon zelenou farbou,ked uz salatik by sa u vas neujal..inac ani u nas moc nejde cibula a cesnak,ale dostala som chut,i ked mi to potom robi zaludocne problemy:(a dakujem za pochvalu foteciek:)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Miluju jednoduchá brambrová jídla a cokoli, kde je česnek a parmezán, má u mě v kuchyni dveře dokořán, takže tenhle recept určitě brzičko vyzkouším! Jen aby mě už přestal zlobit nemocný žaludek a pak se na tenhle krásný salátek vrhnu, čestné pionýrské :-) (I když jsem to dotáhla jen do Jiskřiček, uznávám :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Madla,no tak to ti mooc drzim palceky,aby zaludok uz "nezlobil"...a budem rada,ak salatik vyskusas:)a dakujem za mily komentarik:))♥

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Miluji nápadité bramborové saláty. Brambory jsou úžasná surovina, která jde ozvláštnit třeba jen několika dalšími maličkostmi. V tomto případě parmazán a ančovičky. A základ je: smíchat vše s ještě teplými bramborami - tak to má být. Úžasný salátek, který stojí za vyzkoušení :-)
    P.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Papaja-dakujeeem:)a tesim sa,ze ta receptik zaujal:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...